Battlefield 1 ile birçok oyuncunun tekrar ilgisini çekmiş olan Battlefield serisi, şimdi yeni oyunu ile karşımıza. Battlefield V, bizleri serinin bir önceki oyunundan çok da ileriye götürmüyor, İkinci Dünya Savaşı dönemini ziyaret ediyoruz bu yapıt ile. Şimdi ise, Battlefield 5 de diyebileceğimiz bu video oyunu bizlerin ellerinde ve incelemeye hemen başlıyoruz.

Battlefield 5 incelemesi - DICE ve EA, bir hayli ders çıkarmışlar

Battlefield 5 ile yeniden heyecanlanma zamanı

Bir kere şunu belirtelim ki Battlefield V, bir açıdan rakipsiz bir oyun olarak görülebilir. Evet, elimizi sallasak bir FPS oyununa değiyoruz ama geniş alanlarda topyekûn savaş atmosferini harika grafikler ve seslerle oyuncuya ulaştıran kaç tane FPS türünde oyun var diye sorarım size ey ahali.

Öte yandan, askeri temaya sahip iki önemli FPS serisinden birisi olan Call of Duty, 2018 senesinde çıkışını gerçekleştirdiği oyuna, senaryo modunu ekleme gereği görmedi. Buna karşın Battlefield 5 ile birlikte hem senaryo modu görevleri, hem de küçümsenemeyecek çoklu oyunculu oyun modları bulunuyor. Bu oyun modlarının nasıl aktarıldığını, yazımızın devamında ayrıntılarıyla inceleyeceğiz.

Tabii ki Battlefield V içerisindeki eksikliklerden de söz edeceğiz. Örneğin, Call of Duty: Black Ops IIII oyununun çıkışıyla birlikte gelen Battle Royale modu, Battlefield 5 oyununda bulunmuyor. Yalnız, hani yukarıda oluşan olumsuz havadan söz ettim ya, işte bu havanın biz oyunculara farklı bir açıdan yarar sağladığını da hatırlatmak istiyorum. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer şeklindeki atasözümüze örnek teşkil edecek bir durumu yaşadığımızı da belirteyim.

Sağ olsun, Star Wars Battlefront II oyununun çıkışında, EA ve DICE ekiplerinin aşırı aç gözlülüğüne şahit olunmuştu. Sağ olsun diyorum çünkü bu açgözlülükle karşılaşmasak ve tepkiler oluşmasaydı, şimdi her içeriği için ayrıca para ödenmesi gereken bir yapımı inceliyor olacaktım. Oysa Battlefield 5, ana oyunu aldıktan sonra bir çeşit ücretsiz servise dönüşerek hareket edecek bir yapım olacak. Bu durumun da oyuncular adına bir artı oluşturduğunu belirterek, incelemesini yaptığım oyununda karşılaştığım farklılıklara hızlıca geçmek istiyorum izninizle.

Battlefield 5 incelemesi - DICE ve EA, bir hayli ders çıkarmışlar

Battlefield 5, yoksa Battlefield 1’in aynısı mı?

Açık konuşmak gerekirse, henüz Battlefield V oyununun alfa ve beta süreçlerini deneyimlemeden önce, zihnimde sabit bir fikir oluşmuştu. Bana göre Battlefield 5, Battlefield 1 oyununun bir miktar makyajlanmış hali olarak karşımıza çıkacaktı. Aklımda oluşan ön yargıya göre DICE; 1. Dünya Savaşı yerine, 2. Dünya Savaşı temasını kullanarak, benzer haritalarla aynı oyunu karşımıza çıkaracaktı. Büyük bir yanılgı içerisine girdiğimi, henüz oyunun kapalı alfasını oynadığımda anlamıştım.

