Bir silahın nasıl çalıştığını hiç bilmek istediniz mi? Ölümcül silahları oluşturan tüm çeşitli parçalar ve bobinler… Eğer bu konu hakkında merakınız varsa ve/veya bilgi sahibi olmak istiyorsanız, bugün ön incelemesini yazacağım Gunsmith Simulator, sizin için cevaplara sahip. Diğer silah ustalığı oyunlarının aksine, bu yapıtın içerisinde biraz hikaye var ve ilerlemek için çeşitli zorlukları tamamlamanızı sağlamaktan biraz daha fazlasını da yapıyor. Bu yüzden aslında bu yapıt, kendi türü ve temasındaki rakip oyunlardan bir tık ön plana çıkmayı başarıyor.

Gunsmith Simulator oyununun temeli basit: Kendi işinizi yürüttüğünüz ve oyunun sunduğu tüm mekanikleri öğrenirken çeşitli işler yaptığınız diğer simülatör oyunlarına çok benzer şekilde oynanıyor. Çeşitli işler normalde kırık parçaları değiştirerek silahları tamir etmeyi veya tekrar bir araya getirmeden önce temizleyip, parlatarak yıpranmış parçaları tamir etmeyi içeriyor. Bunlar aynı zamanda bir tabancaya lazer dürbünü eklemek veya görünümünü ve işlevselliğini değiştirmek gibi silahlara modifikasyonlar eklemeyi de snuyor.

Gunsmith Simulator içerisinde siz para kazandıkça ve büyükbabanız size daha gelişmiş teknikler öğrettikçe hikaye ilerliyor. İşleri tamamlayarak deneyim puanları, para ve aynı silahı tamir etme konusunda daha iyi bir ustalık kazanıyorsunuz. Deneyim puanlarını, daha hızlı sökme/vidalama, daha hızlı kumlama ve parça satın alırken mağazalardan daha büyük indirimler gibi normalde oyunun yönlerini hızlandıran becerilerin kilidini açmak için kullanabilirsiniz. Para, kendi silahlarınızı ve modifikasyonlarınızı satın almak için kullanılabilir.

Bu silahlar aynı zamanda biriktirilebilir, koleksiyon edilebilir veya daha fazla para için açık artırmaya çıkarabilirsiniz. Ustalık sadece 2. seviyede sökme işlemini ve 3. seviyeye geldiğinizde montaj işlemini hızlandırır. Oyun, temel olarak silahın sökülmesi, temizlenmesi, onarılması veya parçaların satın alınması ve ardından tekrar monte edilmesi olarak bölünmüştür. İlk ve son kısımlar kendi kendini açıklıyor, ancak aradaki kısımlar parçaları tekrar çalışır hale getirmek için diğer mini oyunlara ayrılıyor. İşte burada oyun biraz eğlenceli bir hal alıyor.

Gunsmith Simulator

Gunsmith Simulator, silahlarla detaylı bir şekilde ilgilenmemizi sağlıyor

Gunsmith Simulator içerisindeki bazı silahlar sadece kontrol edebildiğiniz ve döndürebildiğiniz parçanın kirini ovaladığınız bir temizlik gerektiriyor, parçalardaki pası kumluyor ve ardından bir oksidasyon banyosuna daldırıyor veya hatta silahların ahşap parçalarını eski haline getirmek için parlatıyor. Silahları, silahı oluşturan çok küçük bileşenlere kadar sökebildiğiniz için, sökme ve takma kısımları oyunda gerçekten çok dikkat çekiyor. Silahı döndürerek tam bir görünüm elde edebilir ve tüm bileşenleri tamamen çıkarabilirsiniz.

Bu, çıkarılabilecek veya eklenebilecek bir sonraki parçayı gösteren bir vurgulama düğmesi eklenerek çok daha kolay hale getirilmiştir. Bu sayede, Gunsmith Simulator içerisindeki bu deneyime yeni başlayanlar silahlar arasında kolayca yollarını bulabiliyor ve doğru parçaya tıklayarak şansınız yaver gidene kadar sinir bozucu bir iz sürme ve hata yapma sürecine girmiyor. Parçaların hepsi silahın bir planı üzerine yerleştirilmiştir ve her parçanın kendi bölümü vardır, bu da neyin eksik olduğunu veya neyin eklenebileceğini görmenizi sağlar.

