Futbol oyunları arasındaki düellonun 2020 sezonuna hoş geldiniz. Bir tarafta FIFA serisi, diğer tarafta ise Pro Evolution Soccer serisi, kozlarını bir kez daha paylaşıyor. Yıllara yayılan alışkanlıklar nedeniyle artık bu serilerin hayranları kendi taraflarını büyük ölçüde seçmiş durumdalar ama geçişler de yaşanabiliyor. Bizler ise Mavi Kol olarak sizlere en doğru yorumları yapabilmek için eFootball Pro Evolution Soccer 2020 oyununun incelemesi ile karşınızdayız. Bakalım, geçtiğimiz sene oynanış anlamında oldukça ileri giden ve rakibinden bize göre daha güçlü görünen serinin yeni oyunu; eFootball PES 2020, neleri değiştiriyor, neleri aynı bırakıyor?

eFootball PES 2020 incelemesi

eFootball PES 2020 ile gerçekçi oynanış deneyimi devam ediyor

İtiraf etmek gerekirse 2019 senesinin futbol oyunlarının her ikisi de karşımda durduğunda oynamak için Pro Evolution Soccer 2019 oyununu tercih etmiştim. Rakibine göre çok daha güçlü adımlar atan bu yapımın oynanış mekanikleri, rakibi FIFA 19 oyunundan daha gerçekçi olduğunu hissettirmişti. Her kişiye göre bu durumun değişebileceğini tekrar tekrar hatırlatmak istemiyorum ama Pro Evolution Soccer 2019, şahsıma göre gelişimini tamamlayan, gerçekçiliği en üst düzeye çıkartırken, oynanabilirliğini artıran bir yapımdı.

Özellikle akıcı oynanış animasyonlarıyla birlikte her maçı keyif alarak oynadığım bir oyun oldu Pro Evolution Soccer 2019. FIFA 19 oyununu hiç oynamadım diyemem ama şahsıma göre daha gerçekçi ve eğlenceli futbol deneyimini bu KONAMI yapımında bulmuştum. Özellikle geçtiğimiz yıllardaki pas mekaniklerinin hızlandığını, pas vermenin işkenceyle eşdeğer olduğu düzenden çıkılması beni bir hayli memnun etmişti. eFootball Pro Evolution Soccer 2020 ile bu güzel oynanışın çok daha fazla akıcı olacağını hayal ettim bir sene boyunca.

Gerçekten de eFootball PES 2020, serinin kendisinden önce gelen oyununun üzerine koyarak oynanış mekaniklerini geliştiriyor. Geçtiğimiz sene karşımıza çıkan gerçekçi oynanışın daha iyi bir modelini gördüğümü de söyleyebilirim. Yalnız ne hikmetse geliştiriciler, her sene futbol oyunlarının oyun hızları yavaşlatarak bizlere sunuyorlar. Yıllardır, bu oyun geçtiğimiz yıldan daha yavaş diyoruz ama bunu 10 küsur senedir söylememiz biraz tuhaf duruyor. Eğer her sene bariz derecede yavaşlama yapılsaydı, 2020 yılındaki futbol oyunlarının ağır çekimde ilerlemesi gerekirdi.

Burada, geliştiricilerin sene içerisinde yayımladıkları güncellemelerle oyun hızlarını arttırdığı tezimi ortaya sürmek istiyorum. eFootball Pro Evolution Soccer 2020 oyunu da geçtiğimiz seneye göre yavaşlamış mekaniklerle karşımıza çıkmasına rağmen gücünden bir şey yitirmiyor. Yavaşlayan oyunun pas mekaniklerinde biraz sıkıntı var sadece. Eski oyunlar kadar kötü değil ama bu durum yüzünden kalabalık noktalarda elimiz ayağımız bağlanabiliyor. Bu durumun hantal oyuncularda daha fazla göze battığını söyleyebilirim. Bununla birlikte, pas sisteminin fazla akıcı olmaması bile oyunun gerçekçiliğini olumlu yönde arttırıyor.

