Diablo IV içerisindeki beş farklı sınıfın da tematik olarak sağlam olduğunu göreceksiniz. Her sınıfın kendine özgü bir sınıf fantezisi, güçlü ve zayıf yönleri ve işleri ilginç kılacak temel beceri tasarımı var. Dolayısıyla, her bir sınıfın derinliği göz önüne alındığında, sınıf seçmek Diablo IV içerisinde kesinlikle zor anlar yaşatabilir. Bu nedenle, özelliklerini daha iyi açıklamak için her sınıfa genel bir bakışla yardımcı olmak için bu sınıf seçme kılavuzunu yapmaya karar verdik. Diablo IV için bu sınıf seçme rehberinin meta amaçlar için tasarlanmadığını, daha ziyade sizi neler bekleyebileceğinizi tanıtmak için tasarlandığını unutmayın. Bir sınıfın rolü ve yetenekleri hakkında daha iyi bir bakış açısı sunmak için oyun tarzlarını, tematiklerini, güçlü ve zayıf yönlerini anlamak için sınıfların bir dökümünü görmeyi bekleyin.
Barbarian
Barbarian sınıfının özü; sağlam, savunmacı, ancak güçlü, hızlı ve agresif sınıfınız olmasıdır. Barbarian sınıfında etkili bir şekilde manevra yapabilmeyi, ancak yine de bir darbe alabilmeyi ve aynı zamanda inanılmaz bir hasar verebilmeyi bekleyebilirsiniz. Bu oyunda Barbarian sınıfının birkaç temel özelliği vardır: Cephanelik ve silah uzmanlığı, Berserk güçlendirmesi ve öfke (Rage) kaynağı.
Öfke: Ana özelliğiniz olan Öfke isimli kaynak çubuğu ile başlayalım. Öfke, karakterinizin savaşta öfke üretme becerilerinizi ve belirli silah güçlendirmelerini kullanarak biriktireceği oluşturucu harcama kaynağınızdır. Öfkenizi artırdıkça, bunu temel becerilerinize ve barbarın sahip olduğu diğer yıkıcı becerilere harcayabileceksiniz. Sonuç olarak, kaynak ekonominizi yönetirken küçük bir süre düşük hasar verirsiniz ve ardından sınıfın kanını gerçekten pompalamak için belirli efektler ve beceriler için atarsınız.
Berserker: Bu arada, Berserker güçlendirmesi, ilave hasar ve hareket hızı veren özel bir sınıf güçlendirmesidir. Bu, karakterinizin daha da hızlı gitmesini ve daha da fazla hasar vermesini sağlayacaktır. Bunu hareket ve daha yüksek hasar veren öfke harcama becerilerinizle birleştirdiğinizde, sınıfın hasarını nasıl artırmaya başladığını görebilirsiniz.
Cephanelik ve Silah Ustalığı: Diğer bir benzersiz özellik, silah uzmanlığı özellikleriyle birlikte Arsenal sistemidir. Arsenal sistemi esasen sınıfın dört silah donatmasına izin verir. Bu, dört silah istatistik çubuğuna, tüm istatistiklerine, diğer bir deyişle eklere, efsanevi etkilere ve daha fazlasına sahip olduğunuz anlamına gelir. Buna ek olarak, her silah türünün daha fazla hasar, daha iyi şanslı vuruş efekti uygulayıcıları, daha iyi sersemletme şansı, öfke üretimi ve daha fazlasını verebilen kendi istatistikleri vardır. Yani, sınıfın kullanmaya başladıklarında elde edebilecekleri pek çok istatistik olacak ve eşyalarınızın genel beceri kullanımınızı ve kombolarınızı etkileme şekli de değişecek. Biraz karmaşık olabilir. Bununla birlikte, karakterler için farklı yapılar geliştirerek, teori üreterek ve kombolarını birden fazla şekilde uyarlayarak çok daha fazlasını elde edebilirler.
