Müzik ve ritim oyunlarına bayılıyorum. Şubat 2023 içerisinde çıkan Theatrhythm Final Bar Line oyunundan beri de bu tarz, hoş bir deneyim arıyordum. Tam olarak aynı deneyimi sunmasalar bile aslında aradığımı Headbangers: Rhythm Royale ile buldum. Adından da tahmin edebileceğiniz üzere bu oyunda Battle Royale tarzı bir deneyim, ritim temelli bir oynanış ile sunuluyor. Yalnız, burada oyunun Battle Royale tipi klasik deneyimlerden ziyade, Fall Guys oyunundaki gibi.
Headbangers: Rhythm Royale içerisinde siz de dahil olmak üzere lobiler 30 kişiden oluşuyor. Daha sonra, aynı Fall Guys oyununda olduğu gibi birkaç farklı mini oyun oynuyorsunuz ve burada oyuncular teker teker veya gruplar halinde eleniyor. En son raunt, 5 kişiyle oynanıyor ve eğer orada da birinci olursanız, seansı kazanmış oluyorsunuz. Kazandıktan sonra evinize götürdüğünüz ekmek kırıntıları ile de karakterinizi, daha doğrusu güvercininizi özelleştiriyorsunuz.
Evet, Headbangers: Rhythm Royale oyunundaki karakterimiz, kafa sallamayı çok seven bir güvercin. Diğer oyuncular için de aynı şey geçerli. Mini oyunlar ve rauntlar sırasında sizler, en iyi ritim hissine sahip olduğunuzu ortaya koyarak, birinci olmaya çalışıyorsunuz ama tabii ki oyun, bu durumu sizin için zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor. Mini oyunlar çok basit başlıyor ama adım adım zorlaşıyor, bir süre sonra gerçekten kusursuz bir ritim yeteneğine sahip olmanız gerekiyor.
Yalnız, Headbangers: Rhythm Royale oyununda her şey yetenek değil. Evet, yetenek önemli bir rol oynuyor ama bunun haricinde, mini oyunlar sırasında rastgele anlarda bazı tuzaklar ve güçlendirmeler kafanızın üstünden uçabiliyor. Sizin de o güçlendirmeleri ilk kapan oyuncu olmanız gerekiyor. Yani, dikkatinizi tamamen mini oyunlara verirseniz, o güçlendirmeleri kaçıyorsunuz. Oyun, haksız hissettirmeyecek bir şekilde dikkatinizi dağıtmayı sürekli başarıyor.
Headbangers: Rhythm Royale, ritim temelli oyunlar ile Battle Royale türünü değiştiriyor
Headbangers: Rhythm Royale içerisinde 23 adet mini oyun var ve bu oyunlar her turda rastgele olarak seçiliyor. Ayrıca her mini oyun, aşağı-yukarı benzersiz bir ritim deneyimi sunuyor. Mesela, Garden Party isimli bir mini oyunda size çalınan parçayı, doğru tuşlara basarak, en doğru şekilde tekrarlamanız gerekiyor. Hata yaptığınız zaman bir canınız gidiyor ve toplamda üç canınız var. Super Striker oyununda ise doğru notaya, doğru zamanında basmaya çalışıyorsunuz.
Bir başka mini oyun ise The Space Race olarak geçiyor; burada da bir plağın üzerindeki doğru notalara en hızlı şekilde basmaya çalışıyorsunuz. Ayrıca başka bir mini oyunda da oyunun size belirttiği sesi ilk duyan ve tuşa basan kişi kazanıyor. Bu genellikle final turlarında karşıma çıktı ve bence oyundaki en zor ve en gergin mini oyunlardan bir tanesi idi. Yaptığınız şey çoğu zaman aynı olsa bile Headbangers: Rhythm Royale, farklı hissettiren bolca mini oyuna sahip.
Headbangers: Rhythm Royale oyununda ayrıca zaman zaman bonus rauntlar yaşanıyor. Bu anlarda da en çok ekmek kırıntısını kazanmak için kendinizle yarışıyorsunuz. Buradaki amaç sadece biraz daha fazla para birimi kazanmak. Ayrıca, oyunun sonunda elde ettiğiniz başarıya göre de ekmek kırıntıları kazanıyorsunuz ve bunları da harcayabileceğiniz bir mağaza bulunuyor. Bu mağaza günlük ve haftalık olarak güncellenen kozmetik ögelere sahip.
Güvercininizi hem mağazadan satın alabileceğiniz ganimetlerle, hem de savaş biletinden elde edebileceğiniz ögelerle özelleştirebiliyorsunuz. Evet, Headbangers: Rhythm Royale oyununda bir savaş bileti var ve anladığım kadarıyla bu bilet tamamen ücretsiz. Her sezon yeni bir savaş bileti gelecek oyuna ve içerisinde para birimleri ve kozmetik ögeler olacak. Yalnız, savaş biletinin aksine, mağazada gerçek para harcayabilmek mümkün. Yine de bunlar oynanışı hiçbir şekilde etkilemiyor.
Ufak tefek birkaç probleme rağmen türe farklılık getiren, hoş bir deneyim
Headbangers: Rhythm Royale oyununun zayıf olduğu alan bence görselliği. Oyun, kesinlikle Fall Guys gibi görünüyor, renk paleti bile çok benzer fakat bu oyundaki görsellik, o oyuna kıyasla daha düşük kaliteli duruyor. Bunun en büyük sebebi ise çözünürlük. Yani, ben bu oyunu PlayStation 5 konsolumda deneyimledim ve pikselleri sayabiliyordum 4K olan televizyonumda. Ayrıca, oyunun kenar yumuşatma özellikleri ile de belli bir sıkıntısı var ne yazık ki.
Headbangers: Rhythm Royale oyununun görselliğindeki sıkıntılara rağmen en azından performansı kusursuz. Oyun, hiçbir sıkıntı olmadan 60 FPS olarak çalışıyor ve bir ritim oyununda en önemlisi, abartılı bir gecikme oranı bulunmuyor. Yani, tabii ki oyunu bir konsolda, televizyondan oynuyorum. İşin içine çok farklı elementler giriyor ve gecikme artıyor ama benim tahminime göre gecikme en fazla 15-20ms idi. Bu da bana herhangi bir sorun yaşatmadı oyun içinde; reflekslerin önemli olduğu anlarda bile 0,300 saniyede karşılık verebiliyordum ki bu benim için yeterli.
Headbangers: Rhythm Royale, müzik tarafında ise fena değil. Yani, aslında müziklerin daha da ön plana çıkmasını, daha da böyle ağızları açık bırakmasını tercih ederdim ama bir diğer yandan da bu oyunda aslında müzikten ziyade ritim sanırım ana temada bulunuyor. Bu yüzden, müziklerin ritim tutması daha kolay ve anlaşılabilir olan parçalar olması daha önemli sanırım. Ayrıca, eminim ki gelecek sezonlarda da oyunun parça yelpazesi, mini oyunlarla birlikte genişleyecektir.
Söylemek istediğim şu ki Headbangers: Rhythm Royale, eğlenceli bir oyunu ve tek kusur bence görselliğinde. Oyunun daha net ve pürüzsüz görünmesini tercih ederdim. Eğer bunun ötesine bakabilirseniz, ritim oyunlarını da seviyorsanız, bence bu yapıttan zevk alabilirsiniz. Yalnız, bu oyun, kendi türündeki benzer yapıtların aksine ne yazık ki ücretsiz değil, ücretli. Umuyorum ki orta ve uzun vadede bu ücretli yapıdan ötürü oyuncu sayısı sıkıntısı çekilmez.