eFootball PES 2020 incelemesi

Oyuncuların yeteneklerini en fazla hissettiren futbol oyunu

Üst kısımda eFootball PES 2020 oyununun pas mekaniklerini ve oyun hızının düşürülmesini kısmen eleştirdim ama inceleme yazısının başlarında bu konuya değinmem, bu yapımın oynanabilirlik açısından yere vurduğunu göstermesin lütfen. Şahsıma göre eFootball Pro Evolution Soccer 2020, şimdiye kadar çıkışını gerçekleştiren en gerçekçi futbol oyunu. 2019 etiketli oyunun üzerine koyarak ilerliyor ve gerçekçilik açısından daha fazla göze hitap ediyor.

Burada, bizlere bir seçenek sunulduğunu söyleyebilirim. eFootball PES 2020 oyununu sür’atli ataklarla oynamak isterseniz oyunun da hızlandığını göreceksiniz. Oyunu, çok fazla yan pas yaparak, orta alanda kabul etmek isterseniz de aşırı derecede ağırlaştığına tanıklık edeceksiniz. Ayrıca, pas mekanikleri nedeniyle bu oyunda hızlı düşünülmesi gerekiyor. FIFA serisindeki gibi istediğiniz her saniye pasınızı aktaramıyorsunuz. Kalabalık bir yerdeyseniz ve topu alan oyuncuyla pas atacağınız oyuncuyla aranızda rakipler varsa, topu tutarak kenara çekilmeli, gerekli mesafeyi açmalı ve nispeten rahat konuma geçmelisiniz.

Böyle anlatınca çok zorlu bir oyun mekaniğiyle karşılaşılacağını zannetmeyin lütfen. FIFA serisini oynayabilen her oyuncu, eFootball Pro Evolution Soccer 2020 oyununu rahatlıkla oynayabilir. Bu arada, bildiğiniz üzere her futbolcunun farklı özellikleri olur. İşte bu özellikleri eFootball PES 2020 oyununda bariz bir biçimde görebiliyoruz. Her bir oyuncunun; fizik gücünü, hızını, pas yeteneklerini, şutunun kalitesini gayet iyi algıladığımı söylemek isterim. Oynanış yine çok oturaklı ve yere sağlam basarak geliyor. Bir de takımların sahaya dizilişleri ve kalecilerin güçlü oluşuyla açıkçası biraz zor bir yapının karşımızda olduğunu söylemek gerekiyor.  

Bu arada, internet sitemizde ön inceleme yazısını bulabileceğiniz FIFA 20 oyununun bu yıl dersine çalışarak geleceğini de bir kenara yazalım. Pek çok kişi FIFA 20 oyununda bir farklılığın olmadığını savunsa da EA Sports tarafı, bana göre Pro Evolution Soccer 2019 oyunundaki gelişmeleri görmezden gelmemişler. Bu sene kıyasıya bir rekabet yaşanacak gibi görünmesine karşın, eFootball PES 2020 oyunu, simülasyon tadındaki oynanışıyla yine oldukça farklı bir yapı sunuyor.

eFootball PES 2020 incelemesi

KONAMI, oyun modlarını çeşitlendirmek istememiş gibi görünüyor

Oynanış anlamında çok daha fazla düşüncemi anlatmak isterim ama yaşayıp görmeniz daha mantıklı olacaktır. FIFA serisinin hayranlarına birkaç gün en azından eFootball Pro Evolution Soccer 2020 demosunu oynamalarını öneriyorum. Oynanış mekaniklerine alışıldığında aradaki fark daha rahat anlaşılacaktır. Bu arada, FIFA serisinin hayranlarına oynanış mekaniklerini överken, ana oyun modlarının daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyemeyeceğim. Nedenlerineyse, gelin beraberce göz atalım.

