Gran Turismo 7, aylık olarak yeni içerik güncellemeleri almaya devam ediyor. Mart 2023 için planlanan güncellemenin sürümü ise 1.31 idi ve şimdi kendisi indirmeye açıldı. Bu güncelleme ile oyuna beş yeni ilgi çekici araç, iki yeni pist düzeni ve sadece PlayStation 5 için 120 FPS desteği eklendi. Bu desteği kullanabilmek için televizyon veya monitörünüzün 120 Hz desteği vermesi gerekiyor. Aynı zamanda oyuna yeni bir etkinlik, iki yeni menü, yeni fizik değişiklikleri ve daha fazlası geliyor. Daha da önemlisi, Nisan 2023 döneminin güncellemesi ile oyuna 2023 Super Formula araçlarının ekleneceği de duyuruldu. Eğer dilerseniz, 1.31 sürümlü güncelleme ile oyuna eklenen araçları ve pistleri hemen aşağıdan okuyabilirsiniz.

Audi RS 5 Turbo DTM ‘19

2019’da Audi, çalışma ekiplerinde bu RS 5 DTM’lerden altısını seriye dahil etti. Karışıma müşteri ekiplerinin de eklenmesiyle, RS 5 DTM’ler hesaba katılması gereken bir güçtü, ancak hepsi arasında en olağanüstü performansı gösteren araba, usta sürücü René Rast’ın kullandığı 33 numaralı araba oldu. Açılış turlarından galibiyet üstüne zaferle, sezonu 2. yarışta Hockenheim’ın son turunda bir pole pozisyonu alarak tamamladı ve RS 5’te Nico Müller’e karşı da galip geldi. Rosberg ve René takım şampiyonluğunu da kazanarak 33 numaralı arabayı ikonik bir çifte şampiyonluk sahibi yaptı. DTM’nin (Deutsche Tourenwagen Masters) son turu, Japonya’nın Super GT GT500 sınıfı makinelerinin ev sahipliği yaptığı karma sınıf bir yarıştı ve Japonya’da bir ligler arası maç düzenlendi. Ancak Covid-19’un patlak vermesi, Audi’nin DTM yarışmasından çekilmesine neden oldu. Sonuç olarak 1. sınıf düzenlemeler sadece 2 sezon sonra sona erdi. Audi RS 5, kısa ömürlü Class 1 düzenlemelerinin tutkusunu ve ışıltısını gerçekten somutlaştıran ve motor sporları tarihine damgasını vuran bir otomobildi.

Porsche 959 ‘87

Bu, 1982’de tanıtılan WRC’nin (Dünya Ralli Şampiyonası) “Grup B” en üst kategorisinde yarışmak için geliştirilen dört tekerlekten çekişli bir yol otomobilinin tasarım çalışmasıydı. Bu çalışmanın ardından 2 yıl sonra 1985’te ortaya çıktı – bu modelin yolda giden versiyonu tanıtıldı: Porsche 959. Porsche 911’in temel yapısını taşırken, devrim niteliğindeki teknolojiyle doluydu. Motor, tümü 6 vitesli bir manuel şanzımanla eşleştirilmiş, maksimum 450 beygir gücü çıkışa sahip, 2.850 cc’lik ikiz turboşarjlı, yatay olarak karşılıklı 6 silindirdi. Ancak bu arabanın en ileri özelliği, bu yüksek çıkışlı motorun gücünü yere kayıpsız olarak iletecek olan elektronik kontrollü dört tekerlekten çekiş sistemiydi. Sistem, yol yüzeyi koşullarına göre ön ve arka tekerlekler arasındaki sürüş oranını aktif olarak kontrol ediyor ve mevcut sürüş durumunuza uygun bir sürüş modu seçme seçeneği sunuyor. Sadece ultra yüksek hızlarda kontrol stabilitesi sağlamakla kalmayan, aynı zamanda kullanım kolaylığı da sağlayan yeni nesil dört tekerlekten çekiş sistemleriydi. 292 adet Porsche 959, Grup B homologasyonu için üretildi, ancak Grup B kategorisinin sona ermesi nedeniyle, WRC’ye asla giremedi. Rekabette büyük rekorlar kırmaya devam etti, hatta dünyanın en zorlu rallilerinden biri olarak kabul edilen Paris-Dakar Rallisi’ni genel olarak kazandı.

Porsche Carrera GTS (904) ‘64

1950’lerde kurulmasından kısa bir süre sonra Porsche, 356 serisinden türetilen 550 Spyder gibi otomobillerle dünya çapında motor sporlarında büyük bir ün kazandı. Bunu takip eden önemli bir dönüm noktası, 1963 doğumlu Porsche Carrera GTS oldu. Geliştirme kod adından 904 GTS olarak da anılır ve o günün Spor Arabalar Dünya Şampiyonası düzenlemelerindeki değişiklikleri karşılamak üzere tasarlanmış bir spor otomobildi. 1950’lerde, Dünya Şampiyonası yarışları düşük üretim, saf yarış arabalarında yapıldı. Ancak 1961’deki düzenleme revizyonlarından, ana olayı seri üretim spor arabaların kullanıldığı GT Sınıfı oldu. GT Sınıfında rekabet edebilmek için, 100 arabalık bir homologasyon üretim sayısını tamamlamak gerekiyordu. Porsche Carrera GTS, daha sonra hafif bir FRP (elyaf takviyeli plastik) gövde ile kaplanacak olan seri üretime daha uygun bir merdiven çerçevesi kullanılarak geliştirildi ve üretildi. Porsche bu formatı ilk kez kullanıyordu. Araba aynı zamanda kurucusu Dr. Ferdinand Porsche’nin torunu Ferdinand Alexander Porsche’nin alçak ve güzel tasarımıyla da tanınır. Aracın ortasına monte edilen motor, yarış için 6 silindir ve hatta 8 silindir monte etme kabiliyetine sahip, hava soğutmalı yatay olarak karşılıklı 4 silindirdir.