Battlefield 5, serinin bir önceki oyununun mantığıyla inşa edilmesine rağmen farklı ve geliştirilmiş bir yapım gibi görünüyordu. Oyunun tam sürümünü oynarken, bu değişimin çok daha fazla hissedildiğini fark ettim. Sınıf sisteminde bariz değişiklikler bulunuyor. Sınıf isimlerinin aynı kalmasına rağmen işlevselliklerinde çeşitlendirilmelere gidildiğini görüyoruz. Mesela, artık yalnızca sıhhiyeci sınıfı ölen oyuncuları canlandırmıyor. Tamam, sıhhiyeci herkese yardım edebiliyor ama aynı mangada olan takım arkadaşları da birbirlerini ayağa kaldırabiliyorlar. Ayrıca ölen oyuncunun yerde can çekişmesi şeklinde animasyonlar eklenmiş durumda oyuna.

Yerde kalınan süre, oyuncular tarafından hızlandırılıp, yavaşlatılabiliyor. Bir de Call of Duty: Black Ops IIII oyunundaki gibi oyuncuların kendilerini tedavi etme yeteneklerinin eklendiğini görüyoruz. Yalnız bu tedavinin kısmi olduğunu, belirteyim. Canı 40’a düşen oyuncu, sağlık paketi kullandığında canını hızlı şekilde 60 civarına getirebiliyor. Can paketinden bahsedince, oynanışta canımızın yenilenmediği izlenimi edinilmesin lütfen. Çatışmadan uzak olunan anlarda, can barımız yavaş yavaş dolmayı sürdürüyor. Sağlık paketleri, yukarıda belirttiğim gibi kısmi bir fayda sağlamak adına işe yarıyorlar.

Tüm bunlarla birlikte, haritaların çeşitli yerlerinden sağlık paketi ve cephane temin edilebiliyor. Bir de yetenek ağacı sistemi Battlefield 5 oyunuyla karşımıza çıkıyor. Bu paragrafları, oyundaki değişimlere ayırmak istedim ama yeterli olmayacak sanırım. Eğer izin verirseniz, inceleme yazısının devamında, oyunun farklı noktalarını anlatıyorken, değişikliklerden söz etmeyi sürdürelim.

Battlefield 5 incelemesi - DICE ve EA, bir hayli ders çıkarmışlar

Vurdum ama ölmedi sıkıntısına son veriliyor mu?

Hemen üst kısımda belirttiğim gibi Battlefield V, serinin bir önceki oyunuyla farklılıklar gösteren bir yapım. Tabii ki DICE, Battlefield 1 oyununun temel mekaniklerini korumuş, iyi yaptıklarını bozmamış; bir hayli beğeni topladığı bir oyunun devamında, bizlere farklılık sunmayı da başarmış. Bir kere oyundaki vuruş hissiyatında bariz değişiklikler var. Battlefield 5 ile ateşlediğimiz kurşunun düşmana dokunuşunu daha net algılıyoruz. Ayrıca kurşun sapması meselesinin de üstüne gidildiğini söyleyebilirim.

Öyle vurdum ama değmedi gibi sıkıntıları en aza indirilmiş vaziyette. Eğer hedefi tutturulduysak, atış başarılı oluyor. Ayrıca kafadan vuruş oranının arttığını gözlemledim. Tabii oyunun senaryo moduyla çoklu oyunculu oyun modları için aynı vuruş hissi başarının elde edilemediğini söyleyebilirim. İnternet ve sunucu hızlarından kaynaklanan yavaşlamalar neticesinde, çoklu oyunculu modlarda yine yer yer sıkıntılar yaşanacaktır. Unutmadan, Battlefield V ile gelen bir yeniliğin de öldürüldüğümüzde yeniden doğarken yaşanan tercihler üzerinde olduğunu yeri gelmişken ekleyeyim.

Battlefield 1 oyununda, ya takımımızın ele geçirdiği noktalardan ya da harita üzerindeki mangamızdan olan oyuncuların belirtildiği yeşil noktalara tıklayıp yeniden canlanabiliyorduk. Battlefield 5 oyunundaysa, yukarıda saydığım yöntemlerle beraber, aynı mangadaki arkadaşımızın oynadığı bölgeyi görerek hızlı yeniden doğuş gerçekleştirebiliyoruz. Üst kısımlarda, Battlefield V oyununun haritaları üzerinden cephane ve sağlık paketleri aldığımızı belirtmiştim. Bu paketleri alma konusunda ufak bir sıkıntıyla karşılaşıldığını, oynanış dinamiklerinden bahsederken sözlerime ekleyeyim. Sağlık veya cephane alanlarına gittiğimizde basmamız gereken imleç bazen net olarak aktif hale gelmiyor.