Öncelikle eFootball PES 2020, devrim niteliğinde değişikliklerle ve seriyi etkileyecek büyük yeniliklerle gelmiyor. Seçenekler ve ayarlar gibi başlıkları saymazsak oyunun ana ekranında; Başlama Vuruşu, eFootball, myClub, Ana Lig ve Efsane Olun isimli ana oyun modlarını görüyoruz. Başlama Vuruşu adından da anlaşılacağı üzere serbest biçimde maç yapmamızı sağlayan, bir kazanç elde etmediğimiz, farklı seçeneler barındıran bir ana oyun modu. Çok farklı diyebileceğim bir yeniliği yok. Klasik olarak PlayStation kafe diye tabir edilen yerlerde hala oynan, arkadaşların birbirleriyle rekabet girdiği bir seçenek olmaya devam ediyor.

FIFA serisindeki gibi ilginç seçenekler bu yapıya eklense çok şey fark eder miydi, bilemiyorum. Bir diğer seçenek olan eFootball kısmındaysa, oyuna adını vermesine rağmen dağlar kadar yeniliği beraberinde getiren bir yapı bulunmuyor. Muhtemelen tahmin edebileceğiniz gibi bu kısım sayesinde çevrim içi müsabakaları gerçekleştirebiliyoruz. Oyuna adını veren bu kısımda gördüğüm en etkin yeniliğin, her bir oyuncunun kendi elektronik spor kariyerini oluşturabileceği ölçüde tasarlanmış olmasını belirtebilirim.

Dilerseniz kendi kariyerinizi mücadeleci bir biçimde bu kısımdan devam ettirebiliyorsunuz. Anlatmakta olduğum eFootball seçeneğinin içerisinde, oyundaki Türkçe menülerinde yazdığı şekliyle; Hızlı Maç, Online Klasmanlar, Online Ortaklaşa, Matchday ve Online Turnuva başlıkları yer alıyor. İlerlenebilen bir sistemin olduğunu da söylemeden geçmeyeyim. Müsabaka yaptıkça, maç kazandıkça, bireysel kariyerinizi bu kısımda ilerletebilirsiniz. Eğer kendinizi yapay zekayla sınırlı tutmak istemiyorsanız, eFootball seçeneğinin içerisinde uzunca vakit geçirebilirsiniz.

eFootball PES 2020 incelemesi

myClub, yıllardır bir FIFA Ultimate Team gibi olamıyor

İncelemekte olduğum eFootball PES 2020 oyununda bulunan ana ekrandaki bir önemli seçeneğimizin myClub olduğunu belirteyim. Uzun süredir bu futbol oyunu serisinde yer alan myClub modunun, başlıktan da görebileceğiniz üzere bir FIFA Ultimate Team modu kadar güçlenebildiğini ne yazık ki henüz göremedik. Telif haklarıyla ilgili bir durum mu söz konusu bilemiyorum ama myClub oyun modu nedense, FIFA serisine milyonlarca dolar kazandıran FIFA Ultimate Team moduna benzer bir hale getirilemiyor.

Getirilmesin kardeşim, myClub modunun da kendi havası var, diyen okurlarımız olabilirler. Bu yoruma itiraz edemem ama şahsıma göre myClub modunun verdiği heyecan, bir FIFA Ultimate Team modunun verdiği heyecanla mukayese edilemiyor. İnanın, en eğlendiğim anlarda bile FIFA serisinin oyunlarını, FIFA Ultimate Team modu yüzünden oynamayı pek çok kez bırakmak zorunda kaldım. Bunun nedeni FIFA Ultimate Team modunun eğlenceli olmaması değil, bağımlılık yapmasıydı. Özellikle son iki senede verdikleri ödüller ve zamanlı aktiviteleriyle FIFA Ultimate Team modu oyuncuları başından kaldırmıyor. Bahsettiğim sürükleyici unsurlar göz önüne alınınca, myClub modu çok sönük kalıyor.

