Call of Duty: Warzone, kaliteli bir Battle Royale oyunu ve içerisinde rakiplerine göre farklı sistemler ve olaylar bulundurabiliyor. İşte bu sistemlerden bir tanesi de Gulag olarak geçiyor. Eminiz ki bu video oyununu ilk defa oynadığınız zaman ve ilk defa öldüğünüz zaman, oyundan tamamen atılacağınızı düşündünüz ama Gulag olayını görünce oldukça şaşırdınız. Bu şaşkınlıktan ötürü henüz Gulag sisteminin nasıl çalıştığını anlamamış olabilirsiniz. İşte tam da bu sebepten ötürü sizlerin karşısına yeni bir rehber yazısı ile çıkmak istedik.


Call of Duty: Modern Warfare II ve Call of Duty: Warzone 2.0 için internet sitemizde farklı rehberler de bulunuyor. Bu rehberlerden bazılarını hemen aşağıdaki maddelerimizden, tamamını ise bu kategorimizden görebilirsiniz.


Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone oyunundaki Gulag nedir?

Öncelikle bu sistemin temelinden başlamak istiyoruz. Eğer Call of Duty: Warzone oyununun Plunder değil de Battle Royale moduna giriş yaparsanız, her lobide ilk öldüğünüz zaman oyundan tamamen atılmazsınız. Tam tersine, ilk ölümünüz ardından Gulag isimli bir bölgeye gönderilirsiniz. Bu bölgede bir balkon, bir de arena bulunuyor. Arenada anlık olarak teke tek şeklinde karşılaşmalar gerçekleştiriliyor. Balkonda ise insanlar o savaşa inebilmek için sıralarını bekliyor. Eğer bu karşılaşmayı yenerseniz, savaş alanına geri dönüyorsunuz.

Eğer Gulag içerisindeki teke tek karşılaşmadan galip çıkarsanız, öldüğünüz yerin yakınında, paraşüt ile havada başlıyorsunuz. Yalnız, bu durumda herhangi bir silahınız olmuyor. Eğer herhangi bir takım arkadaşınız varsa, size silah hazırlamalı. Ayrıca savaşın ortasında havadan geri döneceğiniz için birçok rakip takım sizin yerinizi görecektir. Bunu engellemek için yapabileceğiniz herhangi bir şey yok ama yere indikten sonra rakiplere karşı bir süreliğine ekstra dikkatli olmanızı öneriyorum; pusuya düşme ihtimaliniz bulunmakta efendim.

Eğer bu teke tek karşılaşmayı kazanamazsanız ne yazık ki oyuna geri dönmek için tek bir şansınız bulunuyor: Takım arkadaşlarınız tarafından 4500 Dolar karşılığında geri dönüşünüzün satın alınması. Takım arkadaşlarınız, ölen kişileri Buy Station aracılığı ile sınırsız sayıda satın alabiliyor. Yani, isterseniz Gulag içerisinde karşılaşmayı kaybetmiş olun, isterseniz de aynı oyun içerisinde 2. veya 3. kere ölmüş olun, her zaman satın alınabiliyorsunuz geri dönmek için. Bu noktada, 5. çemberden sonra satın alımlar duruyor.

Gulag sisteminin içerisinde ise karşılaşmalar dediğimiz gibi teke tek şeklinde gerçekleştiriliyor. Bu savaşlarda size de karşınızdaki rakibe de aynı ekipmanlar veriliyor. Verilen silahlar genelde pompalı tüfek veya tabanca oluyor. Yani, makineli tabanca veya saldırı tüfeği gibi silahlar Gulag bölgesinde yer almıyor. Yalnız, bu savaş sonsuza dek sürmüyor ve sadece 15 saniyeniz oluyor. Eğer 15 saniye içerisinde kimse ölmezse, arenanın ortasında bir bayrak beliriyor ve o bayrağı alan oyuncu, savaş alanına geri dönebiliyor.

Call of Duty: Warzone

Gulag için herhangi bir taktik yapmak gerekir mi?

Gulag içerisinde uygulayabileceğiniz bazı taktikler oluyor. Bunlardan ilki taş atmak. Eğer takım arkadaşınız ile bu bölgeye düştüyseniz, arenaya taş atarak arkadaşınıza düşmanın nerede olduğunu gösterebilirsiniz. Ayrıca, bu taşlar genel anlamda hasar da verebiliyor. Yalnız bu hasarı, C4 gibi patlayıcılara kullanmanızı öneririm. Eğer düşman, bir C4 patlayıcısının üzerinden geçiyorsa takım arkadaşınız yerine, patlayıcıya taş atarak düşmanı siz de öldürebiliyorsunuz. DualShock 4 üzerinde R1 tuşu ile taş atılabiliyor bu arada.

Taş haricinde bir de spreyler var. Call of Duty: Warzone oyununda sprey sıkabiliyorsunuz ve bu işlemi düşmanın üstüne yaparsanız, o renkler kalıcı olarak operatörün üstünde kalıyor. Pembe ve sarı gibi spreyleri kullanarak birazdan savaşacağınız düşmanın üstünü balkondayken boyarsanız, arena içerisinde kendisini çok daha rahat ve hızlı bir şekilde fark edebilirsiniz. Bu size belki çok büyük bir avantaj sağlamayacaktır ama yine de göz önünde bulundurmanız gereken bir taktiktir kendisi. Spreyler, yön tuşları ile kullanılabiliyor.

Bu arada, elinizdeki bombaları da kullanmayı unutmamanızı öneriyoruz. Gulag içerisindeki 15 saniyenin ilk 5 saniyesi içerisinde bombaları kullanamıyorsunuz ama ondan sonra hem öldürücü, hem de dikkat dağıtıcı bombalarınız olabiliyor. Bu iki ögeyi de düşmanı şaşırtmak için kullanabilirsiniz. Yalnız dikkat edin de düşmanın bombaları sizin dikkatinizi almasın, kendi kazdığınız kuyuya düşmeyiniz. Ayrıca bu bombalarla bayrak bölgesini de saldırı altında tutabilirsiniz diye düşünüyorum. Bunun taktiği artık size kalmış.

Bu arada, Gulag bölgesinde elinize geçebilecek dört farklı sonuç da bulunuyor. Bunlardan ilki, karşısındaki düşmanı öldüren kişinin savaşa geri dönmesi. İkincisi, kimse ölmezse bayrağı ele geçiren oyuncunun savaşa geri dönmesi. Üçüncüsü, kimse zamanında bayrağı ele geçirmezse ve ölmezse, canı yüksek olan kişinin savaş alanına geri dönmesi. Dördüncüsü ise kimse ölmezse, bayrağı ele geçirmezse ve herkesin de canı eşit ise arenadaki iki kişinin de savaş alanına birlikte dönebiliyor olması. Yani, bu arenada mutlaka bir sonuç çıkıyor.