Helldivers 2 içerisinde bilgisayar performansını optimize etmek ve maksimum FPS’i artırmak için kullanabileceğiniz şaşırtıcı sayıda grafik ayarı var. Eğer oyunu eski bir donanımda oynuyorsanız, hangi seçeneklere öncelik vereceğiniz konusunda biraz daha dikkatli olmanız gerekecek. İyi bir donanıma sahipseniz o kadar endişelenmenize gerek yok ama yine de en iyi performans ve görsel kalite dengesini elde etmek için yapabileceğiniz şeyler var.

Bu rehber yazımızda, Helldivers 2 oyununda FPS üzerinde en fazla etkiye sahip olan tüm ayarları gözden geçireceğiz ve tercihlerinize göre en iyi ayarlar için size önerilerimizi sunacağız. Ayrıca oyunu PC ile oynamak için resmi minimum ve önerilen donanım gereksinimlerini de göstereceğiz.

Helldivers 2 için minimum gereksinimler 2024 yılında piyasaya sürülen bir oyun için çok zorlayıcı değil; bu nedenle eski bir donanımla oynuyorsanız, bu oyun için hala iyi bir performans elde edebilirsiniz. Bununla birlikte, işleri tutarlı tutmak istiyorsanız bazı kaliteli grafik ayarlarını önemli ölçüde azaltmanız gerekecektir, bu nedenle güzel manzaraya sahip üçüncü şahıs nişancı oyunlarını oynamayı tercih ediyorsanız, en azından orta – yüksek ayarlarda tutarlı FPS elde etmek için önerilen donanım gereksinimlerinin çoğuna sahip olmak isteyeceksiniz. Tek önemsediğiniz yüksek FPS ve diğer her şeyin ne kadar çirkin olduğuna bakmaksızın böcekleri ezme yeteneğiyse, en zorlu görsel efektleri azaltmak dışında ayarlarınızı değiştirmek konusunda endişelenmenize gerek yok.

Minimum Sistem GereksinimleriÖnerilen Sistem Gereksinimleri
Windows 10Windows 10
Intel Core i7-4790K veya AMD Ryzen 5 1500XIntel Core i7-9700K veya AMD Ryzen 7 3700X
8 GB RAM16 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti veya AMD Radeon RX 470NVIDIA GeForce RTX 2060 veya AMD Radeon RX 6600XT
100 GB HDD100 GB SSD

Helldivers 2 gibi modern bir üçüncü şahıs nişancı oyununda iyi görselleri takdir eden biriyseniz, grafik ayarlarıyla biraz daha fazla deneme yapmanız gerekecektir. Çok fazla görsel kaliteden ödün vermeden en yüksek FPS’i elde etmek için önerilerimizi sunuyoruz, ancak donanım farklılıkları nedeniyle deneyiminiz farklı olabilir. Yine de, eski donanımlarda FPS’i düşürebileceğini bildiğimiz bazı ayarlar (Particle ve Reflection Quality gibi) var, bu nedenle aşağıdaki ayarlar sizin için işe yaramazsa önce bunları düşürmeyi denemelisiniz.

AyarÖnerimiz
Texture QualityHigh – Ultra
Object Detail QualityHigh
Render DistanceMedium – High
Shadow QualityLow – Medium
Particle QualityLowest – Low
Reflection QualityLowest – Low
Space QualityLow – High (Çok fark etmiyor.)
Ambient OcclusionOn (FPS ihtiyacınız varsa Off)
Screen-Space Global IlluminationOn
Vegetation and Rubble DensityMedium – High
Terrain QualityMedium – High
Volumetric Fog QualityLow – Medium
Volumetric Cloud QualityLowest – Low
Lighting QualityLow – Medium
Anti-AliasingOff

Görsel kaliteden çok fazla ödün vermeden en yüksek FPS’i nasıl elde edeceğinizi anlattık, peki ya daha güzel grafikler uğruna FPS’in düşmesine aldırmayan biriyseniz? Bu durumda, makul ölçüde yeni bir donanıma (NVIDIA GeForce RTX 3080 veya eşdeğeri gibi) sahip olduğunuzu varsayarak, aşağıdaki ayarların size FPS ve görsel kalite arasında en iyi dengeyi sağlayacağını düşünüyoruz.

AyarÖnerimiz
Texture QualityUltra
Object Detail QualityUltra
Render DistanceHigh – Ultra
Shadow QualityHigh – Ultra
Particle QualityHigh
Reflection QualityMedium – High
Space QualityHigh
Ambient OcclusionOn
Screen-Space Global IlluminationOn
Vegetation and Rubble DensityHigh – Ultra
Terrain QualityHigh – Ultra
Volumetric Fog QualityHigh – Ultra
Volumetric Cloud QualityHigh
Lighting QualityHigh – Ultra
Anti-AliasingOn

Yukarıdaki seçenekler için çoğu ayar arasında bir aralık sağladık (genellikle High ve Ultra arasında); oynadığınız haritaya bağlı olarak bunları ayarlamak isteyebilirsiniz. Bazı gezegenler, diğerlerine göre daha zorlu görsellere sahiptir, bu nedenle görsellerdeki varyasyonların çoğu ile donanımınız için doğru dengeyi bulmakla ilgilidir. Bununla birlikte, bu ayarların çoğunu Ultra seviyesinde tutmanız iyi olacaktır ve performans iyileştirmelerini görmek için azaltmanız gereken ilk ayarlar Particle Quality, Reflection Quality ve Volumetric Cloud Quality; bunlar maksimum FPS üzerinde en büyük etkiye sahiptir. Bunların çoğunun ayarları arasında çok az fark vardır, özellikle Reflection Quality, ancak eski donanımlarda en yüksek ayarlarda FPS’i büyük ölçüde düşürebilirler.

Motion Blur: Yukarıdaki tablolara hareket bulanıklığı (Motion Blur) ayarını dahil etmediğimizi fark edeceksiniz. Bunun nedeni, bu noktada PC oyunlarında bir “meme” ayarı gibi bir şey olmasıdır. Biraz tartışmalı bir durumda kendisi; insanlar ya nefret ediyor ya da seviyor, ancak ne yaptığının farkında olmayan pek çok kişi de var. Bundan bahsetmek önemli; aslında hareket hastalığına önemli ölçüde katkıda bulunabilir, bu nedenle bundan mustarip biriyseniz, bunu kesinlikle devre dışı bırakmalısınız. Açık ya da kapalı olmasını tercih edip etmediğinizden emin değilseniz, kaydırıcıyı kullanın ve nasıl değiştiğini görün. Şahsen, oynadığım çoğu oyunda devre dışı bırakmayı tercih ediyorum ve kapatmanın belirli görsel öğeleri netleştirmeye yardımcı olabileceği konusunda kesinlikle iyi bir argüman var – özellikle nişancı oyunlarında önemli olan bir şey!

Resolution ve Render Scale: Tabloda belirtmediğimiz bir diğer ayar da Resolution ve Render Scale. İlki yeterince açık: Bunu mümkün olduğunca monitörünüzün doğal çözünürlüğüyle eşleşecek şekilde ayarlamalısınız. Render Scale için bu sekiz ana ayara ayarlanabilir: Ultra Performance, Performance, Balanced, Quality, Ultra Quality, Native, Supersampling ve Ultra Supersampling.

Genel olarak daha fazla optimizasyon için daha fazla seçeneği reddetme eğiliminde olmasak da, burada tartışmalı bir şekilde aşırı sayıda seçenek var ve bu da işleri kafa karıştırıcı hale getirebilir. Kullandığınız donanım arasında bir ayrım yapılmamış olması da yardımcı olmuyor, bu nedenle bu ayarların NVIDIA DLSS veya AMD FSR tarafından daha iyi kullanılıp kullanılmadığını bilmek zor. Bununla birlikte, genel fikir Ultra Performance seçeneğinin en iyi FPS ile en akıcı deneyimi sağlaması gerektiği, Ultra Supersampling ise FPS yerine görsel kaliteyi tercih ediyor.

Bununla birlikte, Native dışında herhangi bir ayar seçmenin görsel deneyiminize potansiyel olarak dikkat dağıtıcı yapaylıklar getirebileceğini unutmamak önemli. Bunlar donanım yapılandırmanıza bağlı olarak farklı şekillerde ortaya çıkabilir, bu nedenle diğerlerinden daha fazla veya daha az karşılaşabilirsiniz. Ayarı, Ultra Performance’e düşürmek FPS’i büyük ölçüde artıracaktır, ancak oyun bu ayarla korkunç görünecektir. Genellikle mümkün olduğunda Balanced kullanmanız önerilir, ancak diğer bireysel grafik ayarlarını ayarlarken Native’e bağlı kalabiliyorsanız ve yine de 60+ FPS’i koruyabiliyorsanız endişelenmenize gerek yok.

Sonuç olarak, Helldivers 2 içerisinde bulunan grafik ayarlarının çoğu, onları nasıl ayarladığınızdan bağımsız olarak performansınızı çok fazla etkilemeyecektir. Bunun istisnaları Particle Quality, Reflection Quality ve Volumetric Cloud Quality; daha fazla FPS’e ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bunların hepsini “Low” olarak tutmanızı öneririz.

Anti-Aliasing: Bahsedilmesi gereken diğer bir şey de, yalnızca “Açık” veya “Kapalı” ayarına sahip olan Anti-Aliasing ayarıdır. Bu ayar en iyi Native çözünürlük kullanırken çalışır, yükseltme müdahale etmez. Native ile açık tutarsanız, pürüzlü kenarları azaltacak ve her şeyi keskin tutacaktır. Anti-Aliasing’i bir yükseltme ayarıyla birlikte açık tutarsanız, özellikle yeşilliklerin aşırı bulanık olduğunu veya hareket ettikçe yapaylıkların ortaya çıktığını göreceksiniz. Bu durumda, herhangi bir yükseltme ayarı kullanıyorsanız muhtemelen “kapalı” olarak ayarlamayı tercih edersiniz.

Helldivers 2

Helldivers 2 için internet sitemizde daha fazla rehber bulunuyor. Bunların tamamını hemen aşağıdaki listemizden rahatlıkla görebilirsiniz.

Temel Bilgiler

İpuçları ve Taktikler

Görevler

Ekipmanlar

Düşmanlar

Ek Bağlantılar

Etiketler:

, ,