Merak eden okurlarımız için söyleyeyim: 2020 yılının myClub moduyla 2019 yılının myClub modu arasında bariz bir fark göremedim. En mutlu olduğum özellik, başlangıçta ücretsiz olarak verilen teknik direktörlerin yönetim becerilerinin yükseltilmesi oldu. Geçtiğimiz senelerde, takımdaki oyuncuların toplam maliyeti 250 olmak zorundayken eFootball PES 2020 oyununda 650 olarak başlanıyor. Bir diğer deyişle, teknik direktörler en az 650 yönetim becerisi değeriyle oyuna başlıyor ve kaliteli oyuncuların takıma eklenmesine olanak sağlanıyor.

Bir de myClub modunda, oyunun adındaki eFootball ibaresinin kısmen yansımalarını görüyoruz. Bu kısımdaki çevrim içi müsabakalardan elde edilen puanların boşa gitmediğini söyleyeyim. Kazanılan puanlar bir çeşit derecelendirme sistemiyle kayıtlı kalıyor ve oyuncuların diğer oyunculara göre klasmanını belirliyor. Yalnız bu özelliğin de geçtiğimiz senelerde çok benzer bir türde olduğunu sözlerime eklemem gerekiyor. Oyunun genelinde nelerle karşılaşıldığını merak edenler varsa, hemen alt kısımda kısaca anlatmaya çalışayım.

eFootball PES 2020 incelemesi

eFootball PES 2020: myClub, yine bildiğimiz seçeneklere sahip

Bir üstteki bölümde sizlere eFootball Pro Evolution Soccer 2020 oyunundaki myClub modunun yapısının değişmediğinden bahsettim. Ayrıca bu oyun moduyle benzer yapıdaki FIFA Ultimate Team modunun heyecanından uzak kaldığına dem vurdum. Eğer izin verirseniz, Pro Evolution Soccer serisine uzak kalan okurlarımız için, bahsettiğim oyun modunda nasıl bir yapıyla karşılaşıldığından biraz bahsetmek istiyorum. Öncelikle, konuya uzak olanlar için söyleyeyim ki bu oyun moduna da FIFA Ultimate Team gibi güçsüz bir takımla başlangıç yapılıyor.

Temelde benzer bir yapı görüyoruz. Güçsüz bir kadroyu eklemeler yaparak güçlendirmeye çalışmamız gerekiyor. Farklı noktaysa, FIFA serisinde paketlerle gelen kartların çeşitliliği ve satılabilmesi oluyor. eFootball Pro Evolution Soccer 2020 oyununun myClub modunda, bir oyuncudan ancak 3 tane olursa, bu oyuncuyla aynı değerdeki bir başka oyuncuyu takas yapabiliyoruz. Diğer bir deyişle, ticaret işi Pro Evolution Soccer serisinde biraz arka planda kalıyor. Bununla birlikte çok yetenekli oyunculara daha kolay ulaşılabildiğinin altını çizelim.

Oyun modlarına gelince, karşımızda oldukça zayıf bir tekli oyunculu yapının bulunduğunu söylemeliyim. eFootball PES 2020 oyunundaki myClub modunun ana ekranında; Maç, Kulüp Evi, Sözleşme, Kayıtlar ve Ekstra bölümleri bulunuyor. Buradaki kayıtlar kısmı, elektronik spor anlamındaki ilerlemelerin tutulduğu kayıtları, Ekstra kısmıysa oyuna dair ayarları kapsıyor. Maç başlığının altında, bu oyun modunda yapılacak müsabakalar menüsü karşımıza çıkıyor. Burada geçici süreli etkinlikleri görüyoruz. Bu etkinlikler bilgisayara karşı ve çevrim içi olarak değişim gösteriyor.