Sınıfın güçlü yönleri: Yüksek hasar, Berserker güçlendirmesi, kolay hareket edebilmesi, tank olarak görev alabilmesi ve birden fazla silaha/istatistiğe erişim sağlayabilmesi.
Sınıfın güçsüz yönleri: Belli güçlendirmelere çok fazla ihtiyaç duyması, yeteneklerinin uzun bekleme sürelerine sahip olması, oyunun başlarında yavaş ve sıkıcı olması ve karışık olabilmesi.
Druid
Druid, formlarıyla fiziksel bir şekil değiştirici, menzilli büyücü, yıldırım ve doğa temalarına odaklanan veya hatta Diablo III içerisinden bir Witch Doctor gibi zehir temasıyla oynayabileceğiniz karışımı sayesinde ilginç bir sınıftır. Yani, Druid ile kesinlikle çok fazla çeşitlilik yapabilirsiniz. Druid; Animal Bond güçlendirmeleri, şekil değiştirme ve destek özellikleri ile ön plana çıkabilir.
Animal Bond: Druid sınıfının ana benzersiz yönü, benzersiz hayvan güçlendirmelerine sahip olmalarıdır. Oyunu oynadıkça, hayvan yoldaşlarınız aracılığıyla hayvan güçlendirmeleri alacak, bağlarını, seviyelerini ve hikaye içeriğini ilerleteceksiniz. Dört hayvan yoldaşına sahip olduğunuzda, hayvanlarınızdan herhangi birinden ikinci bir güçlendirme seçebilir ve benzersiz bir beşinci güçlendirme elde edebilirsiniz; sınıfınıza tercihinize uygun güçlendirmeler vermek için fırsat bol.
Şekil Değiştirme: Diğer göze çarpan nokta ise Druid sınıfının şekil değiştirme becerileridir. Karakter sınıfının bazı süper güçlü hareketlerle başa çıkmak için bir ayıya dönüşebileceğini biliyoruz. Şu anda bildiğimiz tek hareket, sizi bir ayıya dönüştüren ve büyük hasar veren Werebear Pulverzie. Kuşkusuz, sınıfın şekil değiştirme özelliğinden çeşitli durumlar için benzersiz hareketler kazandıracak daha çok şey var.
Destek: Druid sınıfının bir diğer benzersiz yönü de getirdiği faydadır. Belki de oyundaki en büyük yardımcı sınıftır. Örneğin, yoldaşları savunmasızlığı uygulamaya yardımcı olurken, ayı kükremeleriniz saldırı hızını düşürebilir. Ayrıca kasırgalar, şekil değiştiren ayaklar, kaya fırlatmaları ve sarmaşık sürünmesi yoluyla sersemletme yoluyla çok sayıda kitle kontrolü vardır. Yani ister büyülü büyücü, ister şekil değiştiren, ister zehirli olsun, yapınızda kendiniz ve partiniz için her zaman bir can veya güçlendirme etkisi olacaktır.
Sınıfın güçlü yönleri: Farklı oyun tarzlarına hitap edebiliyor, defans temelli özellikleri bol olduğu için tank gibi olabiliyor ve bolca destek özellikleri mevcut.
Sınıfın güçsüz yönleri: Farklı yapılara yönelmek, diğerlerini hızlıca kilitliyor, yavaş bir başlangıç yapılıyor ve temel yetenekleri güçsüz kalıyor.
Necromancer
Necromancer, Diablo IV ile başlangıç sınıfı listesine geri döndü ve Diablo III ile Diablo II oyunlarının tarzlarının bir karışımıyla karşımıza çıktı. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu video oyunundaki Necromancer tamamen kan büyüsü, ölüm büyüsü ve minyon çağırma ile ilgilidir. Bu sınıfın ana özellikleri ise kan büyüsü ve minyon çağırabilme.
