Basketbol türündeki video oyunu severlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da merakla beklediği an geldi çattı. NBA 2K19 incelemesi ile karşınızdayız. Şahsen giriş kısmını fazla uzun tutma niyetinde değişim çünkü anlatacak çok fazla detay var. Ayrıca oyunda, geçen seneye göre azımsanamayacak sayıda değişim bulunuyor. Tüm bunları elimden geldiğince kısa ve anlaşılır biçimde kaleme alarak NBA 2K19 oyununda nasıl bir yapıyla karşılaşıldığını anlatmaya çalışacağım.
Oyunun oynanışı ve fizik motorundan, MyCareer moduna, büyük değişikliklerle karşılaştığımız MyTeam modundaki yeni oyun modellerine kadar pek çok konuya sırasıyla değineceğiz. Serinin bir önceki oyununu; PC, PlayStation 4 ve Nintendo Switch platformları için ayrı ayrı satın almış ve NBA 2K19 çıkmadan saatler önce hala NBA 2K18 oyununu oynamayı sürdürmüş birisi olarak emin ellerde olduğunuzu en baştan söyleyeyim. Lafı da fazla uzatmadan bu seneki basketbol maceramızı anlatmaya başlayalım.
NBA 2K19, gerçeğe daha fazla yaklaşmak istiyor
Geçtiğimiz sene NBA 2K18 oyununu ilk aldığım sıralarda hayal kırıklığına uğramıştım. Ortalama zorluk seviyesinde oyun çok kolay geliyorken, bir tık zorluğu arttırdığımda hiçbir maçı kazanamıyordum. Sonrasında birkaç gerçek NBA maçı seyredip, değişim göstermeyi sürdüren gerçek oynanışa göre oynamaya başladığımdaysa kazanmaya başlamıştım. Bir önceki senenin taktikleri hükmünü kaybederken, gerçekte nasıl bir oyun sahaya yansıtılıyorsa, öyle bir oynanışa yönelmemiz gerekiyordu.
Bu sene de basketboldaki değişimin takibinin sürdürüldüğünü söyleyebilirim. Aslında oynanış olarak fazla fark yokmuş gibi geliyor en başta. Benzer koşu tipleri, benzer hareketler gördüğümüzü sanıyoruz ama işin rengi hiç de öyle olmuyor. Bir kere geçen sene en çok işe yarayan taktiklerimin neredeyse hiçbir tanesini rahatlıkla kullanamadım. Bunu oyunun zor seviyelerinde değil, en basit seviyelerinde de gerçekleştiremedim. Maç kazanmadım mı diye sorarsanız kazandım ama oyun içerisinde farklı taktikler deneyerek oldu bu.
Bir kere karşı takımın sahaya yayılımında bariz bir değişim var. Yukarıda belirttiğim gibi bir sene boyunca aynı oyunu oynamış birisi olarak söylüyorum bu sözleri. Mesela benim en çok kullandığım taktik olan izolasyon komutu verip içeri kat etmelerimin neredeyse hepsinde rahat hareket edemedim. Ayrıca yaptığım bu penetre etme hareketlerinde dışarıdaki oyuncuyu boş bularak 3’lük atması için ona da pas atamadım. Bu taktiği tam 1 yıl boyunca kullanmış ve genelde sonuç elde etmiştim. Artık rakip savunma çok iyi yer tutuyor, gerçekteki gibi ve boş atış bulmakta zorlanıyoruz.
Oyunun oynanışındaki yapay zekasını anlatmaya, rakibin gerçekleştirdiği hücumlarla devam edelim. Yine NBA 2K18 oyunundaki en göze batan hatalardan birisinin bu sene düzeldiğine şahit oluyoruz. Geçtiğimiz sene, rakip şut atar gibi yapıp atmadığında, yani fake yediğimizde ani bir hücum gerçekleşmiyordu. Serinin yeni oyunundaysa rakip oyuncu size fake yedirdiğinde ya da onu tutan oyuncunuzu yanlışlıkla zıplatsanız bile affetmiyorlar. Eğer uygun pozisyondaysa hemen potaya hücum ediyorlar. Genel anlamda, oyunun yapay zekasında bariz bir gelişmenin görüldüğünü söyleyebilirim.