Diğer seçeneklerde de yine Pro Evolution Soccer 2019 oyunundan aşina olunan seçenekler olarak karşımıza çıkıyor. Üst kısımlarda bahsettiğim gibi FIFA Ultimate Team modundaki sürükleyici unsurları göremiyoruz. Ayrıca, oynanış ne kadar eğlenceli olsa da rakip bulmak ve bu süreçte beklemek işkence haline gelebiliyor. Geçtiğimiz senelere göre en azından bir süre bekledikten sonra çevrim içi bir rakibin bulunduğunu gördüm. Çevrim içi sıkıntılı durumlara, bir de tekli oyunculu olarak eğlenceli yapıların eklenmemesi, myClub modunun cazibesini azaltıyor.

eFootball PES 2020 incelemesi

Ana Lig moduna eklenen diyaloglar farklılık getiremiyor

2000’li yılların başından beri Pro Evolution Soccer ya da eski adıyla Winning Eleven serisini oynayanların hatırlayacağı en eski oyun modu olan Master League için de bir şeyler yazmazsak olmaz diye düşünüyorum. Yıllar içerisinde gelişen ve farklı bir çizgiye gelen bu menajerlik temelli oyun moduna, eFootball PES 2020 ile birlikte bazı yenilikler geliyor. Bu yeniliklerin en çok göze çarpanının, eklenen teknik direktör diyalogları olduğunu söyleyebilirim. Artık, gerçek teknik direktörlerden bazı isimlerin yüzlerini kullanarak oyunda yer alabiliyoruz.

Henüz bu oyun çıkışını gerçekleştirmeden önce Ana Lig modunda diyaloglu sisteme geçilmenin, buraya bir derinlik katacağını umut etmiştim. Ne yazık ki, oyuna eklenen diyalog sistemi çok yüzeysel etkilerde bulunuyor. Bazı basın toplantılarına katılıyoruz ve bazı kulüp içi toplantılarda tek cümlelik diyaloglarla geçip gidiyor. Sunuş açısından sanki bir hikaye moduna dönüldüğü izlenimi oluşturulmaya çalışılmış ama pek bir farklılık getirdiğini söyleyemiyorum. Birinci kısım, ikinci bölüm gibi başlıklardan sonra zaten bilinen oynanış devam ediyor.

Galatasaray’ı seçip ilk maçımda Sivasspor ile berabere kaldığımda, kulüp başkanının bu güzel sonuçtan sonra rehavete girmeyelim demesi, beni çökertti açıkçası. Bu arada, Ana Lig modunun genel yapısının aynı olduğunu belirttim. Teknik Direktör olmak, transfer piyasasıyla ilgili hiçbir farklılık getirmiyor. Geçtiğimiz senenin oyunuyla tamamen aynı olan bir oyuncu satın alma düzeni eFootball Pro Evolution Soccer 2020 oyununda bulunuyor. Yalnız, burada transfer piyasasıyla ilgili bir parantez açmam gerekiyor.

2019 senesinin oyununda, takımınızdaki gereksiz isimlerin bile bazı durumlarda piyasa değerlerinin çok üstüne satıldığına şahit olabiliyordunuz. eFootball PES 2020 oyununda, genç oyuncular çok yüksek değerlere sahipken, 30 yaşının üstündeki oyuncular satın almak için uygun oluyorlar. Örneğin, 80 küsur ortalamaya sahip olan 33 yaşındaki bir oyuncuyu 5 Milyon Euro karşılığında transfer edebilirsiniz. Bununla birlikte yalnızca 70 ortalamaya sahip 20 yaşlarının başındaki bir oyuncunun değeri 15 Milyon gibi rakamlarda görünüyor. Bu kısımda bir dengesizlik olmakla birlikte, gerçekçi oynanış sayesinde Ana Lig modunun yine eğlenceli olduğunu söyleyeyim.

