Günümüzden yaklaşık olarak 2 ay sonrasında Google Stadia sistemi çıkışını gerçekleştirmiş olacak. Tamamen bulut teknolojisi tabanlı olacak bu sistemin nasıl bir performans sunacağıysa merak konusu olmaya devam ediyor. Akıllara gelen sorulardan bazıları, bu teknik yapının çevrim içi oyunlara nasıl uyum sağlayacağıyla ilgili oluyor. Zihinlerde yer eden soruların yanıtını ise sözünü ettiğimiz sistemin geliştiricileri tarafından geldi. Alınan yanıt da gayet iddialıydı. Söylenenlere göre bu yeni bulut teknolojisi tabanlı sistemde, mevcut oyun konsollarından çok daha başarılı bir çevrim içi performans göreceğiz.

Google Stadia

Google Stadia ile Battle Royale deneyimleri daha hızlı yaşanacak

Geçtiğimiz günlerde bir radyo sohbetine konuk olan Jack Buser, üst kısımda bahsettiğimiz bazı soru işaretlerinin yanıtını verdi. Bu arada, Jak Buser kim diye soranlara bu kişinin Google Stadia sistemindeki video oyunu direktörü olduğunu hemen söyleyelim. İşte bu önemli kişi tarafından, iddialı bazı yanıtlar geldi. Jack Buser neler söylemiş, hemen bakalım. Tabii ondan önce kendisine ne sorulmuş onu da sizlerle paylaşalım.

Bahsettiğimiz radyo programında gelen sorulardan bazıları, Google Stadia sisteminin çevrim içi oyunlarda nasıl bir performans göstereceğine dairdi. Bilindiği üzere bu sistem tamamen internet üzerinden başka bir platforma bağlanarak görüntülerin aktarımını sağlıyor. Bir diğer deyişle, çok güçlü bir internet bağlantısıyla, farklı bir yerdeki çalışan oyunu kendi ekranımızdan görüntüleyerek oynayabileceğiz.

Zaten bunun için oldukça yoğun bir internet hızına ihtiyaç duyulurken, haliyle çevrim içi oyunların bu duruma adapte olup olamayacağı da bahsettiğimiz sohbet sırasında gelen sorular arasında yer aldı. Battle Royale oyunlarından örnek vererek açıklamalar yapan Jack Buser, kendi sistemlerinin daha hızlı çalışacağını iddia etti. Aynı anda 98 bilgisayar ve konsolun farklı noktalardan, farklı internet hızlarıyla uyum sağlamasının güç bir problem olduğunu belirten Jack Buser, Google Stadia ile daha dengeli paylaşımların yapılabildiğini sözlerine ekledi.

Bu önemli isme göre, sistemlerinin çalışması için gerekli olan ultra yüksek bant genişliği ve kararlı bağlantılar sayesinde sorunlar büyük ölçüde çözülecek. Oyunları çalıştıran cihazların birbirine bağlantılı olarak çalışabilmesiyse, çevrim içi oyunlarda daha iyi bir sonuç ortaya çıkaracak. Bu önemli isim, nihayetinde kendi sistemlerindeki çevrim içi deneyimin, günümüzdeki oyun konsollarından daha iyi olacağı ifade ediyor. 

Etiketler:

,