Bir başka deyişle yanına gittiğimiz sandık ya da kutular için basmamız gereken tuş yerine, içi beyaz renkle dolu kutucuk görüyoruz. Doğru açıdan bu kutuların karşısına geçmek gerekiyor ki eylemimizi gerçekleştirelim. Bu durum, zamanlamanın böylesine önemli olduğu bir yapımda bazen olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Aynı durumun, Battlefield 5 oyununun senaryo modunda da sıklıkla yaşandığını belirterek oyunun hikaye modunda nasıl bir yapıyla karşı kaşıya olduğumuzu anlatarak inceleme yazısına devam edelim.

Battlefield 5 incelemesi - DICE ve EA, bir hayli ders çıkarmışlar

Sizlere anlatacak savaş hikayelerimiz var

Call of Duty: Black Ops IIII oyunundaki hikaye modu rafa kaldırılırken, bu konuda ısrarlı davranan DICE, Battlefield V ile savaş hikayeleri isimli oyun modundan vazgeçmek istemedi. Nihayetinde, karşımıza 5 bölümden oluşan bir oyun modu sunuldu. Yalnız buradaki 5 bölümünden bir tanesi kısa süren giriş bölümü, bir tanesi de ilerleyen zamanlarda oyuna eklenecek olan The Last Tiger isimli bölüm. Yani elimizin altında, adam akıllı oynanabilecek 3 adet tek kişilik bölüm bulunuyor.

Hemen belirtmeliyim ki bu bölümler öyle 10 dakika oyna bitir geç tarzında tasarlanmamışlar. Giriş bölümü dahil olmak üzere, savaşın kötülüğüne vurgu ve savaşa katılan kadınlara saygı duruşu niteliğinde bir tema izleniyor. Tamamen oynanabilen üç bölüm; Kuzey Afrika, Norveç ve Fransa’da geçiyor. Açıkçası şimdiye kadar oynadığım en zorlu tek kişilik FPS tasarımıyla karşılaştığımı söyleyebilirim. Eğer oyunun belirttiği şekilde ilerlemezseniz, orta seviye zorluk ayarlarında bile defalarca ölebilirsiniz

İlk iki bölüm, gizlilik odaklı bir başlangıçtan sonra oyunun geniş haritalarından faydalanarak bizleri açık dünya benzeri bir yapının içerisine bırakıyor. Özellikle Under No Flag isimli savaş hikayesinde, Far Cry serisinin bir oyununu oynuyormuş gibi hissettim. Diğer bölümler de benzer unsurları barındırıyor. Buradan da Battlefield 1 oyunuyla aradaki bir fark daha ortaya çıkıyor. Battlefield 1 oyununun hikaye modu görevleri, bir aracın ya da bir askeri sınıfın tanıtımına odaklanıyordu. Battlefield 5 oyununun tek kişilik oyun moduysa, oyuncuya keşfetme şansı sunuyor.

Bölüm sayısı az mı diye sorarsanız, yanıtım evet, çok az olacaktır. Gerçi oyunun tamamında bir eksiklik durumunun söz konusu olduğu görülüyor. Sanki erken erişim sürecindeki bir oyunun, tam sürümünün birkaç ay öncesindeki halini oynuyor gibiyiz. Öte yandan, Battlefield 5 oyununun senaryo bölümlerindeki dengesizlik, eksik içeriklerin önüne geçiyor. Oyunu oynarken yaşadığım deneyimlerden bahsedince, özellikle senaryo modunu merak eden okurlarımız için daha sağlıklı bir izlenim edinilebilir.

