Hearthstone, yepyeni içeriklerle güncellenmeye devam ediyor ve geçtiğimiz günlerde de bu oyun için Hearthstone: Galakrond’s Awakening isimli bir içerik serisinin ilk bölümü geldi. Descent of Dragons isimli genişletme paketi ile oyuna eklenen beşinci ek paket olan bu içerik, içerisinde 30’dan fazla kart ve daha fazlasını bulunduruyor. Paketin içeriğine ise bu inceleme yazımız ile göz atmayı planlıyoruz.
Hearthstone: Galakrond’s Awakening, oyunculara yeni kartlar sunuyor
Biraz önce de dediğim gibi bu ek paket ile oyuna 30’dan fazla kart ekleniyor. Oyuncular, kendi kartlarını ve yeni kartlarını toplayarak, yeni maceralara atılıyor. Yalnız bu maceralar, diğer genişletme paketlerindeki ve ek paketlerdeki maceralara benzemiyor; oyuncuların karşısına daha çizgisel ve klasik oynanışlar sunuluyor. Eğer bu oyunun klasik oynanışını özlediyseniz, bu konuda memnun kalıyorsunuz.
Hearthstone: Galakrond’s Awakening ile oyunculara toplam dört bölümlük bir içerik sunuluyor. Bu bölümlerde League of Explorers ve League of E.V.I.L. için de içerikler bulabiliyorsunuz. Ayrıca, oyundaki birçok içerik için Heroic seviyesinde yeni bir zorluk da ekleniyor. Genel anlamda da bu ek paketin dört bölümü ile oyuncuların karşısına 24 adet bölüm sonu canavarı çıkıyor ve oynadıklarımız başarılıydı.
Bizler bu video oyununu ve ek paketini oynarken/incelerken, henüz sadece ilk bölüm piyasaya sürüldü. Bu bölüm, League of E.V.I.L. için ücretsiz bir içerik serisi sunuyor oyunculara. Aynı zamanda, mikro ödemeler aracılığı ile League of Explorers için ilk bölümü de satın alabiliyorsunuz. Ek paketin geri kalan bölümleri de mikro ödemelerle satın alınacak gibi görünüyor ve bu durum, oyunculara hoş gelmeyebilir.
Hearthstone: Galakrond’s Awakening ile oyuna eklenen içerikleri ilk defa kazandığınız zaman, yeni kartlardan iki tanesini elde edebiliyorsunuz. Bu sayede, oyuna eklenen yeni içeriklere de bir an önce ulaşabiliyorsunuz. Bu, benim hoşuma giden bir özellik oldu ve zorluğu sevmiyorsanız bu içerikleri Story seviyesinde de oynayabiliyorsunuz Heroic yerine. Story modu, sizi minimum seviyede zorluyor.
Eğer bu video oyunundaki yeni içerikleri Story seviyesinde oynamak isterseniz, oyun size daha önceden oluşturulmuş, hazır bir kart eli veriyor. Bu kartlar arasında bölüm sonu canavarı kartları da yer alıyor. Ayrıca her kart eli, yaptığınız göreve uyumluluk gösteriyor. Eğer Heroic seviyesini seçerseniz de hem oyun zorlaşıyor, hem de her şeyi sizin ayarlamanız gerekiyor; strateji yapmanız gerekiyor.
Bu ek paketi oynadıktan sonra, ödül olarak neler geçecek elimize?
İnceleme yazımızın bu kısmında, hem şu anda çıkışını gerçekleştirmiş olan bölüm, hem de gelecekte çıkacak olan bölümler hakkında ufak bilgiler vermek istiyorum. Öncelikle, şu an elimizde olan bölümlerden biri, League of E.V.I.L. için Battle of the Frozen Coast. Bu bölümde; Sir Finley, Chenvaala ve Reno Jackson isimli bölüm sonu canavarları yer alıyor.
League of E.V.I.L. için henüz çıkışını gerçekleştirmemiş olan ikinci bölüm ise Clash at Wyrmrest. Bu bölümde de Dragoncaster Askaara, United Sr. Explorers ve Nithogg isimli bölüm sonu canavarları var. Üçüncü bölüm ise Air Battle Over Dragonblight olarak geçiyor ve Dragonrider Talritha, The Wanderer ile The Dragonflights isimli bölüm sonu canavarlarını oyunculara sunuyor.
League of E.V.I.L. için son bölüm olan Showdown in Dalaran da diğer bölümler gibi üç farklı bölüm sonu canavarına sahip. Bunların adı George and Karl, Rafaampage! ve Galakrond olarak geçiyor. Tüm bu bölümlerin sonunda, Dust kazanabiliyorsunuz ve her bölüm için sırasıyla 100, 430, 290 ve 290 Dust birimi karşınıza çıkıyor. Ayrıca bu bölüm sonu canavarlarından özel kartlar da düşüyor.
Eğer zamanla, Hearthstone: Galakrond’s Awakening ile sunulan League of E.V.I.L. için dört bölümü bitirirseniz, şu kartlara sahip olabiliyorsunuz: Air Raid, Eye of the Storm, Twisted Knowledge, Bomb Wrangler, Arcane Amplifier, Hailbringer, Rising Winds, The Fist of Ra-den, Waxmancy, Chopshop Copter, Risky Skipper, Boompistol Bully, Frenzied Felwing, Boom Squad, Chaos Gazer ve Grand Lackey Erkh.
Tabii bir de League of Explorers var. League of Explorers için de dört yeni bölüm var ve bölümlerin adı birebir aynı. Bu bölümde oyuncuların karşısına 1 bölüm başına 3 bölüm sonu canavarı çıkıyor ve o canavarlar; Dr. Boom, Avalanchan, Kriziki the Winged, Madame Lazul, Dawnshatter, Hagatha, Rotwing, Skruk, The Slipstream, George the Fallen, Waxrider Togwaggle ve Rafaam and Galakrondolarak geçiyor.
Hearthstone: Galakrond’s Awakening, sizi kartlara doyuracak
Eğer Hearthstone: Galakrond’s Awakening oyununu oynarken, League of Explorers tarafından dört bölümü de bitirirseniz ilk iki bölümde; Fresh Scent, Licensed Adventurer, Shadow Sculptor, Skydiving Instructor, Animated Avalanche, Winged Guardian, Dark Prophecy, Fiendish Servant, Cleric of Scales, Explosive Evolution ve Skyvateer kartlarına sahip oluyorsunuz.
Üçüncü ve dördüncü bölümünde ise şu kartlar karşınıza çıkıyor: Rotnest Drake, Aeon Reaver, Scalelord, Sky Gen’ral Kragg, Shotbot, Escaped Manasaber, Steel Beetle ve The Amazing Reno. Tüm bu dört bölümün Dust değeri ise sırasıyla 350, 70, 490 ve 650 şeklinde hesaplanıyor. Yani, konu Dust olduğu zaman yeteri kadar değerli ögelerin sahibi olabiliyorsunuz bu bölümlerin çoğunda.
İnceleme yazımın bu kısmında, ek paketi ile oyuna eklenen bazı kartlara da değinmek istiyorum. Mesela, Shotbot isimli kart, 2 seviyesi için gayet seçilebilir bir kart gibi hissettiriyor. Shielded Minibot ile de karşılaştırabileceğiniz bu kart, bence kendi seviyesine göre oldukça başarılı kartlarından bir tanesi ve kesinlikle kart elinizde yer almayı hak ediyor efendim. Tabii bir de Dark Prophecy var.
Shotbot, ne kadar başarılı ise Dark Prophecy, o kadar başarısız. 3 seviyesi için seçilebilecek olan Dark Prophecy, bu video oyunundaki en kötü kartlarından bir tanesi. Arena için belki tercih edilebilecek olan bu kart, ne yazık ki Arena haricinde kullanım alanına sahip değil. Chaos Gazer ise doğru kombolama ile Shotbot kadar başarılı olabilecek potansiyele sahip gibi görünüyor benim gözüme.
Sırada, Bog Creeper ile aynı değerlere sahip olan bir kart var. Bu kart, Winged Guardian ve kendisi Bog Creeper kartından bir tık daha kullanışsız. Yine de kendisini, Dark Prophecy kadar yere gömemeyeceğim. Aeon Reaver ve The Amazing Reno ise daha önce söylediğim bir kart gibi tek başına kısmen başarılı ama doğru kombolarla çok güzel yerlere gelebilecek potansiyele sahip.
Karşımızda güzel bir macera var
Her şeyi özetlemek gerekirse, en azından ilk bölüme baktığımız zaman gerçekten başarılı bir macera görüyoruz. Ayrıca bu macera, tek başınıza, çevrim dışı oynarken bile yeterince başarılı görünüyor ki bu durum, bu oyunda görmeyi özlediğimiz bir şeydi. Ayrıca bu ek paket ile hikaye severlerin karşısına da birçok güzel parça çıkıyor ve Blizzard Entertainment, bence başarılı bir şekilde kalkıyor bu işin altından.