Toyota Alphard Executive Lounge ’18

Minivan, Japonya’ya özgü popüler bir ticari araç kategorisidir. Her üreticinin her zaman üstünlük için yarıştığı oldukça rekabetçi bir segmenttir. Ancak en üst düzey premium minivanın tartışmasız unvanını elinde tutan araba Toyota Alphard’dır. 2002’de ilk kez ortaya çıkışından bu yana, bir “premium minivan” yapan şeyin ne olduğu konusunda süregelen bir arayış ve evrim olmuştur. Günümüzde Alphard, VIP konukları ağırlamak için bir limuzin ararken genellikle ilk tercihlerden biridir ve Japonya’nın en premium lüks otomobillerinden biridir. 2015 yılında ortaya çıkan 3. nesil Alphard, kalite ve konfor açısından bir adım öteye taşındı. Bu çabanın en iyi örneği, 2. koltuk sırasındaki konfor seviyesini gerçekten zorlayan “Executive Lounge” lüks sınıf modeliydi. Bu modele özel “Executive Lounge Koltukları”, standart model koltuklardan bir beden büyük, ısıtma ve havalandırma özellikleri ve katlanır mini masa ile donatılmış bağımsız koltuklardır. Derinin ve dikişin kalitesi, birinci sınıf bir uçak koltuğuna eşit düzeyde bir konfor sağlamak için önemli bir odak noktasıydı. 2017’de küçük bir model değişikliği yapıldı ve 3.5L V6 motor 276.1 BHP’den 296.8 BHP’ye yükseltildi. Şanzıman ayrıca 6 vitesli otomatikten 8 vitesli otomatik vitese geçen daha fazla vitesle optimize edildi. Zemin ve açıklıklardaki sertliği artırmak için yapılan ek geliştirmelerle, sürüş performansı ve konforu ek bir çentik daha iyileştirildi.

Mazda Mazda3 X Burgundy Selection ’19

Mazda3, Mazda’nın ilk olarak Kasım 2018’de piyasaya sürülen ve o zamana kadar Japonya’da Axela olarak adlandırılan 4. nesil C segmenti binek otomobilidir. Bu 4. nesil modelin Mazda’daki yeni nesil ürünlerdeki ilk otomobil olmasıyla, isim küresel olarak “Mazda3” adı altında birleştirildi. Daha önce olduğu gibi fastback ve sedan modellere sahiptir, ancak Mazda’nın “Kodo” tasarımının uygulanmasıyla her arabanın karakteri daha belirgin hale geldi. Fastback modelinin şekli, ışığın geçişini güzel bir şekilde ifade eden gövde panellerinin narin formuyla özellikle etkileyiciydi. Araca güç sağlayan motor, Mazda’nın yeni nesil SKYACTIV motorlarındandır. Temel dayanak modelleri, 1.5L ve 2L direkt enjeksiyonlu benzinli ve 1.8L dizel turbo motordu, biraz sonra 2L “Mild-Hybrid” (M-Hybrid) modeli izledi. Bu Mild-Hybrid, tescilli kıvılcım kontrollü sıkıştırma ateşlemesi sunan ve Urea-SCR gibi pahalı çözümler kullanmadan NOx çıkışını baskılayan devrim niteliğinde bir motor olan bir SKYACTIV-X motoru tarafından desteklenmektedir. X Burgundy Selection, Grade X modelinde bordo renkli iç mekanı olan özel bir modeldir. Şarap rengi hakiki deri koltuklar ve gösterge paneli ile donatılmış bu, klas ve olgun bir auraya sahip özel bir modeldir.

Nurburgring Endurance & Nurburgring Sprint

Almanya’nın “Nurburgring”i için iki yeni pist düzeni de bu güncelleme ile eklendi. “Endurance” düzeni, “Nordschleife” ve “Grand Prix” parkurlarını toplam 23.864 m uzunluğunda bir parkurda birleştirir. Bu zorlu teknik parkur, Nordschleife’a daha hızlı dönüş için Grand Prix bölümünden kestirme bir yol izler. Bu düzen, ünlü bir şekilde Nurburgring Dayanıklılık Serisi (NLS) gibi yarışlarda kullanılmıştır. “Sprint” düzeni, “Grand Prix” pistinin 4. virajında 3.629 m’lik kısa bir parkur oluşturmak için bir kısayol kullanır. Bu düzenin kompaktlığı, onu daha düşük hızlı yol arabaları arasındaki heyecan verici yarışlar için mükemmel kılar.