Seneler önce iOS ve Android için Into the Dead 2 çıkmıştı. Oyuncular tarafından çok sevilmiş bir video oyunu olan Into the Dead için gelen bu devam yapıtı, orijinal oyundan daha da fazla sevilmişti. Hatta bu sevgi karşında oyun, hikaye anlatımının bulunduğu bir oyun moduna ve farklı markalar ile partnerliklere yer vermişti içerisinde. Şimdi de aynı oyun Nintendo Switch için çıkışını gerçekleştirdi.
Into the Dead 2, yeni platformunda karşımıza çıktı
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki bu oyun, iOS ve Android için oynaması ücretsiz bir üründü. Yalnız, oyunun içerisinde bolca mikro ödeme bulunuyordu. Bu mikro ödemeler sayesinde yeni içeriklerden tutun da zaman kazandırıcılara kadar her şeyin sahibi olabiliyordunuz. Ben, bu tip mobil oyunlardan pek hoşlanmıyorum de Into the Dead 2 da Nintendo Switch platformunda bu sorunu çözüyor.
Muhtemelen Nintendo Switch platformunda bu tip avcı konumundaki mikro ödemelere izin verilmiyor olacak ki oyunun kendisi, ek ödemelerden tamamen hariç tutularak geliyor bu platforma. Tabii bunun karşılığında da Into the Dead 2, ücretsiz bir oyun olarak kalmıyor; bir kere sizden ödeme istiyor. Bu ödeme de 35 Dolar; yani, 202 TL. Bence bir mobil oyuna 35 Dolar kesinlikle verilmez.
Tabii siz, 202 TL ödemek ister misiniz böyle bir oyuna, orada işler değişebilir; oyun aslında çok zengin bir içerik sunuyor oyunculara. Gördüğüm kadarıyla mobil platformlarda çıkmış olan tüm ek hikaye bölümleri ve daha fazlası, bu video oyununun Nintendo Switch sürümünde yer alıyor. Mesela, oyunda tam 7 bölümden oluşan 60 farklı hikaye seviyesi bulunuyor. Bu da uzun bir oynanış süresi sunuyor.
7 bölümlük hikaye modu, her bölümde ve her seviyede karşınıza çıkabilecek farklı meydan okumalar ile zenginleştiriliyor. Bunun üzerine, hikaye modu için ufaktan bir tekrar oynanabilirlik de ekleniyor; bu oyunda 3 farklı final bulunuyor. Bu finallerden hangilerine ulaşılabileceği ise tamamen oyuncuların elinde görünüyor. Peki, bu video oyununda tam olarak ne yapıyoruz?
Kilometrelerce koşmaya hazır olun
Into the Dead 2 oyununda amacımız koşarak zombileri ve diğer engelleri geçip, hedefimize ulaşmak. Oyun, dümdüz bir şekilde karakterimizi koşturuyor. Biz kendisini sağa veya sola doğru yönlendiriyoruz ve bunun üzerine elimizdeki silahları da kontrol ediyoruz. Tabii zombilere saldırabilmek için elimizde sadece silah olmuyor; sadık dostlarımız da var bu video oyununda.
Into the Dead 2 oyununun mobil sürümünde kaç adet hayvan vardı, şu an hatırlamıyorum ama Nintendo Switch sürümündeki hayvan sayısı 8 gibi görünüyor. Bu hayvanların tamamı da köpek değil tabii ki; listede bazı egzotik hayvanlar bulunuyor. Ayrıca tüm bu hayvanların kendi içerisinde bir ilerleme sistemi bulunuyor ve kendilerine has yetenekleri de size yardımcı olabiliyor zombilere karşı.
Tabii ki zombilere karşı sadece hayvanlar yardımcı olmayacak size; bir de silaha ihtiyacınız var. Oyunda bolca benzersiz silah bulunuyor. Tam sayıyı net olarak alamadım ama 20-30 civarı benzersiz silah yer alıyor oyunda. Anladığım kadarıyla her silaha farklı güçlendirmeler takabiliyorsunuz. Ayrıca bu silahların tamamının kullanımının da eğlenceli olduğunu söyleyebilirim.
Bu arada, oyundaki tüm silahların aynı tip olmadığını da belirtmek de fayda var; Into the Dead 2 oyununda 7 veya 8 farklı silah sınıfı bulunuyor. Tabancalar, taarruz tüfekleri, yakın dövüş silahları ve çok daha fazlası sizler tarafından kullanılabiliyor. Tabii bu oyunun Nintendo Switch sürümüne özel bazı içerikler de bulunuyor. Bu içerikler de yardımcı hayvanımız ayı ve yeni silahımız Sawblade Launcher.
Into the Dead 2 oyununda yan görevler bile var
Diyelim ki oyundaki tüm hikaye görevlerini bitirdiniz; tüm silahları ve hayvanları açtınız. Şimdi ne yapacaksınız? Into the Dead 2, 35 Dolarlık hakkını verdi mi? Bu soruya aslında siz cevap vereceksiniz ama bu video oyununda yapabileceğiniz bir şeyler her zaman bulunuyor. Mesela, ana görevlerden sonra yan görevlere yönelmek mümkün. Bu yan görevler de benzersiz bir deneyim sunuyor.
Oyunda 30 küsür yan görev bulunuyor. Yani, ana hikayenin yarısı kadar bir deneyim sunuluyor ama bu yan görevlerin tamamında benzersiz çevre detayları, benzersiz silahlar ve benzersiz yardımcı hayvanlar ile karşılaşıyoruz. Bu da aslında yan görevleri oldukça önemli kılıyor. HD Rumble, Joy-Con ve Pro Controller desteği veren bu video oyununda mobil oyunlarının klasiği olan sonsuz mod da yer alıyor.
Eğer bu kadar içerik size yetmediyse, 40 Dolar ödeyip bu oyunun paket sürümünü satın alabiliyorsunuz. Pakette 2 farklı ek paket yer alıyor. Bu ek paketler, tek başına da 5 Dolar olarak satılıyor. Bu noktada ek paketlerin tek başına 5 Dolar olması bana gayet normal göründü ama yine de oyunun temel fiyatı çok yüksek olduğu için 40 Dolar gibi bir etiketin de her zaman için bu oyuna fazla geleceğini düşünüyorum.
Bu arada, ek paketler de George A. Romero’s Night of the Living Dead ve Ghostbusters olarak geçiyor. Evet, bu ek paketler ile oyuna hem Ghostbusters, hem de George A. Romero ile alakalı içerikler ekleniyor. George A. Romero’s Night of the Living Dead, halihazırda zombi evreninde olduğu için tema olarak çok farklı görünmüyor ama Ghostbusters, oyunu bambaşka bir hale sokuyor.
Geri kalan her şey ne durumda?
Eğer bir mobil oyunun Nintendo Switch için 40 Dolar üzerinden satılması sizin için pek bir problem teşkil etmiyorsa, bu video oyununun görsel ve performans açısından da mobil cihazlardaki deneyimi sunduğunu belirtebilirim. Tabii mobil cihazlarımızın ekranları küçük. Bu sebepten ötürü detay eksikliği ve düşük çözünürlük çok belli olmuyor ama konsolunuzu televizyondan oynayınca, her şey belli oluyor.
Bu noktada da belirtmem gerekiyor ki eğer Nintendo Switch konsolunuzu televizyonunuza veya bir monitöre bağlayarak kullanıyorsanız, Into the Dead 2 size görsel olarak pek de hoş bir deneyim sunmayacaktır. Bunun nedeni de malum, kendisi bir mobil oyunu. Performans konusunda ise herhangi bir büyük sıkıntı yer almıyor. Sesler ve müzikler de gayet ortalama görünüyor.
Her şeyi toparladığımız zaman ise ben bu oyunu Nintendo Switch üzerinde şu an satın almak için herhangi bir sebep görmüyorum. Bu oyuna, bu konsolda 40 Dolar ödeme yapmak yerine, mobil cihazlarınızdan birine ücretsiz olarak indirin, oyuna şöyle bir bakın ve istiyorsanız mikro ödemeler aracılığı ile sadece ihtiyacınız kadar içerik satın alın.
Tabii ki Nintendo Switch üzerinde herhangi bir mikro ödeme sistemi yer almıyor olması güzel bir şey ama böyle bir mobil oyun için verilebilecek en yüksek fiyat 20 Dolardır. Ek paketleri ile birlikte 40 Dolar veya tek başına 35 Dolar, bu video oyununa kesinlikle değmez. Zaten bu video oyununun en kötü noktası da ne yazık ki fiyatı. Umarız gelecekte indirimler ile de karşılaşabilir oyuncular.