Battlefield 5 incelemesi - DICE ve EA, bir hayli ders çıkarmışlar

Senaryo modu ya çok zor, ya da çok kolay

Şimdi yukarıdaki yan başlığı okuyup, bazı bölümlerin kolay bazı bölümlerin zor olduğu kanısına varılmasın lütfen. Hem zor hem kolay diyerek, aynı bölümdeki aynı görevlerden bahsediyorum. Bir görev için onlarca dakika uğraşıp, aynı görevi saniyeler içerisinde geçebiliyorsanız, buna dengesizlik denebilir. Oyunu oynarken iyi niyetli davranarak suçun kendimde olduğunu düşündüm. Benden gizlilik ögelerini kullanmam isteniyordu ama ben ilk kısımda bodoslama dalmıştım aksiyona.

Sonradan düşündüğümde, gizli ilerlemek için çaba harcadığımı düşündüm ve bu gizlilik unsurunu devam ettiremediğimi kabul ettim. Çünkü oyun bana yeterli oranda gizlilik donanımı sunmuyordu. Birkaç düşmanı etrafından dolaşarak gizlice indirsem de biraz ötedeki asker aniden beni görüyor, avazı çıktığı kadar bağırıyordu. Mecburen ve kendimi korumak adına ateş ettiğimde çıkan patırtı da tüm bölgeyi harekete geçiriyordu. Haydi bu durum bir kere iki kere yaşandı, bitti dedim ama bitmedi. Yukarıda açık dünya benzeri diye adlandırdığım kısımlarda, basitçe 3 farklı bölgedeki görevleri yapmam istendi.

İlk seçtiğime gizlice gittim, görüldüm ve bir ordu asker üstüme bindi. Sonra etrafından dolandım üstteki gözcü beni keşfetti. Gözcü bağırınca diğerleri yetişti, öldürüldüm. Defalarca ama defalarca denememin ardından (ki her seferinde farklı bir taktikle görev noktasına yaklaşmaya çalışıyordum) doğrudan görevin olduğu yere gittiğimde bölümü geçtim. Yani öldürülmeden görev noktasına ulaşırsanız, dakikalar süren işkenceyle karşılaşmıyorsunuz. Oyundan keyif alayım, biraz çatışayım diyorsanız da aşırı zorlu bir direnişler karşılaşıyorsunuz.

Belirttiğim gibi Battlefield 5 oyununda yalnızca 3 tane tamamlanmış senaryo görevi bulunuyor ama çok dengesizler. Özenle hazırlanmış, harika manzaralar sunan bu görevlerin dikkatsizce heba edildiğini görmek gerçekten üzücü. Eğer biraz ısrarcı olunsaymış, bir açık dünya atmosferi bile oluşturabilirmiş ama onun yerine yerlerde sürünen dinamikler ve dengesizliklerle senaryo bölümü sıkıcı hale getirilmiş. Hiç olmayacağına, biraz tutam ağza bal çalalım durumunu görüyoruz. Senaryo modundaki dengesizlikten sonra dilerseniz oyunun çoklu oyunculu oyun modlarına geçelim de eğlenceli şeylerden bahsedelim biraz.

Battlefield 5 incelemesi - DICE ve EA, bir hayli ders çıkarmışlar

Çoklu oyunculu oyun modları yine başrolde

Battlefield serisi denildiğinde, akla ister istemez çoklu oyunculu oyun modları gelir. Açıkçası, Battlefield 1 oyunundan sonra bu durum benim adıma fetih modu ağırlıklı olarak değişti. Battlefield 5 oyununu çoklu oyunculu modunu oynadım diyebilmem için öncelikle fetih modunu oynamam gerektiğine inandım. Büyük resme baktığımızda da bahsettiğim bu oyun modunun, bir nevi çoklu oyunculu modun ana bölümü olduğunu söylesem çok yanlış olmaz herhalde. DICE ekibi de bizim gibi düşünmüş olacak ki en kapsamlı oyun modu olarak fetih modunu önümüze sermiş.