eFootball PES 2020 incelemesi

Grafikler koyulaşarak daha kaliteli bir görüntü sunuyor

İncelemekte olduğum eFootball Pro Evolution Soccer 2020 oyununda bir de Efsane Olun isimli oyun modu bulunuyor. Bu video oyunu serisini takip eden okurlarımızın gayet yakından tanıyacağı Efsane Olun modunda, tek bir futbolcuyla kariyer mücadelesi verdiğimiz bu oyun modunun da temelinde köklü değişikliklerin olduğunu söyleyemeyeceğim. Bir karakter oluşturarak ya da mevcut bir oyuncunun kontrolünü alarak, tek bir oyuncuyu yönetebildiğimiz serüvene başlayabiliyoruz. Açıkçası bu oyun modu da geliştirilmeden devam ediyor.

Eğer kendiniz bir oyuncu oluşturmayı tercih ederseniz, oyun sizi rastlantısal olarak güçsüz bir takıma gönderiyor. Kariyerinize 17 yaşındaki genç bir oyuncu olarak başlıyorsunuz ve devam ediyorsunuz. Bu oyun modunun potansiyelini FIFA serisinde görmüştük. Hikaye eklenmek bir yana, doğrudan oyuna dahil olmak, işin heyecanını kaçırıyor açıkçası. KONAMI ekibinin, oynanışı bu derece başarılı olan bir futbol oyununun içeriğinde daha fazla çeşitliliğe gitmesi gerektiğini düşünüyorum. İnceleme yazısı boyunca çokça eleştiriyi dile getirdim. Bunun en büyük nedeni, böylesine başarılı bir oynanışın yeniliklerle süslenemeyişinden kaynaklanıyor.

Benzer olan bir durum da oyunun grafikleriyle alakalı. Önümüzdeki yıl için yeni nesil grafik motoruna geçileceğini belirten KONAMI, eFootball PES 2020 ile gayet başarılı bir işe imza atmış durumda. Pro Evolution Soccer 2019 oyununa göre daha koyu ve daha detaylı grafiklere sahip olan eFootball Pro Evolution Soccer 2020, şahsıma göre gayet kaliteli bir görüntü sunuyor. Oyunun seslerinde bariz bir farklılık bulunmazken, bu yapımı deneyimlediğim standart PlayStation 4 performansından gayet memnun kaldığımı belirtmeliyim.

Akıcı, takılmadan, 60 FPS standardında bir oynanışın sunulduğunu söyleyeyim. Üstüne basa basa söylediğim gibi gerçekçi oyun mekaniklerine, grafiklerin ve performansın katkı sağlaması, oyun zevkini üst noktalara taşıtıyor. Lisanslar konusuna fazlaca değinmek istemiyorum. eFootball PES 2020 tam anlamıyla lisanlar konusu halletmiş diyemiyorum. Yalnız Türkiye Süper Ligi, kupalarıyla birlikte tam lisanslı olarak yer alıyor. Bununla birlikte pek çok ligin lisanslandığını ve dünya çapındaki önemli takımlardan; Juventus, Manchester United, Bayern München, Barcelona ile anlaşıldığını görmek sevindirici oluyor.

eFootball PES 2020 incelemesi

eFootball PES 2020, en iyi futbol simülasyonu mu?

İnceleme yazısı boyunca, bu oyun hakkında çokça yakındığımın farkındayım ama dost acı söyler. Böylesine başarılı oynanış mekanikleri sunan, gerçekçi bir yapıyı kurmayı başaran bir futbol oyununun, oyun modlarının daha özenli oluşturulması gerekiyordu. Tabii elektronik spor alanına bakıldığında, harika maçların, gerçekçi müsabakaların bu yapımı ayrı bir noktaya taşıyacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Deneyimlediğim çevrim içi maçlarda oyunun ağırlığını ve gerçekçiliğini doğrudan hissettim. Bir langırt maçı oynuyormuşum gibi duygular oluşmadı.

