Call of Duty: Warzone Mobile sadece birkaç gün önce piyasaya çıktı ve oyun endüstrisinde şimdiden önemli bir iz bıraktı. Yalnız, bu iz iyi nedenlerden dolayı bırakılmadı. Call of Duty: Warzone, bundan önce sadece bilgisayarlarda veya konsollarda mevcuttu ama Activision, oyun içi satın alımlar yoluyla kârı maksimize etmeye karar vermiş gibi görünüyor ki kendisi mobil cihazlara da geldi. Böylece mobil sürümdeki pahalı paketler ile de tanışmış olduk. Piyasaya sürülmesinden bu yana sadece üç gün geçen oyun, bu sebeplerden ötürü birçok olumsuz eleştiri aldı.
Call of Duty: Warzone Mobile, büyük bir indirme işlemi ile başladı. Google Play Store üzerindeki temel oyun yaklaşık 1,5 GB boyutunda ve ardından oyun içi kaynak paketi indirmeleri telefonunuzun depolama alanının 5 GB kadarını daha kaplayacak. Yükleme görselleri, oyun için yüksek umutlar sunabilir ama sonunda hayal kırıklığına uğramanız muhtemeldir. Oyun, moda ve haritaya bağlı olarak çok sayıda oyuncuyla karşı karşıya geleceğiniz bir Battle Royale deneyimi sunuyor. Örneğin, Verdansk haritası bir maçta 120 oyuncuyu karşı karşıya getirebiliyor.
Battle Royale türünün klasik geleneğinde, dört kişilik bir ekip halinde bir uçaktan atlayacaksınız ve iniş yaptıktan sonra uygun silahları bulmak için haritayı araştırmanız gerekecek. Silahlandıktan sonra haritada düşmanlarınızı aramaya başlıyorsunuz. Onları gördüğünüzde, işiniz oldukça basit; öldürmek için ateş ediyorsunuz. Elbette, oyunda tek atışta öldürme yok ve düşmanınız yere düştüğünde bile ganimetlerini düşürene kadar ateş etmeye devam etmeniz gerekecek. Onları kendi hallerine bırakırsanız, kendilerini iyileştirecekler ve durumu size karşı değiştirebilirler.
Elbette, göreviniz ayakta kalan son adam olmak olacaktır. Yani, standart Battle Royale kuralları geçerli bu oyunda da. Call of Duty: Warzone Mobile, size kontroller açısından çeşitli seçenekler sunuyor. Yeni başlayanlar için, ateşi otomatik modda mı, yoksa manuel modda mı tutmak istediğinizi seçebilirsiniz. Ateşi otomatik modda tutarsanız, tek yapmanız gereken nişan almaktır. Ekrandaki kontrol butonlarının yanında size kolaylık sağlayan bir depar düğmesi de var. Bu depar düğmesine bastığınızda, karakter koşmaya devam edecek ve sadece gerektiğinde koşu yönünü değiştirmeniz gerekecek. Benzer mobil oyunlarda da bu tip özellikler vardı zaten.
Genel olarak oyun, oyunculara en çok fayda sağlayacak otomatik kontroller ve manuel kontrollerin kullanışlı bir kombinasyonunu sunuyor. Bir diğer yandan da yükleme ekranlarındaki grafikler, oldukça gerçekçi ve akıl almaz görünüyor. Başlangıçta oynatılan videoların detaylandırılması ve kalitesi birinci sınıf. Bilgisayar ve konsol muadiline sadık kalan Call of Duty: Warzone Mobile, grafikler söz konusu olduğunda bunu başarıyor aslında.
Call of Duty: Warzone Mobile, siz oynadıkça grafiklerin gelişmeye devam edeceğini iddia ediyor. Yani, ne kadar çok oynarsanız, o kadar iyi grafikler göreceksiniz. Ancak, gelişmeler o kadar da fark edilebilir değildi. Maçlar hakkında konuşursak, grafikler iyi ve sevimli görünüyordu ama oyun sırasında biri sizi vurduğunda, ekranınız kırmızı kanamaya başlıyor ve kırmızı renk neredeyse tüm ekranınızı kaplıyor. Bu yüzden rakiplerinizi görmekte bile bazı zorluklar yaşayabilirsiniz. Bunun dışında, genel olarak grafikler etkileyiciydi ve hoşuma gitti.
