Apex Legends, çoğu zaman oldukça hareketli ve rekabetçi bir nişancı oyunu olabiliyor. Bu yüzden de oyunu ciddiye almanız gerekebiliyor. Bu noktada birçok oyuncu, oyunu bilgisayarlardan fare ve klavye ile oynuyor olsa da özellikle konsollarda kontrolcü kullanımı devam ediyor. Tabii ki bir kontrolcü ile oyun oynamakta herhangi bir problem yok ama rekabetçi bir şekilde bu oyunu oynayacaksanız, en iyi kontrolcü ayarlarını bilmeniz gerekiyor. Bu oyun için hazırladığımız yeni rehber yazısında ise o kontrolcü ayarlarından bahsetmek istedik. Bu ayarlar sayesinde kontrolcü deneyiminizi iyileştirebileceksiniz.


Apex Legends hakkında internet sitemizde farklı rehberler de bulunuyor. Bu rehberlerden bazılarını hemen aşağıdaki maddelerimizden, tamamını ise bu kategorimizden görebilirsiniz.


Apex Legends

Apex Legends oyununu kontrolcülerle oynuyorken hangi ayarlar kullanılmalı?

Apex Legends oyununun kontrolcü ayarlarını özelleştirmek istediğiniz zaman öncelikle karşınıza Crosshair Damage Feedback diye bir şey çıkacak. Bunu aslında kişisel zevkinize göre seçebilirsiniz ama yine de en anlaşılabilir olan ayar X ve kalkan ikonu gibi duruyor. Ondan sonraki ayar ise Damage Numbers olarak geçiyor ve kendisinin de Stacking şeklinde ayarlanmış olması gerekiyor. Bu sayede düşmana arka arkaya verdiğiniz tüm hasarı görebilirsiniz; hem kendinizi, hem de takım arkadaşlarınızı bu hasar ile bilgilendirebilirsiniz. Harici bir ayar seçmek, sizi verilen hasar konusunda yanıltabilir.

Button Layouts kısmı da kişisel zevklere göre ayarlanabilecek bir şey ama Apex Legends haricindeki nişancı oyunlarında tuş takımını değiştirmeden oynuyorsanız, bu oyunda da herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Sadece, nişan almak için butona basılı tutmayı ve eğilmek için de butona tek bir kere basmayı ayarlamalısınız. Yani, Aim Button ayarı Toggle olmamalı; Crouch ise Toggle olmalı. Ardından da genelde bu tip oyunlarda en çok uğraşılan ayar karşımıza çıkıyor. Kendisi de Sensitivity. Aslında bu ayar da kişisel zevklere göre ayarlanır ama genelde ortalamadan daha hızlı olması gerekir.

Sensitivity ayarının normalden yüksek olması gerekiyor ama Sensitivity (ADS) ayarındaki işler biraz daha karışık. Eğer genelde uzun mesafeli çatışmalara giriyorsanız, bu ayarı düşük bir seviyede tutmanız gerekiyor. Eğer bu ayarı olduğu gibi bırakırsanız, kısa ve orta menzilli karşılaşmalarda başarı elde edebilirsiniz ama uzun menzilde size biraz sorun çıkabilir. Response Curve ise kontrolcüden kontrolcüye değişebilecek bir ayar. Eğer kontrolcünüzün tepki süresine güveniyorsanız, Fine Aim ayarını kullanabilirsiniz. Aksi halde standart ayar olan Classic yeterli olacaktır.

Apex Legends oyununun kontrolcü ayarlarındaki diğer ögeler ise Look Dead Zone ve Movement Dead Zone olarak geçiyor. Bu iki ayarın da Small olması gerek. Vibration ayarı ise bazı oyuncular için dikkat dağıtıcı olabilir. Bu yüzden o ayarın da kapatılması önerilir. Yalnız, Vibration yine kişisel tercihe kalan bir ayardır benim gözümde. Eğer attığınız mermileri hissetmek, sizin oynanışınızı iyileştiriyorsa, bu ayarı kapatmanızı önermiyorum. Özellikle de bu ayarın açık olduğu oyun deneyimlerine alışıksanız, ayarı kapattıktan sonra uzun bir süre boyunca afallayabilirsiniz.

Bu ayarlara bir de madde madde bakalım

  • Crosshair Damage Feedback: X ve Kalkan ikonu kullanılabilir.
  • Damage Numbers: Stacking.
  • Button Layouts: Varsayılan ayarlar yeterlidir; Aim Button, Held olmalı. Crouch ise Toggle olmalı.
  • Sensitivity: Normalden daha yüksek bir ayar seçilmeli.
  • Sensitivity (ADS): Uzun menzilde düşük; orta ve yakın menzilde varsayılan ayar seçilebilir.
  • Response Curve: Kontrolcünüzün tepki süresi çok iyiyse Fine Aim; değilse Classic.
  • Look Dead Zone: Small.
  • Movement Dead Zone: Small.
  • Vibration: Kapatılabilir ama titreşime çok alıştıysanız, açık bırakabilirsiniz.

Etiketler: