Nintendo Switch için 2K Games tarafından hazırlanan paketlerden bir tanesi de Borderlands: Legendary Collection oldu. Borderlands serisine ait tam üç tane oyunu ve bu oyunlar için gelen neredeyse tüm genişletme paketlerini içeren bu pakete beraberce göz atacağız. İnceleyeceğimiz paketin içeriğindeki yapımlardan tutun da bu video oyunu serisinin Nintendo Switch konsolunda nasıl bir performans sunduğuna kadar pek çok konuya beraberce el atmış olacağız. Sizler de hazırsanız, elimizde neler var ve eldekiler bir Nintendo Switch kullanıcısını ne derece memnun eder, sorularının yanıtlarını aramaya başlayalım.

Borderlands: Legendary Collection

Borderlands: Legendary Collection ile yüzlerce saat geçirilebilir

2009 senesinde oyuncularla buluşan Borderlands serisi, ilk oyundan itibaren 4 ana oyunla hayranlarını yalnız bırakmadı. İncelemesini gerçekleştirdiğim pakette bu 4 ana oyundan 3 tanesi yer alıyor. Bir diğer deyişle Borderlands 3 isimli yapıtı bu pakette göremiyoruz. Borderlands: Legendary Collection paketinde bulunanlarsa; Borderlands, Borderlands 2 ve Borderlands: The Pre-Sequel olarak karşımıza çıkıyorlar.

Bu saydığım oyunların tam sürümleriyle birlikte bu oyunlar için çıkan neredeyse tüm genişletme ve içerik paketleri de Nintendo Switch sahiplerine sunulmuş durumda. Kısacası dolu dolu içerikle, oyuncuların yüzlerce saatini hapsetmeye çalışan bir paketi karşımızda görüyoruz. Yalnız, burada bir hatırlatma yapmam gerekir ki bu paketlerde fazlaca içerik sunulmasına karşın birbirinden farklı oyunlar beklememek gerekiyor.

Şöyle ki, incelemesini gerçekleştirdiğim paketteki oyunlar ayrı ayrı olsalar da birbirlerinden kalın çizgilerle ayrılmıyorlar. İlk Borderlands oyunu, seriyi şimdiye kadar oynamayanlar için bir temel niteliğini taşıyor. Borderlands 2 ile ilk oyuna göre çok daha kullanışlı oyun mekaniği ve yapısı sunuluyor. Buna karşın esas anlamda menülerden başlayıp, yapılabilen pek çok harekete kadar iki oyunun arasında benzerlikler bulunuyor.

Borderlands: The Pre-Sequel ise neredeyse Borderlands 2 oyununun genişletme paketi gibi bir yapıya sahip. Bununla birlikte Borderlands: The Pre-Sequel isimli yapıt, içeriği bakımından ayrı bir video oyunu olarak adlandırılmayı hak ediyor. Keza bu üçüncü ana oyunun geçtiği mekanlar bakımından önemli bazı farklılıklar karşımıza çıkıyor. Toparlamak gerekirse, karşımızda 3 tane birbirine benzeyen video oyunu yer alıyor.

Bu durum çeşitliliği azaltırken, Borderlands serisini sevenler için fazla kafaya takılması gereken bir durum olmayacaktır. Özellikle, şimdiye dek farklı bir platformdan bu serinin hiçbir oyununu oynamadıysanız, bu paketle nereden başlamak istediğinize karar verme şansınız da doğmuş oluyor. Bu seriyi şimdiye dek denemeyenler demişken, dilerseniz bu sınıfa giren okurlarımız için Borderlands: Legendary Collection ile ne türden bir video oyunu deneyimi yaşanacağı da kısaca anlatmaya çalışayım.

Borderlands: Legendary Collection

Silahları hazırlayın, bol bol ateş edeceğiz

Borderlands serisinin oyunları üst kısımda da belirttiğim gibi birbirine oldukça benzeyen bir yapı içerirler. Bu oyunların; açık dünya temalı, FPS ve rol yapma oyunu türündeki yapıtlar olduğunu söyleyebilirim. Her bir oyunun temelinde rakiplere ateş etmek ve seçilen karakteri geliştirerek daha zorlu görevlere giriş sağlamak vardır. Ayrıca, karakteri geliştirmek adına yeni ögeler bulmak da oyunların ana hatlarından birisini oluşturur.