Oyun içi sesler, size yaklaşan bir düşman veya etrafta koşup, engellerin üzerinden atlamanız açısından çok zayıf görünüyor. En büyük rakiplerden biri hakkında konuşursak, Call of Duty: Warzone Mobile bence ona yaklaşmıyor bile. Bu rakip, tabii ki PUBG Mobile ve o oyunda düşmanınızın ayak seslerini duyabiliyorsunuz ve sadece ses türüne göre düşmanınızın nerede olduğunu kolayca anlayabiliyorsunuz. Ne yazık ki bu oyunda o yok. Bu da oyuncuların rakiplerinin nerede olduğunu anlamalarını zorlaştırıyor. Rakibiyle karşılaştırmasak bile, Call of Duty Mobile oyunu karşısında bile iyi bir performans göstermiyor.
O oyunda yapılan ses mühendisliği, Call of Duty: Warzone Mobile oyunundakinden çok daha iyi. Genel olarak oyun, bazı oyuncuların geri dönmeyebileceği bir şey gibi görünüyor; piyasada çok daha az depolama gerektiren birkaç daha iyi seçenek mevcut. Oyun öncelikle para kazanmaya ve oyun içi satın alımlara odaklanıyor ki bu da oyunculara sunuluş şeklinden oldukça anlaşılıyor. Bu oyunun bilgisayar versiyonunun da iyi bir performans göstermediğini ve oyuncular tarafından o kadar da iyi karşılanmadığını belirtmek önemli. Geliştiriciler, diğer en iyi oyunların aksine, bu oyunun mobil versiyonunda motoru değiştirmeme kararı vermişler.
Call of Duty: Warzone Mobile içerisinde temel oynanış hakkında çok az şey açıklanmasına rağmen, üç ayrı öğreticiden geçmeye zorlanıyorsunuz. Yalnız, bu üç öğretici, Battle Royale türünün temel oynanışı, silahları, zırhı veya başka herhangi bir şey hakkında faydalı bir şey aktarmak için kullanılmak yerine, sanki bu son derece temel mekaniklerden herhangi biri bir nişancı oyunu oynayan herkese yabancı geliyormuş gibi size nasıl ateş edeceğinizi ve yürüyeceğinizi göstermek için kullanılıyor. Ayrıca, menülere ve doğal olarak mikro ödemelere de çekiliyor iş bu noktada.
Boşa giden zorunlu öğreticiler ve beceri seviyesini veya hangi kontrollerin kullanıldığını göz ardı eden terli eşleştirmenin ötesinde, daha önce de dediğim gibi performans da harika değil. Şimdi, bu oyunu mobil ortama taşımanın tüm amacı konsollarda veya bilgisayarlarda oynama imkânı olmayan oyuncuları oyuna çekmek olduğundan, geliştiricinin optimizasyonu düşük kaliteli telefonlara odaklayacağını düşünebilirsiniz. İdeal olarak, öncelikle düşük bütçeli akıllı telefonlar kullanan gelişmekte olan ülkeler hedef olacaktır ama yine de performans açıkça üst uç etrafında ayarlı.
Oyunda herhangi bir aksiyon başladığı anda kare hızı düşüyor. Daha da çılgınca olanı, High haricinde bir de Ultra grafik ayarı var ama bunun kimin için olduğu hakkında hiçbir fikrim yok; en güçlü telefonlar bile High seviyesinde güzel bir performans gösteremiyor. Düşük performans, oyun motoru ile açıklanabilir. Call of Duty Warzone Mobile, Unity veya başka bir mobil uyumlu motor kullanmak yerine, IW 9.0 ile inşa ediliyor. Bu motor, mobil oyunlar için değil, AAA seviyesindeki bilgisayar ve konsol oyunları için optimize edilmiş bir motor.
Bir de mikro ödemeler var ve beklendiği gibi, Gacha oyunlarıyla eşit düzeyde ağır. Savaş bileti 30 USD ve bu bir hakaret bence. Berbat bir performans ve şüpheli para kazanma yöntemleriyle dolu olmayan birçok oyun alınabilir bu fiyata. Ayrıca silah ve karakter kaplamalarının 20 USD üzerinden satıldığı bir mağaza da var. Genel olarak, Call of Duty Warzone Mobile ile geçirdiğim zaman keyifli değildi. Kare hızı en önemli anlarda stabil değil, eşleştirme berbat ve anında hayal kırıklığına yol açıyor, ağır para kazanma iğrenç ve Battle Royale temelli oynanışı her zamanki gibi bayat. Bu oyun, Battle Royale kervanına katılmak için en az beş yıl geç kaldığını söyleyebilirim.