Silah tekrar bir araya getirildikten sonra, bazı desenler eklemek için yeni bir kat boya verebilir veya benzersiz bir şekilde size ait olması için veya müşterinin talep etmesi halinde üzerine çıkartmalar ekleyebilirsiniz. Bu her bir parça için ayrıdır, böylece gerçekten korkunç veya harika görünümlü bir silah yapabilirsiniz, ancak tek bir renk şeması için giderseniz biraz angarya olur. Daha önce de belirtildiği gibi, silahlara eklenebilecek lazer nişangahları, meşaleler ve bastırıcılar gibi modlar da vardır, böylece benzersiz bir ekipman parçası yapabilirsiniz.

Silahınızdan memnun kaldığınızda, onu atış yapabileceğiniz veya belirli mesafelerdeki hedefleri vurmaya çalışabileceğiniz bir açık hava atış poligonuna götürebilirsiniz. Her aktivitenin, tek bir şarjörle tüm hedefleri vurmak veya hedefleri rastgele patlatmak gibi küçük bir mini oyunu da vardır. Dış mekandan sıkılırsanız, çatıdan sarkan hareketli hedeflerle kapalı bir atış poligonu, silahların yıkıcı gücünü karpuz ve kül blokları gibi şeyler üzerinde test edebileceğiniz bir yıkım poligonu ve silahlarınızla en iyi zamanı elde etmeye çalışırken koşabileceğiniz bir öldürme evi de vardır.

Gunsmith Simulator

Problemlerine rağmen gelecek vaat eden bir deneyim sunuluyor

Gunsmith Simulator içerisindeki tüm bunlar müşterilerin silahlarıyla yapılabilir, böylece şu anda sahip olduğunuz her şeyle bunu yapabilirsiniz ve sadece kendi silahınıza sahip olmanıza bağlı değildir. Tamamladığınız süreleri takip etmek için her bir silah için sürelerinizi listeleyen bir panoya sahip olmak isterdim. Böylece diğer oyuncularla da rekabet edilebilirdi ve oyuna hoş bir asenkronize çok oyunculu mod desteği gelmiş olurdu ama şimdilik böyle bir şey yok… Unutmayın, tabancanıza geçmek her zaman yeniden doldurmaktan daha hızlıdır!

Gunsmith Simulator içerisinde ne yazık ki bazı sorunlar var ve bazıları çok rahatsız ediyor. En büyük ve can sıkıcı olanı, sökme ve takma kısmı sırasında, bir parçayı taktığınızda, kameranın varsayılan olarak silahın çerçevesine geri dönmesiydi. Bununla meşgulseniz bir sorun olmasa da, çerçeveden uzakta başka parçalar üzerinde çalışırken sürekli olarak üzerinde çalıştığınız şeye geri dönmek zorunda kalmak can sıkıcı bir deneyim oluşturuyor. Oynanış sorunlarından bazıları silah kullanımı olarak da gösterilebilir ancak oyun bir FPS olarak tasarlanmadığı için bu affedilebilir.

Bazı öğreticiler de biraz daha ayrıntılı olabilirdi ancak atölyenin her bir bölümünü keşfetmeye ve incelemeye gitmediğiniz sürece oyunun bazı yönleri gizli kalıyor. Deneyim çubuğu ve seviye göstergesi olmasaydı, oyunda kilidi açılabilecek beceriler olduğunu asla bilemezdiniz. Peki, becerileri nereye atayacaksınız? Mevcut puanlarınız varsa, açılan yıldız simgesini takip edin ve içinde sertifikalar bulunan bir dolap görebilirsiniz. Aynı şey envanter için de geçerli; bundan hiç bahsedilmiyor, ancak parçaları çıkardığınızda kaybolmuyorlar tabii ki. Ahşap işleme istasyonunun yanındaki sarı dolaba baktığınızda, tamamladığınız çeşitli işlerin silahlarınız için kullanabileceğiniz veya biraz daha para kazanmak için satabileceğiniz tüm yedek parçalarını görebilirsiniz.

Piyasaya sürüldüğünde silah sayısı sınırlı olsa da neyse ki oyuna başka silahlar ve kişiselleştirme veya diğer görevlerle deneyimi genişletme seçeneklerini daha da genişletmek için başka seçenekler ekleme planları var. Oyunun pek çok eğlenceli noktası var ve silahların nasıl çalıştığını başlangıçta en az sorunla görmek için çok iyi bir yol. Büyümek için çok yer var ama sahip olduklarınız sizi bir süre eğlendirmek için yeterli. Umarım oyuna daha fazlası eklendikçe, iş çeşitliliği de artar ve daha fazla özelleştirme seçeneği eklenir. Oyun erken erişimde, bu yüzden rekabetten gerçekten sıyrılmak için çok daha fazlasını ekleyebileceklerini umuyorum.

Etiketler: