Call of Duty: Warzone oyununda ilerleyebilmek için tecrübe puanlarına ihtiyacınız var. Aslında bu oyundaki tecrübe puanı sistemi çok karışık değil ama oyuncuların karşısına üç farklı kategoride bu puanlar çıkınca ve üzerine de oyun içerisinde ne yaparak puan kazanabileceğiniz açık bir şekilde söylenmeyince her şey kafa karıştırıcı olabiliyor. İşte tam da bu sebepten ötürü sizlerin karşısına yeni bir rehber yazısı ile birlikte çıkmak istedik. Bakalım bu oyundaki ilerleme sistemi nasılmış ve tecrübe puanları en iyi nasıl kazanılırmış?
Call of Duty: Modern Warfare II ve Call of Duty: Warzone 2.0 için internet sitemizde farklı rehberler de bulunuyor. Bu rehberlerden bazılarını hemen aşağıdaki maddelerimizden, tamamını ise bu kategorimizden görebilirsiniz.
- En iyi grafik ayarları
- En iyi kontrolcü ayarları
- En iyi FoV ayarları
- En iyi ses ayarları
- En iyi silahlar
- En popüler silahlar
- Oyunda yer alan her Perk ve açıklamaları
- Kullanabileceğiniz tüm Killstreak ödülleri
- Bitirici hareketler nasıl yapılır?
- Silah platformları nedir ve tüm silahlar nasıl açılır?
Call of Duty: Warzone oyunundaki tecrübe puanları nedir?
Call of Duty: Warzone oyununda tecrübe puanları üçe ayrılıyor. İlk tecrübe puanı, karakteriniz tarafından kazanılıyor. İkinci tecrübe puanı ise kullandığınız silahlara gidiyor. Üçüncü tecrübe puanı ise oyundaki Battle Pass sistemi tarafından elde ediliyor. Bu noktada da öncelikle karakteriniz tarafından elde edilebilen tecrübe puanına göz atacağız. Bu puan da birçok farklı şekilde kazanılabiliyor. İlk yol tabii ki oyun içerisinde yaptığınız aksiyonlardan geçiyor. İkinci yolda ise karşılaşma bonusları yer alıyor. Peki, nasıl tecrübe puanı kazanılıyor?
Call of Duty: Warzone oyununda attığınız her adım size tecrübe puanı kazandırabiliyor. Ganimet kutusu açmak, kontrat tamamlamak, düşman öldürmek, hayatta kalmak ve çok daha fazlası size tecrübe puanı getiriyor. Ayrıca, karşılaşma sırasında ne kadar sona kalırsanız, savaş bittiği zaman o kadar bonus tecrübe puanı alıyorsunuz. Yalnız, takımlı oyunlar sırasında karşılaşmadan öldükten sonra erkenden ayrılmak, bu bonus puanları almanızı engelliyor ki bu da toplam puanınızı ciddi anlamda düşürüyor.
Tüm bunların haricinde, meydan okuma tipindeki görevleri tamamlayarak da tecrübe puanı kazanabiliyorsunuz. Günlük görevler, haftalık görevler, sezonluk görevler, meydan okuma görevleri ve çok daha fazlası size tecrübe puanı kazandırıyor. Silahların kazandığı tecrübe puanları ise direkt olarak adam öldürmekten geliyor ve bu sayede silahın seviyesini yükseltebiliyorsunuz. Seviyeler yükseldiği zaman yeni kamuflaj kategorileri, silah parçaları ve daha fazlasının kilidi açılıyor.
Silahların tecrübe puanı değil ama oyun sırasında kazandığınız temel tecrübe puanları sadece sizin karakterinizin seviyesini değil, Battle Pass ögenizin seviyesi de etkileniyor. Battle Pass ögenizin seviyesi sadece bu yolla artabiliyor. Oyunda temel karakter seviyesinin ilerlemesini, silahların ilerlemesini ve Battle Pass seviyesinin ilerlemesini iki katına çıkartabilen etkinlikler de bulunuyor. Bu etkinlikler genelde sezon sonlarına doğru yapılıyor. Ayrıca, birkaç saatlik tecrübe puanı arttırıcı ögeler de elde edilebiliyor oyunda.
En iyi şekilde tecrübe puanı nasıl kazanılır?
Call of Duty: Warzone, her ne kadar bir Battle Royale oyunu olsa bile kendisi temelinde hala bir Call of Duty oyunu. Battle Royale deneyiminizi yaşarken bunu unutmamanız gerekiyor ve biraz da olsa klasik bir Call of Duty oyunu oynar gibi hareket etmeniz gerekiyor. Oyunu takip edip, yerini belli eden insanların üzerine saldırmanız gerekiyor. Tüm bunları yaparken aynı zamanda ilk 10’a girmeye gayret göstermeniz gerekiyor. Bunu yaparak, en iyi şekilde tecrübe puanını kazanabileceğini düşünüyorum.
Battle Royale karşılaşması sırasında hiçbir zaman ganimet aramayı bırakmamanız gerekiyor; kontratlar alıp, tamamlamaya devam etmeniz gerekiyor. Tüm bu ögeler size tecrübe puanı kazandırıyor ve etkili bir karşılaşma geçirerek oyun başına Battle Pass üzerinden 1 seviye atlayabilirsiniz. Ayrıca, iki kat tecrübe puanı etkinlikleri aktif olduğu zaman da zamanınızı iyi değerlendirip, fırsatları kaçırmamanız gerekiyor. Tüm bunları gerçekleştirirken, günlük ve haftalık görevlere odaklanmayı da sakın unutmayın.