Günlük hayatımda müziğe çok önem veren bir insanım. Yani, basit bir şekilde müzik dinlemekten tutun da enstrüman çalmaya ve müzik bestelemeye kadar birçok şeyi günlük düzenimde yapıyorum. Bu yüzden de her zaman için dinlediğim veya yaptığım müzikleri en iyi şekilde dinletebilecek olan donanımları kullanmayı çok seviyorum. Böyle deyince kulaklıklara filan çok bayıldığımı düşünebilirsiniz ama kulaklıklardan ziyade, hoparlör kullanmayı tercih eden bir insanım. Kulaklık kullanmak beni zaman zaman rahatsız ediyor. Şimdi de sizlerin karşısına kablosuz bir hoparlör olan Monster Bukra V1 ürününün incelemesi ile çıkıyorum.

Monster Bukra V1, bana Monster tarafından hediye olarak gönderilmişti. Yalnız, hediye olsa bile incelemeyecek miyim? Özellikle de bir süredir ses/müzik ile alakalı bir donanım için inceleme yazmıyorken, bu ürünü inceleme ile değerlendirmek istedim. Bu arada, inceleme yazıma da müzik besteleme gibi büyük olaylarla giriş yaptım ama incelemekte olduğum cihaz, kesinlikle giriş seviyesinde olan bir ürün. Zaten hoparlörün fiyatı da 300 TL civarında. Yani, ben böyle bir ürünü kullanırken, müzik bestelerken veya enstrüman çalarken kullandığım profesyonel donanımlar kadar kusursuz bir performans göstermesini zaten beklemiyordum.

Monster Bukra V1, beni yine de şaşırttı. Her şeyden önce bu hoparlör, kablosuz olarak çalışıyor ve ben de hayatımdan yavaş yavaş kabloları çıkartmaya çalışırken, kablosuz bir hoparlör de tam aradığım bir şeydi. Cihaz, kablosuz olduğu için Bluetooth ile çalışıyor; Bluetooth 5.0 desteği sunuyor. Günlük yaşamımda da ben bu hoparlörü hem bilgisayarım, hem de akıllı telefonum ile eşleştirdim. Böylece, Spotify üzerinden dinlediğim müziği kolayca akıllı telefonumdan kontrol edebiliyorum. Bilgisayarı işin içine pek karıştırmıyorum; nedendir, bilmiyorum ama bilgisayar ile eşleştirdiğim zaman genellikle bağlantı problemleri yaşadım.

Bilgisayarımda aynı zamanda Bluetooth ile çalışan bir oyuncu faresi de var. Kendisi nadiren bağlantı sorunu çıkartıyor. Monster Bukra V1 da aynı problemi mi yaşıyor, bilmiyorum ama akıllı telefonum ile bağlantı kurduğum andan itibaren hiçbir problem yaşamadım. Sadece, evin içerisinde telefonum yanımdayken hareket ederken, uzaklaşacak olursam bağlantı gidip, gelebiliyor. Bu noktada da cihazın 10 metreye kadar destek verdiğini belirtmek isterim. Ev içindeki kullanım için bence 10 metre gayet yeterli. Ayrıca, Bluetooth haricinde bu hoparlör, su da geçirmiyor. Bu sayede, kendisini farklı fantezilerinize de dahil edebilirsiniz.

Monster Bukra V1

Monster Bukra V1, tekli veya çiftli olarak kullanılabiliyor

Monster Bukra V1, oldukça hoş görünen bir tasarıma sahip. Yani, kendisi gayet normal görünen bir silindir. Sağında ve solunda hoparlör bulunduruyor. Yani, ürünü tekli kullandığınız zaman da Mono yerine Stereo şeklinde ses alabiliyorsunuz. Cihazın üstünde ve altında ise bas noktaları bulunuyor. Önünde ise kontrol için gerekli butonlar var. Bu butonlarla sesi yükseltip, azaltabiliyorsunuz; Bluetooth modunu değiştirebiliyorsunuz, açma-kapama işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz ve dinlediğiniz müziği durdurup, devam ettirebiliyorsunuz. Ürünün arkasında ise şarj ve ses girişi bulunuyor.

Monster Bukra V1, 500 gram civarında bir ağırlığa sahip ve bu sayede kendisini istediğiniz yere taşıyabiliyorsunuz. Ayrıca yine ürünün arkasındaki ip sayesinde kendisini asabilmeniz de mümkün. Yani, illa cihaz katı bir tabanda duracak diye bir kural yok. İsterseniz, uygun bir yerde, havada asılı da kalabiliyor. Bu arada, cihazı ne yazık ki sadece USB Type-C ile şarj edebiliyorsunuz. Bu benim için kısmen olumsuz bir nokta. USB tarafında daha geniş bir desteğin verilmesini tercih ederdim ama USB Type-C kablosu satın almak da öyle çok pahalı bir şey değil. Günlük kullanım için eğer çok isterseniz, bence satın alınabilir.

Şarjdan bahsetmişken Monster, bu kablousz hoparlörün 12 saate kadar kullanılabileceğini belirtiyor ama benim deneyimimde bu daha çok 8-10 saat arasıydı. Gün içinde ben sürekli olarak müzik dinleyen bir insanım ve sabah çalıştırdığım Monster Bukra V1, bazen akşam olmadan bile şarjını tüketebiliyordu. Yine de 300 liralık bir cihazın 8-10 saat dayanabilmesi çok dert değil. Ayrıca, ürünü şarj ederken de çalıştırmaya devam edebiliyorsunuz. Ben mesela, PlayStation 5 oynarken şarj işlemini gerçekleştiriyorum; malum, DualSense de USB Type-C ile şarj oluyordu. Şarjı bu iki ürün arasında paylaştırıyorum zaman zaman.