Tabii ki topyekûn ve daha gerçekçi bir savaş deneyimi yaşamak isteyenler için Grand Operations modunun da Battlefield V oyununun önemli seçeneklerinden bir tanesi olduğunu belirteyim. Bu oyun modunda bir tarafa saldırırken bir taraf savunma hattında kalıyor. Haritalar ya gece ve gündüzü olarak, ya da aynı ülkedeki iki haritanın dönüşümü olarak karşımıza çıkıyor. Düşman genellikle karşıdan geldiği için bu oyun modunun hayranlarının da pek çok olacağını düşünüyorum. Bu modla benzer yapıdaki Breakthrough isimli oyun modunun da Battlefield 5 içerisindeki bir başla seçenek olduğunu belirteyim.

Öte yandan, oyunun menüsünden hızlıca müsabakalara girmek isteyenler için Infantry Focus seçeneğinin büyük kolaylık olduğunu belirtmeden geçmeyeyim. Dileyen oyuncular; Domination, Frontlines, ve Team Deathmatch seçeneklerine bu seçenekten ulaşabilirler. Bunlardan Frontline, haritanın belirli bölgelerini ele geçirmek üzerine kurulu, dönüşümlü bir oyun modu durumda. Domination, alışılagelen bölge ele geçirme mücadelesi. Team Deathmatch ise yine hemen herkesin bildiği üzere takımların en fazla oyuncu öldürmesi üzerine kurulu oyun modu olarak karşımıza çıkıyor.

Bir de Battlefield V oyununa, video oyunu dünyasında günümüzün çılgınlık seviyesinde talep gören Battle Royale modunun ekleneceği, DICE ekibi tarafından bildirilmişti fakat yetişmedi. Üst kısımlarda belirttiğim gibi oyunun sanki bir erken erişim sürecinde bulunduğu izleniminin edinilmesi biraz içinizi burkabilir. Öte yandan, yeni gelecek içerikler için ekstra ücret talep edilmeyecek olmasından ötürü, pek çok oyuncu eksiklikleri göz ardı edeceği tahminin yaparak devam edeyim.

Battlefield 5 incelemesi - DICE ve EA, bir hayli ders çıkarmışlar

Battlefield 5 ile özelleştirmelerin kapsamı genişletiliyor

Battlefield V oyunuyla gelen özelleştirmeler genel itibariyle görsel alanları kapsıyor. Allies ve Axis taraflarını ayrı ayrı seçeneklerle biçimlendirebiliyoruz. Silahlarımız için da her sınıf için ayrı ayrı görsel seçenekleri uygulama imkanına sahibiz. Oyunu oynadıkça ve sınıfsal olarak puanlar kazandıkça, yeni kozmetik ögeler açılıyor.

Yalnız silahların özelleştirme seçeneklerini biraz gereksiz bulduğumu belirteyim. Gereksiz dediysem, renk seçenekleri açısında çok fazla ayrıntıya girilmiş vaziyette olduğunu gördüğümü söylemek istiyorum aslında. Silahın kabzasını ayrı renk, namlusunu ayrı renk, dipçiğini, nişangahını ve birçok noktasını ayrı renk yapabiliyoruz ama şahsen tek bir renk paketiyle tüm silaha kaplamalar uygulasak da yetecekti sanki. Hani üstü kaval altı şişhane diye bir tabir var ya, biraz ona benziyor işler çok karışınca.

Karakterlerimizin yüzleri ve giyimleriyle ilgili de tercihler yapabiliyoruz. Neyse ki silahlar kadar karmaşık değil karakter özelleştirme ekranı kısmı. Yine sınıfsal olarak her bir askerimizin, yüzünü, ceketini, pantolonunu, kasketini ve yüz boyasını seçebiliyoruz. Ayrıca, araçlar için de farklı kaplamalar yapabilme özelliği Battlefield V oyununda bulunuyor ama bu özelliğin diğer pek çok oyun içi unsur gibi sonradan oyuna ekleneceği belirtiliyor.