Minyonlar: Minyon çağırma ile başlayalım; bu Necromancer sınıfının genel olarak en göze çarpan özelliğidir. Diablo IV içerisinde ölü çağıranlar, minyonlarınızın oyun tarzlarını bir şekilde özelleştirmenin bir yolu olan ölüler kitabı adlı benzersiz bir özelliğe sahip olurlar. Ölüler kitabı üç minyon türünü de etkiler: İskelet savaşçıları, büyücüler ve Golem. Genel tema, bu minyonların her birini savunma özellikleri pahasına daha yüksek hasar vermeye, hasar pahasına daha tank gibi olmaya veya hasar veya sağlık yerine yeteneklerine daha fazla odaklanmaya odaklanabilmenizdir. Bu nedenle, minyonlarınızı yapınızdaki bir boşluğu dolduracak şekilde değiştirebilir veya hatta yapınıza bağlı olarak daha da gelişmiş hale getirebilirsiniz.
Farklı Büyü Temaları: Necromancer sınıfının diğer ana teması, kan büyüsü aracılığıyla çok savunmacı olabilmesi veya nekrotik beceriler aracılığıyla daha DoT odaklı bir oyun tarzında uzmanlaşabilmesidir. Kan teması, çok güçlü kan seli becerilerini ortaya çıkarırken, aynı zamanda sağlam bir hafifletme ve hatta sert savunma sağlar. Bu arada, DoT nekrotik hasar, Blights ve Curses ile de olsa, meteorlar ve yanıklar düşürmek gibi büyük Aoes ve DoT’lara sahip bir büyücü gibi oynamanızı sağlamak için daha çok ölüm büyüsüne dayanacaktır.
Sınıfın güçlü yönleri: Bütün temalarda yüksek hasar verebilme imkanı mevcut, kan büyüsü ile tank gibi olabiliyor ve minyonlar sayesinde tek başına oyun tarzını destekliyor.
Sınıfın güçsüz yönleri: Hareket etme yeteneği çok da iyi değil, esanslara biraz fazla yoğunlaşıyor ve minyonları özellikle oyunun başlarında güçsüz hissettirebiliyor.
Rogue
Rogue, klasik suikastçı odaklı oyun tarzınızı ve bir dereceye kadar Demon Hunter oyun tarzını alır ve bir araya getirir. Bu nedenle Rogue, senaryo veya saldırı komboları için menzilli ve yakın dövüş saldırılarını harmanlayan çok hareketli, kırılgan ancak güçlü, yüksek hasarlı bir tavan sınıfı sunar. Buna ek olarak, sınıfı benzerleri arasında öne çıkaran başka benzersiz özellikler de vardır: Uzmanlıklar, enerji ve iki farklı saldırı tipi arasında seçim yapabilmek.
Enerji: Rogue sınıfının en önemli özelliği kaynak çubuğu olan enerjidir. Enerji, Barbarian sınıfının öfke özelliğine çok benzer şekilde çalışır; en yıkıcı çekirdek veya nihai becerilerinizle vurmak için yüksek enerjiye ihtiyacınız vardır. Bu, Rogue sınıfının düşmanlarını infaz etmek için enerjilerini düzgün bir şekilde yönetmesi gerektiği anlamına gelir. Bununla birlikte, temel becerileri kaynak üretecek ve hatta bir düşmana zayıflatıcı uygulayacaktır. Böylece, enerjinizi yükseltirken, çeşitli zayıflatıcılar uygulayabilir ve yüksek enerjili hareketinizi büyük hasara harcamak istediğinizde hazır olmak için çeşitli etkileşimler oluşturabilirsiniz. Dolayısıyla, genel hafif beceri ile temel beceri kombinasyonları arasında dikkate alınması gereken pek çok etkileşim vardır.