Borderlands: Legendary Collection paketindeki oyunları deneyimlediğimde, her bir oyunun neredeyse menülerinden genel yapısına kadar benzerlikler gösterdiğini gördüm. Bu nedenle, incelemekte olduğum paketteki oyunlardan bir tanesine hakim olabilirseniz, diğerlerine alışma süreci yaşamazsınız. Bu oyunların hepsinin başında Vault Hunter olarak adlandırılan bir karakter seçilir ve bu karakter minimum ölçülerde oluşturulur.

Bir diğer değişle karakterin yüzü, saçları ve giysisinin rengi ilk etapta seçilirken bu görüntüden çok daha önemli bir nokta vardır. Bu nokta da Vault Hunter seçerken, aynı zamanda oyunda kullanacağımız özel yetenekleri seçiyor oluşumuzdur. Daha basit söylemek gerekirse, her bir karakterin kendisine özgü yetenekleri vardır. Bir tanesi görünmez olabiliyorken, bir diğeri çift silah kullanabilir ve bu Vault Hunter birimlerinin özelliklerinin edineceği yeteneklerde de farklılık gösterir.

Vault Hunter seçiminden sonra hemen her ana oyunun başında hikayeye giriş niteliği taşıyan bir alıştırma bölümü yer alır. Oyuncuları fazla zorlayıcı olmayan bu bölümlerin ardından ise oyunun açık dünyasına bırakılırız ve karakterimizin mevcut gücüne göre görevden göreve koşarız. Oyunun pek çok noktasında eşya bulunabilir ve bu eşyaların vasıtasıyla karakterimizin gelişimi daha hızlı bir hal alır. Zaten, Borderlands: Legendary Collection ile gelen oyunların hepsinin temelinde öldürmek ve eşya toplama mekanikleri ön plandadır.

Öte yandan, mizahi bir yapıya sahip olan bu oyunların hepsinde bir yetenek sistemi bulunur. Üç kademeye ayrılan yetenek sistemlerinde, seçilen karaktere göre yetenek artışı gerçekleştiriliyor. Sonrasıysa zaten oyunun akışını kapılan oyuncular, harita üzerindeki görevleri alarak mücadele ediyorlar. Özetlemek gerekirse Borderlands: Legendary Collection paketi, aksiyon dolu bir macerayı sunan üç oyunu ve ekstra içeriklerini bizlere sunuyor.

Borderlands: Legendary Collection

Nintendo Switch, bu oyunları nasıl aktarabiliyor?

Okumakta olduğunuz inceleme yazısının muhtemelen en can alıcı noktasına gelelim ve Borderlands: Legendary Collection paketinin Nintendo Switch konsolunda nasıl bir performans sunduğundan bahsedelim. Öncelikle şunu söylemek isterim ki bu pakette yer alan oyunları; PC, PlayStation 4 veya Xbox One üzerinden oynadıysanız, Nintendo Switch ile yeniden deneyimlemek sizi çok mutlu etmeyebilir.

Sıraladığım bu platformlarda, bahsi geçen pakette yer alan oyunları çok daha akıcı bir halde ve daha iyi grafiklerde deneyimleyebilirsiniz. İncelemesini gerçekleştirdiğim paketteki oyunlar Nintendo Switch konsolunda 30 FPS ile çalışıyorlar. Bu oran, Nintendo Switch konsolunu portatif olarak kullansak da televizyona bağlı olarak oynasak da değişmiyor. Bir diğer deyişle, Borderlands: Legendary Collection paketindeki oyunlardan 60 FPS değerini Nintendo Switch ile alamıyoruz.

Öte yandan, yolculuk esnasında, tatilde veya istediğiniz başka bir alanda Borderlands serisine dair bir macera yaşamak istiyorsanız, Nintendo Switch ile bu oyunları denemenizde bir sakınca yok. Her ne kadar 60 FPS değerleri görülmese de neredeyse sorunsuz bir 30 FPS ile bu paketin oyunlarını oynayabilirsiniz. Özellikle portatif olarak böylesine eğlenceli bir seriyi deneyimlemek de açıkçası farklı bir keyif ortaya çıkartıyor.