Bir de karakter geliştirme mevzusu var ki onun görünen kısmı çok karmaşık değil. Sınıfların kazandıkları başarı puanlarıyla, yetenek ağacında yeni silahlar ve araçlar açılıyor. Bir bakıma, Battlefield 1 oyununda kademe kademe giden sistemin, yetenek ağacı benzeri şematik olarak ayarlanmış biçimi diyebiliriz. Öte yandan sınıfların kendi içlerinde de bölümlere ayrıldığını, oyuncuların taktik anlayışına göre bazı sınıfsal geliştirmeler yapabileceğini belirteyim.

Battlefield 5 incelemesi - DICE ve EA, bir hayli ders çıkarmışlar

Grafikler ve sesler yine muazzam

Gelelim Battlefield 5 oyununun en çok takdiri hak edecek kısımlarına. İnceleme yazısını gerçekleştirdiğimiz video oyununun grafikleri, Battlefield 1 oyununun üzerine koymuş ve geliştirilmiş vaziyette karımıza çıkıyor. Yine pek çoğu açık alanlarda hazırlanan o geniş haritaların içerisinde dolaşırken, kendimi hayranlıkla etrafa bakar vaziyette bulduğum çok oldu. Haritalar yine benzer yapıda eğimli ve farklı kolları bulunan alanları kapsıyor ve oyunun atmosferi, grafik kalitesiyle gayet başarılı bir biçimde destekleniyor.

Unutmadan bir de Battlefield V oyununu deneyimlediğim AOC AGON AG352QCX model oyuncu monitörüyle harika bir deneyim yaşadığımı belirtmek isterim. 21:9 formattaki geniş ekranı ve 200 Hz görüntü hızı, Battlefield 5 tarafından destekleniyor. Geniş ekranda, bu harika grafiklerin tadını çıkarmak muhteşem bir histi. Özellikle geniş alanlara hakim oluşum, pek çok noktada bana avantaj olarak geri döndü.

Yalnız, ekran değişimi sonrasında karşılaştığım bazı performans sorunları var ki ikinci ve üçüncü müsabakalarda son buldular. Performans açısından bazı noktalarda sorunların bulunduğunu belirtmek isterim. Birkaç güncellemeyle birlikte bu sorunlardan arınacağını tahmin etsem de performansa dayalı olumsuzlukları burada söylemeden geçmek istemedim.

Oyunun seslerinden ve müziklerinden bahsetmeden önceyse ayağa kalkıyorum ve alkışlamaya başlıyorum. Battlefield 1 ile kazanılan başarı devam ettiriliyor ve Battlefield 5 oyununun ses efektleri, müzikleri, seslendirmeleri, benden tam not alıyor. Silahların o etkileyici patlamaları, kapalı bir ortama girdiğimizde yankılanan sesler, seslendirmeler ve tam zamanında devreye giren müziklerle, Battlefield V oyununun belki de en başarılı yönü sesleri olarak dikkatimi çekti. En basit laptop hoparlöründen, 5+1 sinema sistemine kadar tüm donanımlardan etkileyici bir tat aldım.

Battlefield 5 incelemesi - DICE ve EA, bir hayli ders çıkarmışlar

Silahı karıştırmayın, bana şöyle kalınca bir sopa verin

İnanın, inceleme yazısına başlarken oyunun eksilerini ayrı bir bölümde dile getirmeyi düşünmüyordum. Hatta, Star Wars Battlefront II oyunundan sonra bile hallerine üzülüp DICE ve EA ekiplerine hak verdiğim bile olmuştu. Bu zorlu süreç sonrasında yeni çıkan bir DICE yapımına fazladan yüklenmek değildi niyetim. Yalnız, günümüzdeki video oyunu fiyatlarını göz önünde bulundurduğumuzda siz değerli okurlarımızı en doğru tercihi yapmaları için oyunun olumsuz yönlerini kısaca sıralamayı uygun gördüm.