Hibrit Silahlar: Rogue ile ilgili bir diğer ilginç şey de yakın dövüş silahları ve menzilli silahlar kullanabilmenizdir. Yakın dövüş menziline girmeniz gerektiğinde, yakın dövüş silahlarını kuşanabilir ve yakın dövüş hafif ve çekirdek becerilerinizi düşmanlar üzerinde kullanabilirsiniz. Bu arada, yayınızı AOE menzilli becerileri ayarlamak için kullanabilir, hatta bu şekilde enerjiyi geri almak için yayınızla hafif saldırı yapabilirsiniz. Şimdi, bu önemlidir, çünkü bazen bir savaşa girebilir veya Rogue çok dayanıksız olduğu için kaçmanız gerekebilir. Bu nedenle, yapınıza bir yay ekleyerek kendinizi daha iyi konumlandırabilirsiniz. Burada bir konumlandırma ve kiting becerisi unsuru var, ancak sınıfın beceri tavanına yaklaşmak için değerli bir beceri.
Uzmanlıklar: Bir diğer önemli husus ise Rogue sınıfının benzersiz özelliğinin uzmanlıklar olmasıdır. Toplamda, üç uzmanlık vardır. Bunlar; Combo Points, Inner Sight ve Preparation olarak geçer. Bu yazının yazıldığı sırada, üçünden ikisinin ne olduğunu biliyoruz. Kombo Puanları, yeteneklerinizi daha sonra o yetenekle ilgili bonuslar için güçlendirmek üzere kullanmak üzere bir kaynak oluşturmanıza olanak tanır. Bu, World of Warcraft içerisindeki Rogue sınıflarında nasıl çalıştığına çok benzer şekilde çalışır. Bu da oyuncuların kombo puanları üretebileceği ve bunları daha yaratıcı ve yıkıcı etkiler için ana becerilerinde kullanabileceği anlamına geliyor. Bu arada, İç Görüş oyun stili bir hedefi işaretlemenize izin vererek oyunculara bu sayacı doldurma şansı sunar ve dolduğunda, küçük bir pencerede sınırsız enerji kullanımına izin verir, yani inanılmaz bir ani hasar için çok sayıda pahalı beceri atabilirsiniz. Bu oyun tarzı, daha riskli oynamak isteyeceğiniz ve ondan elde edebileceğiniz DPS potansiyelinden gerçekten yararlanmak için bu çubuğu doldurmanız gerektiği anlamına gelecektir.
Sınıfın güçlü yönleri: Çok yüksek hasarlar vermeye uygun olması, hem kısa menzil, hem de uzun menzilde hasar verebilmesi, mobil bir yapıya sahip olması ve farklı oyun tarzlarına hitap etmesi.
Sınıfın güçsüz yönleri: Pozisyon almanın çok fazla önem taşıması, can ve defans tarafında çok dayanıksız olması ve çok yavaş bir şekilde kendisini geliştirmesi.
Sorcerer
Sorcerer, elementlerin efendisidir. Buz, ateş ve yıldırım büyüleri aracılığıyla düşmanlarını yok etmek ve manipüle etmek için çeşitli elementlerle donatılmış yüksek hasarlı bir büyücü oyun stili sunar. Gizem ve büyü kullanımları, güçlü bir caster oyun stili oluşturmak için onlara bol miktarda fayda ve hasar sunar. Sınıfın temel özellikleri ise Enchantment, çevre hasarı ve düşman grubu kontrolü.
Enchantment: Eşsiz sınıf özelliği olan Büyü ile başlayalım. Büyücünün benzersiz sınıf özelliği, oyuncuların Druid sınıfının hayvan arkadaşı pasif özelliğine benzer şekilde pasif güçlendirmeler oluşturmasına olanak tanır. Bununla birlikte, bu sınıfın benzersiz pasifine erişmek için bir beceride en az bir beceri puanı harcamanız gerekir. Bunu yapmak, sahip olduğunuz her beceri için size bir pasif verecektir. Açıkçası, becerinizi tahsis etmek zorunda olduğunuz anlamına gelir; birincil beceri yapınızdan puanlar, ancak, oldukça benzersiz ve ilginç güçlendirmeler elde edeceğiniz anlamına gelir. Bunlar genellikle o büyüyü otomatik olarak kullanma yüzdesi şansıdır, bu da bazı ekstra saldırı veya savunma yetenekleri için güzel olabilir. bazı ek düşman grubu kontrolü veya savunma yardımcı programı ile saf bir saldırı büyüsü yapabileceğiniz anlamına gelir ya da pasif ateş efektlerini, ateş becerileriyle birleştirerek daha fazla ateş hasarı elde edebilir ve saldırgan büyücü oyun tarzını geliştirebilirsiniz.
Çevre Hasarı ve Grup Kontrolü: Unutulmaması gereken bir diğer önemli nokta ise, büyücünün iyi oynandığında oyundaki en iyi “farmer” olabileceğidir. Büyük olasılıkla, benzersiz “farming” ve efsanevi yarışı her merdivende yetenekli büyücüler tarafından kazanılacaktır. Bunun nedeni AOE ve yerleştirilebilir becerileridir. Düşmanları yok edebilen ve hatta daha fazla etki için düşmanları tehlikeli büyülerin yoluna sürükleyebilen kar fırtınaları, ateş duvarları ve diğer becerileriniz var. Düşmanları yerinde dondurabilen, hata yaptığınızda bile taciz etmeye veya kaçmaya devam etmenizi sağlayan donma becerilerinizden bahsetmiyorum bile. Sonuç olarak büyücü etkili bir harita, zindan ve kale temizleyicisi olacaktır. Bununla birlikte, grup kontrolü dışında çok fazla takım faydası sunmuyor gibi görünüyorlar ve partilerde dünya patronlarıyla savaşmak için etkili olabilirler.
Sınıfın güçlü yönleri: Çevre hasarı muhteşem, düşman gruplarını kontrol altında tutma konusunda en başarılı sınıf, ışınlanma ile mobil bir sınıf ve “farming” cephesinde etkili.
Sınıfın güçsüz yönleri: Mana kontrolü çok fazla zorlayabilir, birkaç defansif yetenek haricinde pek bir savunması yok ve takımlar içinde çok işe yaramıyor.
Diablo IV için internet sitemizde daha fazla rehber bulunuyor. Bunların tamamını hemen aşağıdaki listemizden rahatlıkla görebilirsiniz. Eğer aradığınız cevabı rehberlerimiz ile bulamazsanız, sorularınızı yorumlar ile bizlere iletebilirsiniz.
Hatred Rising
Vessel of Hatred
- Spiritborn hakkında bilmeniz gereken her şey
- Nahantu hakkında bilmeniz gereken her şey
- Dark Citadel hakkında bilmeniz gereken her şey
- Kurast Undercity hakkında bilmeniz gereken her şey
- Paralı askerler hakkında bilmeniz gereken her şey
- Runeword hakkında bilmeniz gereken her şey
Temel bilgiler
- Renown nedir ve nasıl kazanılır?
- Codex of Power ve Legendary güçler nasıl çalışır?
- Karakter oluşturma ve özelleştirme detayları
- Transmogrification özelliği nasıl açılır ve kullanılır?
- Yetenekler nasıl sıfırlanır?
- Zindanlardan nasıl çıkılır?
- Nasıl hızlı seviye atlanır?
- Maksimum seviye ve Paragon sınırı hakkında bilmeniz gereken her şey
- Bir ata nasıl sahip olunur ve nasıl kontrol edilir?
- Tecrübe puanı kazanabilmeniz için en iyi yerler
- Açık dünya etkinlikleri nasıl yapılır?
- Treasure Goblin nerede bulunur ve nasıl öldürülür?
- Karakter sınıflarının iyi ve kötü yönleri
- Zindanlar hakkında bilmeniz gereken her şey
Yan görevler ve Stronghold alanları
- Gizli yan görevler nasıl bulunur?