Gelişen oyuncu animasyonları ve fizik motoru görüyoruz
Biraz da oynanışa eklenen yeni unsurlardan bahsedelim. Bu unsurların varlığı, alışma sürecinin biraz ötelenmesine neden oluyor. Hemen bir örnek vereyim. Artık turnikeye girerken de bir şut barımız bulunuyor. Geçen seneki oyunda, oyuncumuzun yetenekleri uygunsa, çok da doğru anda şut tuşundan elimizi çekmesek de bir şekilde sayıyı gerçekleştiriyorduk. NBA 2K19 oyunundaysa hem şut atışındaki gibi pozisyonumuzun rahatlığına hem de şut barını doğru noktada bırakmamıza bakılıyor.
Ayrıca her turnikeye girilen pozisyona göre hızında farklılık gösteren bir şut barıyla karşı karşıyayız. Bu dinamik bazı noktalarda iyi olsa da oyuncunun smaç basacağında meydana çıkmaması, pozisyonu önceden bilmemize neden oluyor ve anlık tepkilerimizi azaltıyor. Spor oyunlarında bilindiği üzere oynanışa en çok etki eden özelliklerden birisi de oyunun fizik motorudur. NBA 2K19 oyununda fizik motorunun geliştirildiğini görüyoruz. Topumuz artık çok daha rastlantısal olarak hareket ediyor. Potaya çarpan top, fizik motorunun tasarladığı ribaund alacak oyuncunun eline doğru gitmiyor, doğru hamleyle alınabiliyor.
Öte yandan oyuncularımızın kendiliğinden daha fazla mücadele ettiğini görebiliyoruz. Doğru yerdeysek, biz top çalma tuşunu kullanmadan da top çalma hamlelerini yapabiliyorlar. Bir diğer değişimin de serbest atışlarda yaşandığını söyleyeyim. Serinin yeni oyununda serbest atışların girme ihtimali bir hayli azaltılmış durumda. Tarzında değişiklik yok, yine şut barının dolmasını bekliyoruz ama ne kadar doğru noktada elimizi tuştan çeksek de şutun kaçma oranında bariz bir artış gördüğümü söyleyebilirim.
Bir diğer gözüme çarpan değişimin de oyuncuların verdiği paslarda olduğunu söyleyeyim. Eskiden de her oyuncunun pas atışı aynı değerde değildi ama bariz olarak fark edilmiyordu. En azından yakındaki bir takım arkadaşına, her oyuncuyla rahatlıkla pas verebiliyorduk. Serinin yeni oyununda, bir oyuncu pasör değilse, ya paslar kötü bir noktaya gidiyor ya da pası alan oyuncu topu tutmakta zorlanıyor. Tabii öyle her pasta olmuyor bu durum. Mesela sahanın köşesindeki pivotunuz, topu potayı karşıdan gören takım arkadaşına aktarmak isterse ve pozisyon hareketliyse, pası alan oyuncu bocalayabiliyor.
Oyun menüleri benziyor ama içeriklerinde fazlaca değişim var
Oyunun ana ekranında bizleri; Play Now, MyCareer, MyTeam, MyLeague, 2KTV ve seçenekler ana seçenekleri karşılıyor. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu kez dikey değil de yatay bir şekilde menü seçeneklerinin konumlandırıldığını görüyoruz. Bu şekilde hem ana menüler hem de iç seçeneklerin çok daha kullanışlı bir hal aldığını söyleyeyim. MyCareer ve MyTeam oyun modlarına, inceleme yazısında birazdan değineceğimi belirtip Play Now seçeneği ve NBA 2K19 oyunundaki takımlarla ilgili bilgileri sunmak niyetiyle devam ediyorum.
Play Now ana başlığını seçtiğimizde, yine bizleri yatay bir menü karşılıyor. Bu menü içerisinde; Play Now, Play Today, Play Now Online, 2KU, Blacktop ve Play With Friends seçeneklerini görüyoruz. Temelde her biri, uzun soluklu bir turnuvaya katılmadan eğlenceli müsabakalar yapmak için tasarlanmış olan oyun modları. Hemen hepsini de serinin eski oyunlarından hatırladığımızı sözlerimize ekleyelim.
Bunlardan Play Now, istediğimiz bir ekibi ve rakibimizi seçerek tek kişilik maçlar yapmamızı sağlayan, klasik oyun modu olarak biliniyor. Play Today, NBA sezonu açıldığında, günün maçlarının yapılabildiği oyun alanıyken, Play Now Online ile çevrim içi olarak maçlar yapabiliyoruz. Blacktop ise yine serinin eskilerinden, 1’e 1 ve tek potada müsabakalar yapılan oyun alanına gönderiyor bizleri. 2KU için bir nevi oynamayı öğrenebileceğimiz, tuş kombinasyonları hakkında bilgi veren eğitim bölümleri diyebiliriz. Play With Friend ise adından anlaşılacağı üzere, arkadaşlarımızla en hızlı şekilde maçlar yapabildiğimiz seçenek olarak karşımıza çıkıyor.
Bir de NBA 2K19 oyununda bulunan takımlardan bahsedelim. Aslında bu kısımda, serinin bir önceki oyununa göre pek bir değişimin olmadığını söyleyebiliriz. Euroleague takımları bu sene de bulunmuyor. Geçen sene yenilenen klasik NBA takımlarına ekleme yapılmamış gibi duruyor. Gözümden kaçmış da olabilir ama geçtiğimiz seneki gibi bariz yenilikler yok. Tüm zamanların en iyi kadrolarından oluşan takımlar da büyük ölçüde aynen NBA 2K19 oyununa aktarılmış vaziyetteler. Yani takımlar anlamında bir gelişmenin gerçekleşmediğini söyleyebiliriz. Zaten oyuncuların büyük çoğunluğu MyTeam ve MyCareer seçenekleriyle vaki geçirdiklerinden, yeni takımlara da pek ihtiyaç duyulmamış olabilir.
MyTeam oyun modundaki eğlence ve heyecan artıyor
NBA 2K19 oyununda da serinin diğer oyunları gibi en eğlenceli ve en mücadeleci oyun modlarından birisi olan MyTeam modunu görebiliyoruz. Her sene bazı farklılıklara giden bu oyun modunda bu sene gözle görülür değişimlere imza atılmış durumda. Öncelikle daha kullanışlı hale getirilen menülerdeki farklılık göze çarpıyor. Oyuncu kartlarındaki görsel detayları da akabinde fark ediyoruz. Ayrıca NBA 2K18 oyununda kaldırılan, kart açtıkça kazanılan başarımlar da geri getirilirken GOAL sisteminin de kaldırılmadığını ekleyelim.
Bu modun, oyundaki en büyük para avcısı olduğunu da yeri gelmişken söyleyeyim. Sanal para kullanmadan ilerlemek ve iyi bir takım oluşturmak gerçekten zor. Neyse ki bu yıl açılan kartlardan yüksek değerli oyuncu çıkma olasılığı arttırıldığı için biraz daha rahat bir başlangıç yapılabiliyor. Ne kadar fazla kart açılırsa, listeye göre hediye veriliyor. GOAL menüsü ise geçen seneye benzer şekilde, oyun modundaki seçeneklerden kazanılan başarımlarla ilerliyor. Kendi sahamızı yapabilme, forma tasarlama, oyuncu pazarına girebilmek gibi kilitleri açmak için bu başarımları tamamlamamız gerekiyor.
Yukarıda, MyTeam modunun menülerinin yenilendiğini söylemiştim. Dilerseniz hazır düzenlenmişken bu menüleri tek tek anlatarak gidelim. Yenilikleri de doğru yerlerde görme imkanına erişmiş oluruz böylece. Hemen söyleyeyim, MyTeam modunun ana ekranında 6 seçeneğimiz sıralanmış vaziyette duruyor. NBA 2K19 oyununun MyTeam modunun seçenekleri; Home, Single Player, Multiplayer, Pack Market, Auctions, My Team ve Settings şeklinde oluşturulmuş vaziyette karşımızda bulunuyor.
Bunlardan Settings menüsünün bu oyun moduna dair ayarlar, Auctions seçeneğinin ise MT puanı kullanarak oyuncu alma veya satma alanı olduğunu geçen senelerden de biliyoruz. Ayrıca hepsinden önemlisi bu sene kazanımlarımız kısmında Token sisteminin de var olduğunu söyleyelim. Oyundaki çoğu adımda Token kazanıyoruz ve MyTeam Rewards kısmından bu birimle oyuncu alımı yapabiliyoruz. Öncelikle Emerald seviyedeki oyuncular, her birisi 3 Token birimine alınabiliyor. 10 adet Emerald oyuncu açıldığında ise Sapphire bölümü aktif hale geliyor. Sapphire oyuncuların değeri ise 6 Token. Her bir bölümden 10 oyuncu açılında, bir sonraki bölüm kilidi açıldığını söyleyip devam edelim.
