Call of Duty: Warzone ve Call of Duty: Modern Warfare oyunlarında aslında bir silah ustası olduğunuzu göstermenin birçok yolu bulunuyor. İki oyunda da dördüncü sezonun başlaması ile birlikte bu ustalığı gösterebileceğiniz başka bir sistem sunuldu. Bu sistemin adı Weapon Mastery Challenges idi. Aslında, Call of Duty: Modern Warfare 2 oyununun çoklu oyuncu modunu zamanında oynadıysanız, bu içerikleri hatırlıyorsunuzdur ama bizler bu rehber yazımızda, bahsi geçen sistemi bilmeyenler için anlatacağız.


Call of Duty: Modern Warfare II ve Call of Duty: Warzone 2.0 için internet sitemizde farklı rehberler de bulunuyor. Bu rehberlerden bazılarını hemen aşağıdaki maddelerimizden, tamamını ise bu kategorimizden görebilirsiniz.


Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone oyununun yeni özelliğine daha yakından bakıyoruz

Weapon Mastery Challenges, her silah için açılabilen ustalık görevleridir. Bu ustalık görevlerini açabilmek için öncelikle bir silahtaki altın kamuflajı açmanız gerekiyor. Yani, diyelim ki M13 silahı için Weapon Mastery Challenges içeriklerini açmak istiyorsunuz. Öncelikle bu silah için var olan tüm temel kamuflajları açmalısınız. Bunu yaptığınız zaman silaha ait altın bir kamuflaj açılacak. Bununla birlikte, Weapon Mastery Challenges içeriklerine de erişebileceksiniz ve oradaki görevleri yaparak, oyuncu kartı elde edebileceksiniz.

Herhangi bir silah için altın kamuflajı açtığınız zaman, Loadout kısmında silahınızı düzenlemeye girerken, yeni bir sekme fark edeceksiniz. Gunsmith sekmesinin hemen yanında yer alan yeni ikon aracılığı ile Weapon Mastery Challenges, ulaşılabilir olacak. Call of Duty: Warzone ve Call of Duty: Modern Warfare oyunlarındaki her silah için toplamda sekiz adet ustalık görevi bulunuyor. Bu görevler de kendi içerisinde üç kategoriye ayrılıyor: Düşman öldürme, kafadan vuruşlar ve yetenek. Bu görevleri bitirmeniz gerekiyor.

Düşman öldürme kategorisindeki ilk görevi bitirdiğiniz zaman silaha ait altın bir oyuncu kartının sahibi oluyorsunuz. İkinci görev ise şam çeliği tipindeki oyuncu kartını size veriyor. Ardından da kafadan vuruş temelli görevlere geçiyorsunuz. Bu görevlerden ilki ise platin bir oyuncu kartı veriyor. İkinci görevi yaptığınız zaman ise volkan camı seviyesinde bir oyuncu kartının sahibi oluyorsunuz. Yalnız, bu video oyunundaki her silahta kafadan vuruş görevleri bulunmuyor, bazıları çift öldürme görevlerine sahip.

İlk dört adet görev ile elde edebileceğiniz oyuncu kartları, hareketsiz oluyor. Yetenek temelli son dört görevi ise yine sırasıyla altın, şam çeliği, platin ve volkan camı tipinde amblem veriyor ama bu amblemler, diğer dört ögenin aksine animasyonlu oluyor. Zaten bir silahta usta olduğunuzu da en iyi yetenek temelli, animasyonlu amblemler ile gösterebiliyorsunuz. Eğer oyundaki tüm silahlara ait tüm ustalık görevlerini bitirirseniz de inanılmaz nadir ve havalı olan bir çıkartmaya ve profil kartına sahip oluyorsunuz.

Tüm silahlarda ne tip görevler bulunuyor?

Saldırı tüfekleri, makineli tabancalar, hafif makineli tüfekler, pompalı tüfekler, keskin nişancı tüfekleri, tabancalar ve bıçakların ilk görevleri, her zaman için düşman öldürme temelli oluyor. Bu görevlerin ilkinde 500, ikincisinde de 2000 düşmanı öldürmeniz gerekiyor. Riot Shield ise 500 ile 1250 düşman öldürme görevleri ile başlıyor. Konu, roket atarlar olduğu zaman ise düşman öldürme yerine araç patlatma yapmak gerekiyor ve oyunun istediği sayılar da 200 ile 800. Peki, ikinci görev kategorisinde neler bulunuyor?

Eğer öldürme görevlerin anlaşıldıysa, sırada ikinci kategori var. Saldırı tüfekleri, makineli tabancalar, hafif makineli tüfekler, pompalı tüfekler, keskin nişancı tüfekleri ve tabancaların ikinci görevleri ise 250 ve 750 kere kafadan vuruş ile düşman öldürmek. Riot Shield ise hiç ölmeden iki kişiyi öldürmenizi istiyor ama bunu 100 ve 200 kere yapmanız gerekiyor. Bıçaklar için ise 100 ve 300 kere Double Kill rozetini almanız gerekiyor, yani hızlıca iki kişiyi öldürmelisiniz. Aynı şey roket atarlar için de geçerli; rakamlar, 75 ve 325.

Yetenek temelli son görevlerde ise öncelikle keskin nişancı tüfekleri ve nişancı tüfekleri ile Scout Combat Optic kullanarak 5 kere Longshot rozetini kazanmanız, düşmanları uzaktan öldürmeniz gerekiyor. Ardından da 75 kere Quickscope rozetini kazanmanız, yani düşmanları optiğe çok bakmadan öldürmeniz gerekiyor. Üçüncü görevde ise 10 kere Noscope rozeti kazanmanız, yani nişan almadan düşman öldürmeniz gerekiyor. Son görevde, iki adet parça takılıyken silahınızı sabitleyip, 25 kere Longshot madalyası almanız gerekiyor.

Geriye kalan diğer tüm üçüncü seviye görevler, silah kategorileri içerisinde değişiklik gösteriyor. Yani; saldırı tüfekleri, tabancalar, hafif makineli tüfekler, pompalı tüfekler, makineli tabancalar ve geriye kalan tüm silahlar, kendilerine ait yetenek görevlerine sahip. Tüm bu görevleri oyun içerisinde zaten görebildiğiniz için rehberimizi daha fazla uzatmak istemiyoruz. Yalnız, tüm bu görevler için ekstra emek verilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Özellikle yetenek görevleri, günlük oynama ile bitebilecek şeyler değil.