Bir de hatırlatma yapayım ve Borderlands: Legendary Collection paketinde yer alan oyunların ilk olarak PlayStation 3 ile Xbox 360 konsollarının bulunduğu nesilde çıkışını gerçekleştirdiğini hatırlatayım. Bu oyunlar, PlayStation 3 ile Xbox 360 konsollarında da 60 FPS ile çalışmıyorlardı ve en fazla 30 FPS verebiliyorlardı. Kısacası, Nintendo Switch ile bu eski nesil konsolların sunduğu performansın üstünü görebiliyoruz.

Bilindiği üzere Borderlands serisinin en önemli özelliklerinden birisi de oyuncuları eşli oyunculu olarak oynamaya itmesi ve bu imkanı sunmasıdır. Sunucu bağlantıları konusunda da Nintendo Switch konsolunun sıkıntı oluşturmadığının altınız çizmek isterim. Birlikte oynayabileceğiniz oyuncular bulmak konusunda biraz sıkıntı yaşatsa da çevrim içi olarak Nintendo Switch kullanıcılarına kolaylıkların sağlandığını gördüm.

Borderlands: Legendary Collection

Grafiklerle ilgili de problem yaşamıyoruz

Performansla birlikte, bu inceleme yazısında en çok merak edilen konulardan birisi de muhtemelen incelediğim paketinin Nintendo Switch sürümündeki grafiklerinin nasıl olduğudur. Bu konuda da bahsi geçen oyun konsolunun kullanıcıları için büyük sorunların ortaya çıkmayacağını söylemek istiyorum. Eğer bu konsolu televizyona bağlayıp çalıştıracaksanız daha yüksek çözünürlüklerle karşılaşacaksınız ama ekranın boyutu yüksek olduğunda bu fark olumlu ölçüde hissedilmeyecektir.

Nintendo Switch konsoluyla, Borderlands: Legendary Collection paketindeki oyunları portatif olarak oynayabilme ayrıcalığı geliyor. Bana sorarsanız, büyük boyutlu bir ekrandan oynamaktansa, bahsi geçen konsolun kendi ekranından oynamak grafiklerin daha başarılı görünmesini sağlıyor. Bu yapımların zaten teknik açıdan zamanın gerisinde olduğu gerçeğini de göz önüne aldığımızda grafiklere dair bir sıkıntı oluşmuyor.

Öte yandan, bilindiği üzere Borderlands serisinde çizgi roman tarzı grafikleri görüyoruz. Bu durum da grafiklerle ilgili bir zaman aşımını hissetmemizi engelliyor. Hatta, bu oyunları portatif olarak oynarken grafiklerin yer yer etkileyici geldiğini bile hissettim. Sorunsuz bir 30 FPS performansıyla birlikte oynanış anlamında Nintendo Switch konsolunun sıkıntı oluşturmadığını söyleyebilirim. Bir de bu oyunlar istenen her yerde oynamanın verdiği keyfi ayrı bir yere yazarak kontrollerden de biraz bahsedeyim.

Borderlands: Legendary Collection paketindeki oyunların kontrolü birbirinin aynısı. Neredeyse tüm oyun konsollarında kullanılan tuş takımı bu oyunlarda kullanılıyor ve oldukça kolay bir alışma ortamı sunuluyor. Otomatik nişan alma seçeneğinin de bulunması, oynanabilirliği arttıran unsurlardan birisi oluyor. Özetlemek gerekirse, kontroller anlamında da bu oyun konsolunda büyük bir sıkıntı yaşanmıyor.

Unutmadan, bir de oyunun titreşim desteğine değinmek istiyorum. Borderlands: Legendary Collection paketindeki oyunları oynamaya başladığınızda ayarlarda bir değişiklik yapmadıysanız oldukça yoğun bir titreşim desteğiyle karşılaşacaksınız. Özellikle ateş edilen anlardaki titreşimle vuruş hissi daha etkileyici bir sonuç veriyor. Yalnız, bazı kısımlarda titreşim desteğinin abartılması gibi bir durum da var. Oynamayı bıraktığımda bazen elimin uyuştuğunu hissettiğim durumlar da oldu.

Borderlands: Legendary Collection

Borderlands: Legendary Collection, Nintendo Switch için alınmalı mı?

İncelemesini gerçekleştirdiğim pakette, belirttiğim gibi Borderlands serisinin ilk üç oyunu ve bu oyunlara ait olan neredeyse tüm içerik paketleri yer alıyor. Nintendo Switch konsolu için bu paketin fiyatı 50 Dolar olarak belirlenmiş durumda. Yüzlerce saatlik oyun imkanı sunan böylesine bir paket için bu fiyatın normal olduğunu söyleyebilirim. Tabii, bu duruma dair dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da bulunuyor.

Bu hususlardan en dikkat çekeni bu oyunların çok yeni yapıtlar olmaması ve diğer platformlarda çok daha uygun fiyatlarla satın alınabilmesi. İnceleme yazısında da belirttiğim gibi eğer bu oyunları PC, PlayStation 4 ya da Xbox One konsollarında edinme imkanınız varsa bu paket biraz lüks kaçabilir. Bununla birlikte, bu oyunları seviyorsanız ve portatif olarak gittiğiniz her yerde oynamak istiyorsanız da satın almamak için bir nedeniniz kalmıyor.

Borderlands: Legendary Collection paketiyle ilgili dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da oyunun performansı olacaktır. Yine hemen üst kısımda saydığım diğer platformlarda bu oyunlara sahipseniz, incelediğim paketteki oyunların FPS oranlarından ve dolayısıyla performansından memnun kalmayabilirsiniz. Ayrıca, paketteki her oyunun farklı temaları barındırmasına karşın aşağı yukarı aynı deneyimi sunması da atlanmaması gereken bir nokta olarak bir kenara yazılabilir.

Bu saydığım hususları göz ardı edebiliyorsanız da istenilen her yerde Borderlands serisinin oyunlarının oynamanın bambaşka bir eğlence oluşturduğunu söylemek isterim. İncelemelerim sırasında, evde bulunmama rağmen bazen uzanarak, bazen balkona çıkarak keyif içinde bu oyunları deneyimleyebildim. Yolculuk sırasında, tatilde, kısacası istenen her yerde bu maceraları yaşamak Nintendo Switch ile mümkün olacaktır.

Bu arada, PC ve PlayStation 4 platformlarını kullanmama karşın, Borderlands: Legendary Collection ile gelen oyunları en çok Nintendo Switch konsolunda oynamaktan keyif aldığımı itiraf edebilirim. Oyun oynamanın konfor ile birleşimi için bu oyunlar gayet iyi sonuçlar veriyor. Özellikle portatif olarak büyük oranda sorunsuz ve kaliteli bir maceranın sunulmasıyla, incelediğim paket bende gayet olumlu izlenimler bıraktı.

Borderlands: The Pre-Sequel
Borderlands: Legendary Collection
Borderlands: Legendary Collection, bahsi geçen serinin ilk üç oyunu ve neredeyse tüm ek içeriklerini barındırarak yüzlerce saatlik bir oynanış süresi sunuyor. Oyunlar, Nintendo Switch konsolunda 30 FPS ile çalışıyor ama bu değeri sabit bir biçimde verebiliyor. Böylelikle de oyun deneyimine kötü bir etki yansımıyor. Özellikle, portatif olarak böylesine eğlenceli bir video oyunu serisinin üyelerini deneyimlemek gerçek anlamda bir farklılık hissi uyandırıyor. Daha güçlü oyun konsollarında deneyimleyenler için önerilmese de Nintendo Switch ile ve portatif olarak oynanabilen en dolu paketlerden birisi karşımızda.
Olumlu
Yüzlerce saatlik oyun deneyimini tek bir pakette verebiliyor.
30 FPS sınırı barındırmasına karşın bu performansı sıkıntısız bir biçimde sunabiliyor.
Nintendo Switch ile böylesine bir serinin oyunlarının her yerde oynanabilmesi farklı hissettiriyor.
Portatif olarak denendiğinde, pakette oyunların grafikleri normalden daha da iyi görünüyor.
Kontroller Nintendo Switch konsoluna uyumlu ve kontrollere alışması zaman almıyor.
Olumsuz
Paketteki tüm oyunlar neredeyse birbirinin aynısı olan bir deneyimi sunuyor.
Nintendo Switch konsolundan daha güçlü platformlara sahip olanlar için pek keyif vermeyebilir.
Diğer platformlar göz önüne alındığında Nintendo Switch sürümünün fiyatı biraz pahalı görülüyor.
Paketteki oyunlar biraz eskiler ve 30 FPS sınırı konsol televizyona takılınca bile aşılamıyor.
8.4

Etiketler: