Atomic Heart oyununun ilk paketi olan Annihilation Instinct, geride bıraktığımız günlerde piyasaya resmi olarak sürüldü ve bilimkurgu temalı bu birinci şahıs nişancı oyununun hikayesini devam ettirdi. Peki, bu ek paket, temel oyunla karşılaştırıldığında nasıl kalıyor? Hikayeyi iyi bir şekilde devam ettirebiliyor mu? İşte bu sorulara ve çok daha fazlasına sizler için hazırladığımız bu inceleme yazısında değinmeye çalışacağız. Yalnız, yazımıza başlamadan belirtmek istiyoruz ki Annihilation Instinct, bu video oyununun dört ek paketinden ilki ve şu anda oyunun tüm platformlarında, Season Pass ögesine dahil olarak indirilip, oynanabiliyor.

Annihilation Instinct, ana karakterimizin hikayesini, ana oyundaki iki sondan birinin ardından takip ediyor. İlk başta oyunun hangi sonu takip ettiği konusunda kafam karışmıştı. Bu konuda herhangi bir “spoiler” vermeyeceğim ama ek paketin hangi sonu takip ettiği yaklaşık 15 dakika içinde anlaşılabilir. Bazıları şimdi bu sonu gerçek son olarak görse de gelecekteki ek paketlerin oyunun diğer sonunu takip edebileceğini de göz önünde bulundurabiliriz. Şimdilik, belirli bu sonu ve doğal olarak bu paketi hikayenin devamı olarak kabul edeceğiz. Yine de gelecekte oyunun diğer sonunu takip eden ek paketler de görebiliriz. Sonuçta daha üç ek paket daha çıkacak.

Annihilation Instinct, Atomic Heart içerisindeki macerası boyunca ana karakterimize sık sık yardım eden cani iffetsiz, tamirci bir yapay zeka olan NORA’nın etrafında dönüyor. NORA şu anda Mendeleev kompleksini kontrol ederek ana karakterimiz ve diğer karakterlerin tesisten ayrılmasını engelliyor. Ek paket ayrıca yeni bir karakter olan profesör Lebedev’i de oyuna tanıtırken, ana oyundaki diğer karakterlerden bazılarını da geri getiriyor. Kim olduğu konusunda yine spoiler vermeyeceğim ama kimlerin ortaya çıkacağı konusunda pek çok sürpriz var. Oyun bu konuda sizi güzel bir şekilde şaşırtmayı başarıyor bence.

Atomic Heart içerisinde olduğu gibi ana karakterimiz Annihilation Instinct içerisinde de bir kere daha bir kez daha kime güveneceğini bilemediği bir tür güç mücadelesinin ortasında kalmış durumda. Ek paket, tüm gizemi en sonuna kadar korumak için harika bir iş çıkarıyor. Bununla birlikte, her şeyi bir araya getirirken size küçük bilgi kırıntıları veriyor. Aynı zamanda NORA, yaratılışı ve nasıl yavaş yavaş şu anki sapık haline geldiği hakkında daha fazla bilgi ediniyoruz. Ayrıca oyun, Sechenov’un dünyayı emek sonrası bir toplumda birleştirmek için yarattığı Kollektiv 2.0’ın piyasaya sürülmesinden sonra neler olduğunu da açıklıyor.

Atomic Heart: Annihilation Instinct

Atomic Heart: Annihilation Instinct, ilgi çekici hikaye anları sunuyor

Atomic Heart oyununun sonu ile Annihilation Instinct içeriğinin girişi arasında pek çok ilginç olay yaşanıyor ve bir kere daha bu ayrıntıları öğrenmeyi size bırakıyoruz. Genel olarak, ek paketin hikayesini iyi buldum. Takip etmeye karar verdikleri sondan biraz üzüldüm ama her şeyi göz önünde bulundurarak, iyi bir iş çıkardıklarını düşünüyorum. Ek paketlerin geri kalanı da bu sondan devam ederse, işlerin nasıl daha da iyi olacağını görebiliyorum. Daha önce de belirttiğim gibi gelecekteki ek paketlerinin veya oyunun devamının oyunun diğer sonunun hikayesini devam ettirebileceğine inanmak istiyorum. Öbür türlü bu üzüntüm hiç bitmeyecek…

Bununla birlikte, oyunun internet esprilerine, popüler şovlara, filmlere ve benzeri şeylere durmaksızın yaptığı göndermelerden bazılarının deneyimimin önüne geçtiğini söyleyebilirim. Breaking Bad serisine yapılan göndermeler filan vardı ki bilim dünyasıyla ilgili olduğu için komik olduğunu düşündüm ama diğer göndermeler zorlama ve yersiz geldi. Hikayeyi mahvetmedi, ancak tüm popüler kültür referanslarını da tek bir video oyununda, hatta küçük bir ek pakette vermeye gerek yoktu bence. Eğer göndermeler çok abartılı olmasaydı, hikaye benden tam puan kapmayı başarabilirdi ama şu anki hali ile de fena sayılmaz.

