Astronomik rakamlara ulaşmadan bir oyuncu monitörüne sahip olmak isteyenlerin özellikle ilgisini çekecek bir inceleme yazısıyla karşınızdayız. Gerek tasarımı gerekse teknik özellikleri bakımından oldukça kullanışlı bir ürün olarak görünen AOC C27G1 model oyuncu monitörünü masaya yatıracağız. Artılarını ve eksilerini değerlendirirken özellikle oyuncular için ne gibi avantajlar sunduğuna bakmak istiyoruz. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan inceleme yazımıza hızlı bir giriş yapalım.

AOC C27G1

AOC C27G1 ile kavisli ekran farkı yaşanıyor

Genel anlamda AOC tarafının özenli bir tasarım çizgisi sunduğunu söyleyebiliriz. Yıllardır siyah üzerine kırmızı çizgilerin ön plana çıktığı tasarımlarla karşımıza çıkan firmanın yeni monitör serilerinde de benzer dokuyu koruduğunu görüyoruz. AOC C27G1, siyah hakimiyetindeki kırmızılıklarla karşılaştığımız, görüntü ve tasarım anlamında asla kullanıcısını rahatsız etmeyen bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

İncelemesini gerçekleştirdiğimiz modelin 27 inç boyutunda kavisli bir ekrana sahip olduğunu belirtelim. Kavisli ekranların farkının biraz daha geniş ekranlarda ve televizyonlarda anlaşıldığı gerçeğini kabul etmekle birlikte ekran boyutundan ötürü herhangi bir sıkıntıyla karşılaşılmadığını söylememiz gerekir. Bu arada incelediğimiz monitörün ergonomik olarak bazı farkları olduğunu da es geçmeyelim.

Bu monitörün ekranı, 130 mm’ye kadar yükseklik ayarı yapılabilir bir yapıya sahip. Bu rakamın, kullanıcıların bulundukları konuma ve kişisel tercihlerine göre seçim yapabilecekleri yeterli aralık olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ekranın 34 derece sağa ve sola, 21 derece de aşağıya ve yukarıya eğilebildiğini sözlerimize ekleyelim. Ergonomik anlamda AOC C27G1 için oldukça kullanıcı dostu olduğu yorumunu yaparak inceleme yazımızı sürdürelim.

AOC C27G1

Fiyatının üzerinde teknik özelliklere sahip olan bir ürün

Yazımızın önceki kısımlarında incelemesini gerçekleştirdiğimiz monitörün 27 inçlik eğimli bir ekrana sahip olduğunu belirtmiştik. 16:9 formatındaki bu ekran Full HD yani 1080p çözünürlük sunabiliyor. Belki de bu ürünün bir oyuncu monitörü olarak lanse edilebilmesinin en önemli noktası da ürünün yenileme hızında gözlenebiliyor.  AOC C27G1 144 Hz değerindeki yenileme hızıyla en iyisi olmamasına rağmen standart ve kendisinden oldukça yüksek fiyatlı ürünlerin yenileme hızı değerini verebiliyor.

Kontrast oranı 3000:1 olan bu monitör 1ms tepki süresine ve 16,7 Milyon renk sayısını kullanıcılara sunabiliyor. Renk demişken gözlemlediğimiz bir eksiklikten bahsedelim. Pek çok kullanıcının fazlaca dikkatini çekmeyebilir ama monitörün aşırı parlak bir ışık vermediğini söylememiz gerekiyor. Verilere göre 250 candela değerini veren monitör fazlaca parlak bir ekrana sahip değil. Bu durum sıkıntı oluşturmuyor ama detaylara önem veren okurlarımız için değinmek istedik.

Öte yandan bir oyuncu monitöründe görmek istediğimiz özelliklerden bir tanesi de ekran kartı desteklerinin olduğunu biliyorsunuzdur. Bu üründe AMD FreeSync desteği var ve AMD bünyesindeki ekran kartlarına sahip olan PC kullanıcılarının aldığı performansın, ekran yırtılması gibi sorunların en aza ineceğini bu özellik vasıtasıyla anlıyoruz. Bu arada monitörde HDR desteğinin olmadığını bir kenara yazalım.

AOC C27G1

Dahili hoparlörün bulunmaması bazı kullanıcılar için sorun oluşturabilir

İncelemesini gerçekleştirdiğimiz ürünün girişleri ve bünyesinde bulunan özelliklerle yazımıza devam edelim eğer izin verirseniz. Bu oyuncu monitöründe 2 adet HDMi, 1 adet Display-Port ve 1 adet de VGA girişi bulunuyor. Bir eksiklik olarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki üründe USB girişleri mevcut değil. Bununla birlikte Jak girişinin bulunduğunu ve kulaklığın bağlanması için bu girişin gerekli olduğunu hatırlatalım zira bu monitörde dahili hoparlör yer almıyor.

Üründe dahili hoparlörün yer almamasını her kullanıcı aynı tepkiyle karşılamayacaktır. Zaten monitörler hatta dizüstü bilgisayarlarda bulunan dahili hoparlörler özellikle oyun anlamında pek yeterli olmuyordu. Yine de yer sorunu yaşayan, özel bir harici hoparlörü bulunmayan veya bir kulaklığa sahip olmayan kullanıcıların bu durumdan memnun kalacaklarını zannetmiyoruz. Dahili hoparlörün bulunmamasına rağmen ayarlar menüsünde ses ayarlarının olması kısmını da bir kenara yazalım.

Ayarlar demişken, AOC C27G1 ile ekran rengine dair pek çok özelleştirmenin yapılabildiğini söylemeden geçmeyelim. Monitörün alt kısmında bulunan düğmeler vasıtasıyla ayarlar menüsüne girilebiliyor ve AOC markasının klasik ayar düzeniyle bu ayarlar yapılabiliyor. Oyuncular için olan kısmını da belirtelim. Monitörün renk ayarları bölümünde oyuncular için FPS, Racing ve RTS gibi üç hazır renk ayarı seçeneği mevcut. Oynanacak olan video oyunlarına ve kişisel tercihlere göre bu ayarların değiştirilmesi mümkün olabiliyor.

AOC C27G1

Maddi kısıtlaması olan kullanıcılar için ideal bir ürün AOC C27G1

Bu inceleme yazısını kaleme aldığımız sırada AOC C27G1 model oyuncu monitörünün fiyatları 1800 ile 2300 Türk Lirası arasındaki değerlerde bulunabiliyordu. Bu rakamın günümüz koşullarına göre makul bir değer olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki daha uygun fiyatı olan modeller de bulunabilir ama 144 Hz yenileme hızı gibi bir değerin daha ucuz monitörlerde bulmak biraz zor olacaktır. Ekran parlaklığı, USB ve dahili hoparlör bulundurmaması gibi eksiklikleri sorun etmeyen okurlarımız, video oyunu deneyimi en yüksek seviyede yaşamak için bu ürünü rahatlıkla tercih edebilirler. Fiyat-performans oranı olarak güçlü bir oyuncu monitörünün karşımızda durduğunu söyleyebiliriz.

AOC C27G1
AOC C27G1, fiyat-performans bakımından güçlü bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. 27 inçlik kavisli ekranı ve 144 Hz yenileme hızıyla rakiplerinden uygun fiyata edinilebilen bu monitörün USB girişinin bulunmaması ve dahili hoparlöre sahip olmaması olumsuz yanları. Yine de sundukları eksiklerinin önüne geçebiliyor bu ürün. Bir oyuncu monitörü arayanlar için astronomik ücret ödemeden edinilebilecek ender modellerden bir tanesidir AOC C27G1.
Olumlu
AOC markasının başarılı tasarımı.
Ergonomi açısından oldukça kullanışlı bir yapı barındırması.
Özellikle yenileme hızı bakımından rakiplerinden aşağı kalmaması.
Fiyat olarak astronomik değerlere çıkmaması.
Olumsuz
Dahili hoparlör barındırmaması.
USB girişinin bulunmaması.
Ekran parlaklık değerinin rakiplerinin nispeten altında olması.
8.1

Etiketler:

,