Moving Out, 2020 senesinde piyasaya sürüldüğü zaman bayağı bir sevilmişti. Oyuncular, gerçek dışı fiziklerle eşya taşıma simülasyonu deneyimini bayağı eğlenceli bulmuştu; özellikle de işin içine çevrim içi bir şekilde arkadaşlarımızla bu oyunu deneyimleme girince. Şimdi ise aradan 3 sene geçti ve Moving Out 2, bir devam oyunu olarak sunuldu. Bu yapıtın ilk anlarında, yalnızca oyun mekaniklerinde nasıl ustalaşacağınız konusunda değerli bilgiler vermekle kalmayan, aynı zamanda sizi bekleyen çok sayıda heyecan verici iş fırsatına heyecan verici bir ön bakış sağlayan kapsamlı bir öğretici bölüm aracılığıyla, coşkulu bir şekilde deneyimimize başlıyoruz.
Moving Out 2 oyununun Packmore adlı ilk alanında, yolculuğunuza Mobilya Düzenleme ve Yer Değiştirme Teknisyeni (Furniture Arrangement and Relocation Technician – F.A.R.T.) olarak başlıyorsunuz. Bu alan, gelecek seviyelere hazırlanmanız için farklı iş türlerinde pratik yapmanıza yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış. Packmore içerisindeki amacınız mobilyaları küçük bir evden dışarı taşımak. Kağıt üzerinde her şey oldukça basit yani. Bir diğer yandan, oyunu oynadığım süre boyunca, Boxwood Farms, sabrımı test eden zorlu bir deneyim sundu. Birincil sorumluluk, çiftlik hayvanlarını belirlenen alanlara stratejik olarak tahsis etmeyi gerektiriyordu.
Moving Out 2 oyununun diğer bölümlerine/dünyalarına seyahat etme özelliğini açtığınızda Pactropolis City, Snackmore ve Middle Folkmore isimli bölgelere açılan üç kapı göreceksiniz. Birçok oyuncu için girilmesi cazip olan ilk kapı muhtemelen Snackmore olacaktır; kendisi adından da tahmin edebileceğiniz üzere oldukça tatlı görünüyor. Bu bölün, en sevdiğiniz şekerleme ve tatlıların temasını taşıyor, ancak çok heyecanlanmayın; dünyanın diğer belirli bölgelerine ulaşmak için daha fazla yıldız kazanmanız gerekebilir. Oyunda seviye atlamak için belirli miktarda yıldız gerektiren bir F.A.R.T. seviyeniz var ve evet, bu kelimeyi daha kullanmaya devam etmek zorundayız…
Moving Out 2 içerisinde hedefleri tamamlamak çok önemlidir; ilerledikçe size daha fazla yıldız kazandıracaktır. Bir işe ilk kez başlarken, gösterilecek tek hedefler Pass Time ve Pro Time olarak geçiyor. Görevinizi bitirdiğinizde ise bilmeden yapabileceğiniz en az üç hedefin daha ortaya çıktığını göreceksiniz. Oyunu oynarken çoğu zaman geri dönüp, bir seviyedeki tüm pencereleri kırmak veya bonus olarak tüm flamingoları teslim etmek için tekrar oynamak zorunda kaldım. Zorluklar ille de zor olmak zorunda değil, sadece oyun için tekrar oynanabilirlik yaratıyor. Yine de ben bu hedeflerin daha en baştan görünür olmasını tercih ederdim; bu tekrar oynanabilirlik çok yapay duruyor.
Moving Out 2, yepyeni iş arkadaşları ve kozmetik ögeler sunuyor
Moving Out 2, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli karakterlerle birlikte geliyor ve bunlara iş arkadaşlarınız deniyor. Oyuna ilk başladığınızda yalnızca birkaç karaktere erişiminiz olacak ve daha fazla iş arkadaşı veya oyun içerisindeki adı ile Co-Worker eklemek için karakter kasaları (Character Crates) bulmanız gerekecek. Karakter kasaları, oyun boyunca farklı bölümlerde bulunuyor veya bazen seviyelerin içine çok iyi bir şekilde gizleniyor. Bölümleri tamamlarken bir karakter sandığı veya hatta bir stil sandığı (Style Crate) bulup, bulmadığınızı size bildirecektir. Stil sandığı, adından da tahmin edebileceğiniz üzere daha çok kozmetik bir hedef.
Moving Out 2 içerisindeki sözde karakter çeşitliliğinin güzel olduğu iddia ediliyor, ancak kostümleri karıştırmak ve eşleştirmek için gerçekten yeterli seçenek ekleyip, eklemedikleri sorgulanabilir. Beklentilerin altında kalıp, kalmadığını merak etmeden edemiyor insan. Bir diğer yandan da bu oyunu ilk oynadığımda, oyuna tek başıma başladım ve birkaç iş yaptıktan sonra bu oyunun bunun için yapılmadığını fark ettim. İşte burada yalnızlık devreye giriyor ve birçok oyuncu için bu yapıt, ideal bir video oyunu olmaktan çıkıyor. Eğer tek başınaysanız, bu oyun ne yazık ki çok kısa bir süre boyunca eğlence sunuyor. Asıl eğlence için arkadaşa ihtiyacınız var.