- Fractured Peaks içerisindeki tüm yan görevler
- Dry Steppes içerisindeki tüm yan görevler
- Scosglen içerisindeki tüm yan görevler
- Kehjistan içerisindeki tüm yan görevler
- Hawezar içerisindeki tüm yan görevler
- Fractured Peaks içerisindeki tüm Stronghold alanları
- Scosglen içerisindeki tüm Stronghold alanları
- Dry Steppes içerisindeki tüm Stronghold alanları
- Kehjistan içerisindeki tüm Stronghold alanları
- Hawezar içerisindeki tüm Stronghold alanları
Satıcılar
- Satıcılar nasıl çalışır?
- Purveyor of Curiosities nedir ve nasıl kullanılır?
- Alchemist ve iksirler hakkında bilmeniz gereken her şey
- Occultist nedir ve nasıl kullanılır?
- Jeweler nedir ve nasıl kullanılır?
- Blacksmith nedir ve nasıl kullanılır?
Ganimetler
Dünya seviyeleri
- Dünya seviyeleri hakkında bilmeniz gereken her şey
- World Tier III nasıl açılır?
- Şampiyon canavarlar nedir?
- World Tier IV nasıl açılır?
Oyun sonu içerikleri
- Oyun sonu içerikler hakkında bilmeniz gereken her şey
- Legion etkinlikleri hakkında bilmeniz gereken her şey
- Spectral Charger atı nereden ve nasıl alınır?
- Helltide etkinlikleri nedir?
- Nightmare Dungeon hakkında bilmeniz gereken her şey
- Tree of Whispers hakkında bilmeniz gereken her şey
- Açık dünya bölüm sonu canavarları hakkında bilmeniz gereken her şey
Sezonlar ve savaş bileti detayları
- Sezonlar hakkında bilmeniz gereken her şey
- Sezonlar nedir ve nasıl işlerler?
- Savaş bileti hakkında bilmeniz gereken her şey
- Smoldering Ashes hakkında bilmeniz gereken her şey
- Season of the Construct hakkında bilmeniz gereken her şey
- Season of the Construct için ipuçları ve taktikler
- Seneschal Construct nedir ve en iyi şekilde nasıl kullanılır?
- Vault nedir ve en iyi şekilde nasıl tamamlanır?
- Malphas nerede bulunur ve savaşılır?
- Bölüm sonu canavarlarından benzersiz ganimetler nasıl kazanılır?
- Uber Unique ganimetler nasıl hızlıca düşürülür?
- Helltide etkinliklerinde Mystery Chest nerede bulunur?
- Helltide etkinliklerinde Living Steel Chest nerede bulunur?
Sıkça sorulan sorular
- Sistem gereksinimleri nedir?
- Gerçek para ile avantaj sağlanabilir mi?
- Çevrim içi veya yerel bir şekilde arkadaşlarla oynanabilir mi?
- Xbox Game Pass kütüphanesinde var mı?
- Ön sipariş ve beta hediyeleri nasıl alınır?
Infernal Hordes
- Season of the Infernal Hordes hakkında bilmeniz gereken her şey
- Infernal Hordes nasıl açılır ve tamamlanır?
Loot Reborn
- Loot Reborn sezonu hakkında bilmeniz gereken her şey
- Loot Reborn ile oyuna yeni eklenen Aspect ve Unique ganimetler
- Loot Reborn sezonunun savaş bileti hakkında bilmeniz gereken her şey
- Loot Reborn için taktikler ve ipuçları
- Masterworking hakkında bilmeniz gereken her şey
- Tempering hakkında bilmeniz gereken her şey
- The Pit of the Artificers hakkında bilmeniz gereken her şey
- Uber Andariel için taktikler ve ipuçları
- Loot Reborn sezonunda seviye atlamak için en iyi yapılar
- Loot Reborn sezonunda Helltide üzerinde yapılan tüm değişiklikler
Ek bilgiler
Satış platformları