Tüm bunların üzerine, beni rahatsız eden şey aslında ses ayarı oldu. Monster Bukra V1, akıllı telefona bağlı, Spotify üzerinden şarkı çalıyor olma durumundan örnek vereyim: Ses ayarını çok detaylı bir şekilde yapamıyorsunuz. Yani, %25 civarında öyle bir nokta var ki aşağında dursa sesi çok düşük oluyor, yukarıya çıktığınız zaman da ses ciddi anlamda yükseliyor. Bu noktada da diğer daireleri rahatsız etmek istemiyorum apartmanın içerisinde, bayram günü. Ayrıca, bu noktada, cihazın üstündeki ses ayarı direkt olarak Spotify ile bağlı oluyor. Bilgisayara bağlandığı zaman ürün, kendi ses ayarını ve Spotify üzerindeki ses ayarını ayırabiliyor.

Monster Bukra V1

Tabii ki ses kalitesi her şeyden önemlidir

Monster Bukra V1, beni özellikle bas tarafında şaşırttı. Treble, Bass ve Mid kesinlikle 300 liralık, kablosuz bir hoparlöre göre gayet güzel duyuluyor. Bana tek ürün gönderildiği için ben de kendisini tek olarak kullanıyordum ama aynı üründen bir tane daha satın alırsanız, iki hoparlörü de eşleştirebiliyorsunuz ve Stereo tipi kullanımı daha da genişletebiliyorsunuz. Durum böyle olunca, tahmin edersiniz ki sunulan ses kalitesi daha yüksek oluyor. Bu arada, ses kalitesi tarafında oyun oynama, enstrüman çalma ve müzik besteleme aktivitelerini de kısmen güzel bir şekilde gerçekleştirdim. Sadece, Bluetooth tipi bağlantıdan ötürü ufak bir gecikme vardı, beni o rahatsız etti.

Yüksek ses arayanlar için de Monster Bukra V1 ürününün ciddi anlamda yüksek seslere çıkabildiğini belirtmek istiyorum. Yani, her şey en yüksek sesteyken, geniş bir alanda müziği her yere rahatça duyurabiliyorsunuz. Ayrıca, ses yüksekken, Treble ve Bass ciddi anlamda kaliteli bir hale geliyor. Düşük ses oranlarında Bas ve Mid, biraz arka planda kalıyor ve doğal olarak Treble ön plana çıkıyor; yani tiz bir ses veriliyor ama bu da zaten düşük seslerde, özellikle de giriş seviyesindeki hoparlörlerde gayet normal. Ben de zaten %25 civarı bir ses seviyesindeyken evin bas ile titremesini beklemiyordum. Detaylı bir EQ düzenlemesi ile ses kalitesini daha da iyi bir hale getirebilirsiniz.

Monster Bukra V1 için hazırladığım bu inceleme yazısını bitirmeden önce ürünün dayanıklılığına da değinmek istiyorum. Kendisini tabii ki duvardan duvara vurmadım ve suya karşı olan dayanıklılığını test etmek için de denizin dibine sokmadım ama cihaz, en azından elinize aldığınız zaman gayet sağlam bir his veriyor. Hoparlör kısmının %100 polyester yapı ile tasarlanmış olması da kesinlikle ayrı bir güzellik. Sadece, cihazın üzerindeki tuşlara, özellikle de ses kontrolüne çok sert basmak gerekiyor ve bu da uzun vadede yorucu olabiliyor. Ayrıca, arka taraftaki şarj kısmı için bir kapak bulunuyor ve kendisi de sanki her an kopacakmış gibi hissettiriyor.

Tüm bunlara rağmen Monster Bukra V1, bence kesinlikle 300 liraya değer bir kablosuz hoparlör. Özellikle de amacınız sadece müzik dinlemek ise ben bu ürünü sizlere net bir şekilde önerebilirim. Eğer müzik dinlemenin ötesine geçecekseniz, belki kablolu ürünlere göz atmak isteyebilirsiniz; Bluetooth bağlantısı biraz gecikme oluşturabiliyor. Bu da özellikle rekabetçi oyunlarda, enstrüman çalmada veya müzik besteleme gibi daha yüksek seviyeli aksiyonlarda sıkıntı çıkartabiliyor. Yalnız, sadece müzik dinlemek için veya günlük kullanım için kablosuz bir hoparlör arıyorsanız, bu üründen iki tane bile almanızı önerebilirim.

Monster Bukra V1
Monster Bukra V1
Olumlu
Sade ve güzel görünen, sağlam hissettirmeyi başaran bir ürün.
Genel anlamda ses kalitesi, ürünün seviyesine göre oldukça iyi.
İki hoparlörü senkronize edip, Stereo kullanım gerçekleştirebilmek.
Mikrofon bulundurduğu için telefon görüşmeleri bile yapabilirsiniz.
Olumsuz
Şarj kısmının olduğu kapak ve ses kontrol butonları biraz can sıkıcı.
Ses kontrolü çoğu zaman dengesiz ve düzensiz cevaplar verebiliyor.
Gecikme, müzik dinleme harici aktiviteler için problem çıkartabilir.
8-10 saatlik şarj ömrü müzik severler için biraz yetersiz gelebilir.
8

Etiketler: