Microsoft Flight Simulator için ilk içerik güncellemesi, oyunun dünyasındaki Japonya’ya el atmıştı. Güncelleme ardından Japonya sınırları içerisinde daha kaliteli ve daha benzersiz şehirlerle karşı karşıya kalmıştık. Şimdi ise geliştirici ekip, Japonya’dan sonra el atacakları diğer bölgeyi açıkladı. Bu bölge ise Birleşik Devletler olacak. Açıklamalara göre oyunun ikinci dünya güncellemesi, 2020 senesi bitmeden indirmeye açılacak. Aynı zaman içerisinde oyunun sanal gerçekçilik sürümü de kapalı beta sürecine girecek. Bu sayede oyuncular, gerekli başlıklarla bu oyunu daha gerçekçi bir hale sokabilecek.
Japonya için gelen ilk dünya güncellemesi, oyuna sekiz adet özel olarak tasarlanan şehri ve hava alanını eklemişti. Birleşik Devletler için de gelecek olan güncelleme, muhtemelen bölgenin eksik kalan kısımlarını tamamlayacaktır diye düşünüyoruz. Sanal gerçekçilik desteği ise beta sürümündeyken her oyuncuya sunulmayacak; kayıt olmanız gerekecek. Ekim 2020’nin sonu veya Kasım 2020’nin başında başlayacak olan bu betada, Windows Mixed Reality ve HP Reverb G2 gibi birçok donanım da desteklenecek. Bu sırada, Microsoft Flight Simulator oyununun kaç adet sattığını da öğrenmiş bulunuyoruz.
Microsoft Flight Simulator, önemli bir satış sayısı barajını geçti
Ağustos 2020 içerisinde Windows 10 destekli bilgisayarlar için Steam, Microsoft Store ve Xbox Game Pass üzerinden çıkışını gerçekleştirmiş olan Microsoft Flight Simulator, geliştirici ekibin söylediğine göre 1 milyon adet satmayı başardı. Bu sayıya tabii ki oyunu Xbox Game Pass üzerinden ücretsiz olarak elde eden oyuncular eklenmedi; sadece Microsoft Store ve Steam üzerinden yapılan satışlar hesaplandı. Tahmin ediyoruz ki satışların çok büyük bir kısmı da Steam tarafından gelmiştir; yine de SteamDB üzerinde bu oyunun 200 bin ile 500 bin arasında sattığı belirtiliyor. Yani, net olarak bilemiyoruz.
Tüm bunların haricinde, Microsoft Flight Simulator oyununu geliştiren ekibin Microsoft ile birlikte farklı bir proje üzerinde daha çalıştığı açıklandı. Bu geliştirici ekibin adı Asobo Studio ve kendilerinin 150’den fazla çalışana sahip olduğu biliniyor. Stüdyo eğer ikiye bölündüyse ve bir takım, bahsi geçen video oyununu yeni içerikler destekliyorsa, diğer takım da rahatlıkla başka bir proje üzerinde çalışıyor olabilir tabii ki ama bu projenin ne olduğunu şimdilik bilmiyoruz; hatta kendisi bir oyun mu, yoksa teknoloji mi, onu bile bilmiyoruz efendim. Yine de Asobo Studio tarafından yeni haberleri merakla bekliyor olacağız.