Bu oyunu yerel veya çevrimiçi olarak dört oyuncuya kadar oynayabiliyorsunuz ki bu da oyuna yepyeni bir eklenti olarak sunuluyor. Ne yazık ki bu inceleme sırasında çevrimiçi özelliği test etme imkanına sahip olamadım. Moving Out 2 oyununu bu şekilde çevrim içi ve çok oyunculu bir şekilde oynamak, yol boyunca harika kahkahalar ve unutulmaz anlar sağlayan keyifli bir zaman yaratabiliyor. İlerledikçe bazı zorluklar ortaya çıkıyor, ancak oyunu bırakmanıza neden olacak hiçbir şey yok. Bu yapıt, sürükleyici bir işbirliği deneyimi sunan harika bir oyun. Bir partnerle oynandığında mükemmel olsa da, tek başına oynayanlar için bazı zorluklar ortaya çıkarabilir.
Ağır mobilyaları taşımak gibi bazı görevler, bunları yapan tek kişi siz olduğunuzda daha fazla zaman alabilir. Bununla birlikte, yardım modu (Assist Mode) özelliği tek başına oynayanlar için oyunu kolaylaştırmaya yardımcı olabilir ve genel olarak Moving Out deneyimini herkes için keyifli hale getirebilir. Yine de bu mod, oyunu arkadaşlarla oynamak kadar zengin bir deneyim yaratmıyor tabii ki. Yine de oyunu tamamen oynanamaz da kılmıyor. Yine de ben bu oyunu tek başınıza oynayacaksanız, sizlere pek öneremiyorum. Çevrim içi veya çevrim dışı bir arkadaşınız olacak ki bu oyunun potansiyelini anca o şekilde görebiliyorsunuz efendim.
Yardım modu, oyunu tek başına oynamak isteyenlerin imdadına koşuyor
Tüm bunların haricinde, oyunun geliştirici stüdyosundaki sanat ekibi, Moving Out 2 ile kendilerini gerçekten aşmışlar. Oyuna getirdikleri inanılmaz sanat tarzına kesinlikle aşık olduğumu söylemeliyim. Bir önceki oyuna kıyasla dikkate değer bir gelişme rahatlıkla görünebiliyor görsellikte. Karakterlerdeki, seviyelerdeki ve farklı boyutlardaki detaylara gösterilen özen nefes kesici. Bu oyundaki sanat tasarımının gerçekten bir başyapıt olduğu açık. Yani, sadece kalite anlamında değil, kreatif anlamda da oyun gerçekten benzersiz görünüyor. Bunun da bence kesinlikle ama kesinlikle övülmesi gerekiyor.
Moving Out 2 yapıtının temel oynanışı çok basit ve oyuna ilk kez başlayanlar için anlaşılması kolay. Oynamam sırasında, beni hayal kırıklığına uğrattığını söyleyebileceğim bir şey varsa, o da yolunuza çıkan ve teslim etmek zorunda kalmayacağınız rastgele mobilya miktarıydı. Bazı seviyelerde altınızda su olduğunda veya gökyüzünde olduğunuzda eşyalar düştüğünde yeniden doğuyorlar. Bunun zorluğun bir parçası olduğu anlaşılabilir, ancak bazı seviyelerdeki dağınıklığın hayal kırıklığına neden olduğunu hissettim. Bu oyundaki fırlatma mekaniği çok düzgün bir seçenek, ancak küçük bir sorun vardı bunda da: Fırlatmak için düğmeye bastığınızda iptal etme seçeneği yok.
Geliştirici ekibin Moving Out 2 için sunduğu bir diğer özellik de deneyiminizi keyifli hale getiren yardım modu. Bu mod, daha uzun zaman sınırları, teslimat sırasında kaybolan nesneler ile birlikte geliyor; böylece kamyonun dolması ve her şeyi hareket ettirmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmıyor. Bu mod zorluğu azaltıyor ve başarısızlık durumunda seviye atlama imkanı tanıyor, daha hafif iki oyunculu mobilyalar sunuyor ve öğeleri bir binaya taşıdığınızda Snap+ içinde hareket etmenizi sağlıyor. Ayrıca, oyuna kişilik katan iş arkadaşları da harika diyaloglara sahip. Bir seviyeyi bitirmeden önce ve bitirdikten sonra çalışanların birbirleriyle konuştuğunu ve patronunuzun elinizdeki iş hakkında konuştuğunu görüyorsunuz ve bunlar genellikle çok eğlenceli oluyor.
Genel olarak, Moving Out 2, arkadaşlarınızla ve ailenizle oynamak için son derece eğlenceli bir iş birlikçi video oyunudur. Bu oyunu tek başına oynamayı planlayan oyuncular da yardım modu sayesinde destekleniyor ama açıkçası bu modun, oyunu oynamaya değeceğini pek sanmıyorum. Eğer bu oyunu oynayacak bir arkadaşınız varsa, Overcooked benzeri bir deneyim arıyorsanız veya ilk Moving Out oyununu çok sevdiyseniz, ve ikinci oyunda neler olduğunu görmek istiyorsanız, bu yapıtı sizlere gönül rahatlığı ile önerebilirim. Oyun tabii ki kusursuz değil ama karşımıza çıkan kusurlar da öyle göz önünde çok uzun bir süre boyunca tutmaya değer şeyler değildi.