Annihilation Instinct, orijinal oyunun hızlı, akıcı ve bağımlılık yaratan savaş anlarını da geri getiriyor. İlk olarak, karakterinizin hareket ederken otomatik olarak depar atmasının ne kadar güzel olduğunu ne kadar vurgulasam az. Ana oyunda da bu kontrol şeması vardı ve geri döndüğünü görmek çok güzel. Çubuğu hafifçe ileri doğru hareket ettirerek ne kadar hızlı hareket ettiğinizi kontrol edebilirsiniz ve bunu yapma seçeneğine sahip olmak güzel. Ek paket, ana oyunun sunduğu nispeten sınırlı sayıda silah ve yeteneğe de sahipt. İlk silahınız, her vuruşta aslında iki kez saldıran bir kürek olan Klusha’dır. Kendisi en başta biraz garip hissettirebiliyor.

Oyundaki diğer yakın dövüş silahları gibi Klusha’nın ikincil yeteneği de şarj edilebilir, daha güçlü bir hamle saldırısına izin verir. Kısa bir süre sonra oyuncular, onu çapraz yaya dönüştüren ikincil bir yeteneğe sahip bir mini silah olan Secateur’a erişebilirler. Tabanca, pompalı tüfek ve testere dansı yapan Zvezdochka gibi orijinal oyundaki bazı silahlar da geri dönüyor tabii ki. Ne yazık ki geri dönen silahlar bu kadar. Kalash, Electro, Fat Boy, Fox, Snowball, Swede veya Dominator’a sahip değilsiniz. Secateur, olması gerektiği kadar güçlü hissettirmedi ama ikincil yeteneği hala çok kullanışlı. Geliştirmelerden sonra bile bu silah biraz güçsüz hissettirmeyi başarıyor.

Atomic Heart: Annihilation Instinct

Oynanış tarafındaki eğlence, yepyeni düşmanlar ve dahası ile tutuluyor

Atomic Heart: Annihilation Instinct içerisinde eldiven yetenekleri açısından, yeni zaman durdurucu tekno-staz yeteneğini kullanmak son derece eğlenceli, özellikle de yükselttikten sonra. Shok yeteneği de geri dönüyor ve tamamen yükseltilerek aynı anda birden fazla düşmanı sersemletmenize olanak tanıyor. Yükseltmelerden bahsetmişken ek paket, karakterimizin yetenekleri için maksimum yükseltmelere sahip olarak başlıyor. Bu yetenekleri tekrar yükseltmek zorunda kalmadığım için minnettarım, ancak yine de aldığınız eski silahları yeniden yükseltmeniz gerekiyor. Bu da biraz ilginç bir tasarım kararı bence.

Aynı zamanda, oyuncuların telekinezi, Frostbite veya polimerik jet yeteneklerine erişimi yok. Elinizdeki silah ve yeteneklerin sınırlı çeşitliliği biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Ek paket ayrıca yeni bir kullanılabilir eşya olan Alionka’yı da tanıtıyor. Sayısız düşmanla çevrili olduğunuzda esasen bir hapisten kurtulma kartı görevi görüyor kendisi. Bu ek paketi en zor zorlukta oynarsanız, bu öğeyi her ne pahasına olursa olsun saklayın. Özellikle de Mendeleev kompleksinde ilerledikçe buna ihtiyaç duyacağınız anlar kesinlikle olacaktır; ek paket, iki yeni düşman tipi ve yeni bir bölüm sonu canavarı sunuyor. İlki, ana oyunda karşılaştığınız kuklalara tıpatıp benzeyen Dummy-X.

Dummy-X, vücutlarının parçalarını ayırıp size fırlatabildikleri harika bir mekaniğe sahip. Bu düşman ile savaşırken dikkatli olmanız ve onu gerçekten yok ettiğinizden emin olmanız gerekiyor. Düzgün bir şekilde yok edilmezlerse yeniden birleşiyorlar. Ek paketin ana düşmanı ise hikayede çok önemli bir rol oynayan BEA-D. Bu sevimli robotlarla ilk olarak Mendeleev kompleksinin hemen dışında karşılaşıyorsunuz. Etrafta yuvarlanıyorlar ve çok sayıda saldırıyorlar, onları saldırılarınız ile kontrol altında tutamazsanız, baş ağrısına neden oluyorlar. Daha sonra bu düşmanlar bir araya gelerek her biri bir öncekinden daha güçlü olan daha büyük varyasyonlar oluşturuyor.