Toparlamak gerekirse, eFootball Pro Evolution Soccer 2020 oyununda, muhteşeme yakın fakat zorlu bir oyun mekaniğinin bulunduğunu belirtmek istiyorum. Gerçekçiliğin en üst seviyeye çekildiği bu oyunda yeni taktiklerle birlikte, kolay zorluk seviyelerinde bile gol atmak bir hayli uğraştırıyor. Bir de benim gibi üst zorluk seviyelerini tercih edenlerdenseniz kalecileri geçmekte zorlanacağınızı hatırlatmam gerekir. Gerçi kaleciye gelinceye kadar rakibin ceza sahasına yaklaşabilirseniz bile kendinizi başarılı hissedebilirsiniz.

Zamanla gelecek olan güncellemelerle, özellikle kalecilerin geçilmez bir duvar örmesi meselesi çözülebilir. Bununla birlikte eğer gerçekçi bir futbol simülasyonu oynamak istiyorsanız, arkadaşlarınızla kıran kırana maçlar yapmak istiyorsanız, eFootball PES 2020 size kesinlikle önerebileceğim bir oyun olacaktır. Oyunun elektronik spor alanıyla ilgileniyor, mücadeleci yapıda çevrim içi oyun zevkini yaşamak istiyorsanız, yine doğru adrestesiniz.

Tekli oyunculu olarak da keyif alabilirsiniz diyebilirim ama bu oyunda daha sürükleyici yapıların eksikliği hissediliyor. Bir myClub moduna girip takım kurmanın heyecanını daha yüksek seviyede yaşamak isteyenler olacaktır. Yine de en gerçekçi ve en kaliteli futbol oyununun eFootball Pro Evolution Soccer 2020 olduğunu şimdilik söylüyorum. Eğer bir FIFA serisi oyuncusuysanız, kısa sürede alışacaksınız fakat bu oyunu oynadıktan sonra FIFA serisinin mekanikleri biraz yavan gelecektir, şimdiden uyarayım.

eFootball Pro Evolution Soccer 2020
eFootball Pro Evolution Soccer 2020
eFootball Pro Evolution Soccer 2020, geliştirilen ve çok daha gerçekçi hale getirilen oynanışıyla, kendi kulvarını belirliyor. Koyulaşan ve detayları artan grafikleri ile sıkıntı çıkarmayan performansı birleştiğinde, oynanış mekaniklerine hayran bırakabiliyor bu oyun. Elde ettiği bazı önemli takım lisanslarıyla ve Türkiye Süper Ligi'ni tam lisanslı olarak barındırmasıyla ülkemizdeki oyuncuları memnun edecek olan bu yapım, oyun modlarındaki çeşitliliği anzlığından ötürü eleştirilebilir. Ayrıca, çevrim içi olarak oyuncu bulmak gibi sıkıntıları hala devam ediyor oyunun. Eksikliklerine rağmen, en gerçekçi futbol oyununun eFootball Pro Evolution Soccer 2020 olduğunu söyleyebiliriz.
Olumlu
Oynanış çok daha oturaklı hale gelirken yeni animasyonlarla geliştirilmiş durumda.
Oyuncuların özelliklerini oldukça başarılı bir biçimde yansıtabiliyor.
Yapay zeka ve oyun içi taktikler başarılı bir biçimde aktarılıyor.
Elektronik spor anlamında, mücadeleci bir yapı sunuyor.
Türkiye Süper Ligi ve Türkiye Kupası’nı tam lisanslı olarak bulunduruyor.
Olumsuz
Genel anlamda imkan varken, çeşitlilikten uzak duruluyor.
MyClub modu, değişmemiş ve FIFA Ultimate Team modundan sürükleyicilik anlamında çok geride.
Oyun modlarında fark oluşturacak bir yenilik ve çeşitlilik bulunmuyor.
Çevrim içi maçlara girmek hala çok uzun sürüyor ve rakip bulmak kolay olmuyor.
8.5