Yazının çeşitli yerlerinde belirttiğim gibi Battlefield V nispeten eksik bir video oyunu. Zaman içerisinde eklenecek oyun modları, haritalarla birlikte güçlü bir yapıya ulaşacaktır ama Battlefield 5 tamamlanmış bir oyun olarak karşımıza çıkmıyor. Bu eksikliklerin; senaryo modundaki bölümlerden, özelleştirme seçeneklerindeki eksikliklere, çoklu oyunculu oyun modları sayısından, seriye eklenecek yeni özelliklere kadar pek çok alanı kapsadığını belirteyim.

Yer yer karşılaşılan performans problemlerini ve oyun içerisindeki türlü hataları da bir kenara yazabiliriz. Kapının içinden geçen cesetleri göremeyeceğimiz günlerin hasretini çektiğimi söylesem yalan olmaz. Ayrıca, inceleme yazısının içerisinde de ifade ettiğim gibi silah veya mühimmat alınan anlarda etkileşim tuşunun bir türlü görünmemesi sıkıntı oluşturuyor. Hızlı olmamız gereken anlarda yanına kadar gittiğimiz sandıklarla etkileşime geçememek oyuncuların canını sıkacaktır.

Hikaye modundaki sıkıntılara yine Battlefield V inceleme yazısının içerisinde yer verdim. Elde büyük bir potansiyel varken DICE ekibi bu potansiyeli adeta heba etmiş. Harika görsellerle, muhteşem sesler ve müziklerle desteklenen hikaye modu, bahsettiğim dengesiz oynanış mekanikleri yüzünden beklentilerin bir hayli gerisinde kalıyor. Tüm bunlara rağmen oyunun senaryo modunda eğlenceli dakikalar geçirmeniz mümkün ama keşke biraz daha özenli hazırlansaydı demekten insan kendisini alamıyor.

Battlefield 5 incelemesi - DICE ve EA, bir hayli ders çıkarmışlar

Battlefield 5, eksik içeriklerine rağmen kendi alanında hala lider

Battlefield 1 oyununa yüzlerce saatini vermiş birisi olarak Battlefield V oyunundan memnun kaldığımı söyleyebilirim. Geniş alanlarda, harika grafikler ve sesler eşliğinde askeri bir FPS oyunu oynamak istiyorsanız, şu an için en iyi alternatif Battlefield 5 gibi görünüyor. Eksikliklerinin ve hatalarının da kısa sürede gelecek olan güncellemelerle çözüleceğini düşünüyorum. Oyunun geliştiricisi olan DICE ekibinin daha önceki yapımlarını yalnız bırakmadığını defalarca gördük.

Üstüne üstlük, Battlefield V oyununa çıkışından sonra eklenecek içeriklerin ücretsiz sunulacak olmasının önemli bir avantaj olacağını ifade edebilirim. Zaten oyuncuların pek çoğunun çoklu oyunculu modlara dalış yapacağını düşünürsek, yeterli sayıdaki haritalarla uzun süre idare edebileceklerini rahatlıkla söyleyebilirim. Öte yandan Battlefield 5 ile seriye eklenen yeni özelliklerle ve oyun mekaniklerindeki farklılıklarla birlikte gayet olumlu sonuçların çıktığını sizlerle paylaşayım. Eğer Battlefield 1 oyununu beğendiyseniz ve çoklu oyunculu oyun modlarını önemsiyorsanız, Battlefield 5 oyununu da rahatlıkla edinebilirsiniz.

Battlefield V, eksik olan pek çok unsur barındırmasına rağmen özellikle grafikler ve ses anlamında iyi iş çıkartıyor. Ayrıca kesinlikle Battlefield 1 oyununun makyajlanmış bir sürümü yok karşımızda. Serinin hayranlarının, özellikle çoklu oyunculu oyun modlarını bayıla bayıla oynayacaklarını düşünüyoruz.
Olumlu
Grafikler ve sesler muazzam.
Pek çok yeniliğin bulunması.
Eğlenceli yapının korunması.
Çoklu oyuncu modlarının yeterliliği.
Olumsuz
Genel olarak eksiklikler var.
Hikaye modu aşırı dengesiz.
Bazı performans sorunları.
Oyunun çeşitli yerlerindeki hatalar.
8.4

Etiketler:

,