Birbirine bağlı bu robotları yok etmek için oyuncunun onları hurda metale dönüştürmeden önce bağlantılarını kesmesi gerekiyor. Bazı BEA-D tipi düşmanlar benzersiz renklere sahip ve hikaye ilerledikçe toplanmaları gerekiyor. Nedenini söylemeyeceğiz ama hedef işaretleyicinin bize nerede olduklarını söylemediği birkaç hatayla karşılaştık. Oyunu ilk kez oynuyorsanız, hedef işaretleyicisi bize nerede olduklarını söylemeyi reddettiği için son çifti bulmak için bir rehbere ihtiyacınız olabilir. Son olarak, bir BEA-D sürüsü birleşerek sol ve sağ kol adı verilen dev bir bölüm sonu canavarı oluşturuyor. Bu bölüm sonu canavarı savaşları ise üç aşamadan oluşuyor.

Atomic Heart: Annihilation Instinct

Atomic Heart: Annihilation Instinct, güzel bir ek paket serisinin temellerini atıyor

Atomic Heart: Annihilation Instinct içerisindeki bu yeni bölüm sonu canavarı savaşları anlarında önce kollardan birini yok etmeniz ve ardından ayrılan BEA-D kümesini yenmeniz gerekiyor. Dev robot yenilene kadar bu işlemi iki kez daha tekrarlıyorsunuz. Bu dev düşmanlarla yapılan bölüm sonu canavarı savaşlarını gerçekten eğlenceli buldum ve oyunun devamında veya gelecekteki ek paketlerde de geri dönmelerini umuyorum. Genel olarak, sınırlı silah cephaneliğine rağmen oynanış hala aynı derecede eğlenceli. Bir diğer yandan bu ek paket, orijinal oyundaki müzikleri ve ScaryON, BassnPanda, Atlaxsys tarafından yaratılan yeni müzikleri ile hayal kırıklığına uğratmadı.

Atomic Heart oyununun görselliği halihazırda kaliteliydi ve ek paket de hayal kırıklığına uğratmıyor. Mendeleev kompleksi ve çevresindeki özgürlük parkı kesinlikle çok güzel görünüyor. Oyun; hem robotlar, hem silahlar, hem de farklı binalar ve yapılar açısından mükemmel tasarımlarla bir kez daha parlıyor. Oynarken birçok kez durup, manzaralara baktım. Oyunlarda aslında bunu sık yaparım ve bu oyunun da eşsiz güzelliği sizi içine çekiyor. Bazı anlarda, özellikle de Mendeleev kompleksinin koridorlarında, oyun kelimenin tam anlamıyla gerçek hayat gibi görünüyordu. Geliştirici ekibin ilk büyük oyununun grafiksel doğruluğuyla eşleşen başka pek çok oyun düşünemiyorum.

Atomic Heart oyununun temel oynanış elementlerinin, görselliğinin ve karmaşık hikayesinin ilgi çekici anlarını beğeniyorsanız, Annihilation Instinct içeriğini de beğeneceğinizi düşünüyoruz. Fakat hikayenin diğerinin aksine belirli bir sonu takip ettiğini görmek sizi üzebilir. Ayrıca az miktarda silah ve yetenek de sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Yine de uzunluğu göz önüne alındığında, pek çok oyuncunun daha küçük silah cephaneliğinden dolayı hayal kırıklığına uğradığını görmüyorum. Bununla birlikte, ek paketin eskileri geri getirirken sunduğu yeni silahlar, yetenekler ve düşman türlerinden çok keyif aldım. Ek paketin uzunluğu düşünüldüğünde kesinlikle yeterince çeşitlilik var.

Uzunluktan bahsetmişken, Season Pass dahilinde veya bağımsız olarak 330 TL ödeyip, satın aldıktan sonra kabaca 2-3 saatlik bir hikaye deneyimi elde ediyorsunuz ki bu çok da kötü değil. İlk oynayışımda, güzelce hazırlanmış Mendeleev kompleksini keşfetmeye zaman ayırdığım için yaklaşık 4-5 saatimi aldı bu ek paketi bitirmek. Genel olarak bu ek paket, oyunun hikaye sonrası içerikleri için kafa karıştırıcı bir başlangıç. Ancak, oynanış ve atmosfer heyecan verici bir deneyim yaratmak için onu yükseltiyor. İşlerin buradan nereye gideceğini görmek istiyorum. Umuyorum ki diğer ek paketlerde çok daha ilgi çekici deneyimler görebileceğiz.

Atomic Heart: Annihilation Instinct
Olumlu
Anlatılan hikaye oldukça ilgi çekici olabiliyor.
Karşılaştığınız yeni ve eski karakterler başarılı.
Yeni düşmanlarla savaşmak oldukça eğlenceli.
Sunulan yeni bölgeyi keşfetmek her açıdan hoş.
Müzikler ek paketin atmosferini daha da iyileştiriyor.
Olumsuz
Ek paketin içerisindeki yeni silahlar ve yetenekler pek de tatmin edici değil.
Ana oyunda olduğu gibi bu içerikte de rahatsız edici ufak tefek hatalar mevcut.
Ana oyundaki silahları ve yetenekleri neden bu devam içeriğinde kullanamıyoruz?
Ek paket bittikten sonra oyunun yeni dünyasını keşfedemiyorsunuz; her şey bitiyor.
7

Etiketler: