Metacritic, 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 arasında herhangi bir platform için piyasaya sürülen en düşük puanlı oyunları sıraladı. Hemen aşağıdan sizlerin de görebileceğiniz oyunlar, Metascore (12 Aralık 2022 itibariyle) ile sıralandı ve 7’den az incelemeye olan oyunlar liste dışı bırakıldı. Birden fazla platformda düşük puana sahip olan video oyunları birden çok kez listeye girmedi, onun yerine oyunun yalnızca en düşük puanlı sürümü dahil edildi.
Blade Runner: Enhanced Edition (Nintendo Switch – Metascore: 52)
Blade Runner markasının ilk filmiyle aynı evrende geçen oldukça iyi bir 1997 yapımı bilimkurgu ve macera oyununun “geliştirilmiş” bir port versiyonu olan Blade Runner: Enhanced Edition, orijinali kadar başarılı değildi. Daha doğrusu, birkaç yıl önce PC için piyasaya sürülen ve resmi olmayan bir port sürümü kadar iyi değildi. Bu resmi sürümde eleştirmenler ve kullanıcılar yeni grafikler ve çok sayıda hatadan şikayet ettiler.
Kamiwaza: Way of the Thief (PlayStation 4 – Metascore: 52)
Üçüncü şahıs tarzında oynanan bu aksiyon ve gizlilik oyunu, sizi Mikado sokaklarında hayatta kalmaya çalışan “şerefli bir hırsız” olan Ebizo karakterinin rolüne sokar. Nintendo Switch ve PC için de piyasaya sürülen ve yalnızca Japonya’ya özel 2006 senesinin bu oyununun yeniden düzenlemesi olan Kamiwaza: Way of the Thief, birkaç olumlu eleştiri aldı, ancak çoğu eleştirmen Kamiwaza’nın hiç de iyi yaşlanmadığını düşünüyordu.
The Waylanders (PC – Metascore: 51)
Galiçya’da iki farklı çağda geçen ve gerçek zamanlı savaş sistemi içeren bir rol yapma oyunu olan bilgisayar oyunu, ilham kaynağı olarak Dragon Age: Origins ve Baldur’s Gate yapıtlarından alıntı yapan bir Kickstarter projesi olarak hayatına başladı. Yine de Waylanders, bu oyunların oluşturduğu yüksekliklerin yakınından bile geçmedi; hatalı bir lansman yaşandı ve bugüne kadar hatalı kalan bir oyuna dönüştü. Gato isimli geliştirici ekip, oyun ile pek de ilgilenmedi.
The Last Oricru (Xbox Series X – Metascore: 50)
Savaşın eşiğindeki bir ortaçağ gezegenine zorunlu iniş yapan ölümsüz bir savaşçıyı konu alan, Souls serisinden ilham alan, hikaye odaklı bir bilimkurgu, aksiyon ve rol yapma oyunu olan The Last Oricru, “cazibeyi” takdir etmeyen eleştirmenleri etkilemeyi başaramadı. Eleştirmenler genellikle bu oyunun kahramanını beğenmedi, hikayeyi zayıf buldu ve oynanışı da “hantal” olarak nitelendirdi. Sonucunda da bu oyun, pek beğenilemedi.
Zorro: The Chronicles (PlayStation 5 – Metascore: 49)
Hızlıca gelen bir güncelleme Zorro: The Chronicles oyunundaki bazı hataları ortadan kaldırdı ve oyunun hedef kitlesi de aslında 6-12 yaşındakiler, ancak bu uyarılara rağmen, 1800’lerin Kaliforniya’sında geçen ve aynı adlı animasyon serisine dayanan bu mizahi aksiyon oyunu eleştirmenlere zevk getirmeyi başaramadı. Sonucunda ise Zorro: The Chronicles, 2022 senesinin en kötü oyunlarından biri olarak kaldı.
LEGO Brawls (PlayStation 5 – Metascore: 46)
Eleştirmenlerden ve oyunculardan gelen tepkilere bakılırsa, LEGO evreninde geçen ilk takım temelli aksiyon ve kavga oyunu, aynı zamanda muhtemelen sonuncusu olacak. Sorun, konsol formunda 40 dolarlık bir fiyat etiketini haklı çıkarmak için birkaç yükseltmeye ve şaşırtıcı derecede az derinliğe sahip bir mobil oyunun bir port sürümü olması. Orijinal oyun ise 2019 senesinde mobil platformlar için piyasaya sürülmüştü.
XEL (Nintendo Switch – Metascore: 43)
Bilimkurgu ve fantezi öğelerini harmanlayan, gizemli bir dünyada geçen bir üç boyutlu, açık dünya ve platform oyunu olan XEL, görsellik ve orijinal hikayesi için birkaç puan alabilir. Ancak bu oyunu The Legend of Zelda ile karıştırmayın: Birincisi, oyun o kadar gösterişsiz ve sinir bozucu ki, çok az oyuncu onu oynarken çok eğlenecek. Ayrıca, sorunlar sadece Nintendo Switch konsolunda da değil; PC sürümü de benzer şekilde kötü eleştiriler aldı.
Babylon’s Fall (PlayStation 5 – Metascore: 41)
2022 senesinin en yüksek profilli oyunlarından biri olan ama bir şekilde yılın en kötü oyunu listesine girmeyi başaran Babylon’s Fall, Bayonetta serisinin arkasındaki stüdyo olan PlatinumGames tarafından geliyor ve bir devin hakim olduğu bir fantezi dünyasında rol yapma ile hack-and-slash aksiyonunu harmanlayan yepyeni bir marka sunuyor. İncelemeler, oyunun görselliği kadar çirkindi ve oyunu oynamak için de pek bir oyuncu kitlesi bulunamadı.
CrossfireX (Xbox Series X – Metascore: 38)
Dünya çapında popüler olan 15 yıllık nişancı serisinin en son üyesi olan ve Xbox konsollarına özel olan Crossfire X, markasının hikayesini derinleştirmek ve Smilegate şirketinin kendi çok oyunculu bölümünün yanı sıra tek oyunculu bir mod oluşturmak için Remedy Entertainment stüdyosunu görevlendirdi. Oyun, geçmişindeki diğer oyunlar gibi oynaması ücretsiz olarak yayımladı ve PlayStation konsolu sahiplerinin pek de bir şey kaçırmadığı ortaya çıktı.
POSTAL 4: No Regerts (PC – Metascore: 30)
2003 senesinin daha az berbat olan Postal 2 oyununun devamı olan POSTAL 4: No Regerts, erken erişim sürecinde birkaç yıl geçirdikten sonra, görünüşe göre tüm hataları düzeltilmeden tam çıkışını gerçekleştirdi. Bu problemlerin yanında serinin çocuksu mizah anlayışının hayranları bile yeni oyunun ucuz ve bozuk hissine gülmüyorlardı. Böylece de 2022 senesinin en kötü oyunu, Metacritic üzerinde POSTAL 4: No Regerts olarak kaldı.