Triple Threat ile 3’e 3 yani bir maç keyfimiz var artık
MyTeam modundaki menülerde gördüğümüz değişikliklere değindiğimize göre oyun modlarındaki yeniliklere geçebiliriz. Bunlardan en göze batanı, 3 kişilik takımlarla mücadeleler gerçekleştirmemize izin veren Triple Threat modu. Hem Single Player hem de Multiplayer başlıkları altında bu yeni oyun modunu görebiliyoruz. Single Player başlığı altında, MyTeam kadromuzdan seçtiğimiz 3 oyuncuyu sahaya sürüyoruz. Rakip olarak da NBA’deki 6 gruptan istediğimizi seçerek, bir çeşit kuraya giriyoruz. Yukarıdan atılan top hangi takımın boşluğuna gelirse o takımla maç yapıyoruz. Yendiğimiziz takımın yerine diğer takımlardan birisi koyuluyor. Sonunda tek takım kalana kadar bu kura ve müsabakalar devam ediyor. Karşılığında yine Token kazanıyoruz.
Domination modu da geçtiğimiz senelerdeki gibi değil. Artık, NBA’deki Doğu ve Batı konferanslarındaki toplam 6 gruptaki takımlar, yan yana sıralanmış bir vaziyette karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz senelerdeki gibi 30 NBA takımından en güçsüz ekipten başlayıp sırayla devam edemiyoruz. Bu 6 grubun her birisinin en güçsüz takımı oynanabilir durumda ve en kolay zorluğa sahip. İstediğimizden başlayım, sırasıyla o gruptaki 5 takımı yenerek Token kazanabilir. Ya da sırayla en kolaylardan devam edebilme şansımız bulunuyor.
Nihayetinde Domination modunda; 30 NBA takımı, 2 All-Star karması ve 1 NBA karmasını yenerek ödül kazanıyoruz ama ilerleme seçeneği oyunculara bırakılıyor. Geçtiğimiz senelerden hatırladığımız Challenges modunun hala oyunda olduğunu belirtelim ve çoklu oyunculu modlara da bir göz atalım. Multiplayer ana başlığı altında; MyTeam Unlimited, Triple Threat Online, Multiplayer Challenges ve Play With Friends seçenekleri yer alıyor. Son saydıklarımı aşağı yukarı önceki serilerden bildiğimiz ve tek kişilik moddaki benzerlerinin çoklu oyuncu modu şeklindeki türleri oldukları için bir daha anlatmayalım.
MyTeam oyun modundaki Multiplayer seçeneğindeki yenilikle devam edelim diyorum. MyTeam Unlimited, geçtiğimiz senelerde gördüğümüz Super Max ile benzer işleyişe sahip bir bölüm. MyTeam kadrosuyla çevrim içi maçlar yapabildiğimiz bu bölümde 12 maç yapıyoruz. 3 maç kaybedersek bölüm sonlanıyor. Ne kadar çok kazanırsak o kadar çok ödül alıyoruz. Ödüllerin de MT puanı, Token ve paketler olarak çeşitlendirildiğini belirtelim.
MyCareer ile Çin, Los Angeles ve Indianapolis arasında bir seyahat
Bu yılki MyCareer hikayesi Çin’de başlıyor. NBA Draft’ında seçilememiş, hırslı ve hayal kırıklığı yaşayan A.I. karakterini canlandırıyoruz. NBA’e Draft edilemediğinde Çin’e transfer olan karakterimizle birkaç maça çıktıktan sonra sürpriz bir biçimde NBA karmasıyla oynuyoruz. O maçta eski arkadaşının üzerinden harika bir smaç vurunca sosyal medyada ilgi çekiyor. Sonrasında aniden kendimizi Los Angeles şehrinde buluyoruz. Tam hayallerimizin gerçekleştiğine inanırken, Los Angeles Lakers yerine, bir G-League takımı olan South Bay Lakers takımına transfer olduğumuzu öğreniyoruz.
Daha bir maça veya antrenmana bile çıkmadan takas olduğumuzu öğrenerek, kendimizi Indianapolis eyaletinde buluyoruz. Muhtemelen, LeBron James transferiyle gündemde olan Los Angeles şehrine bir atıfta bulunmak için böyle bir yol seçilmiş olabilir. Oyunun ön incelemesindeki sürpriz yarıda bırakılarak oyuna dair merak oluşturulmaya da çalışılmış olabilir. İkinci takasın aniden gerçekleşmesi ve buna bir kılıf hazırlanamamasına ancak böyle bir yorumda bulunabiliriz.
Geçtiğimiz senelere göre çok daha uzun süren sinematiklerle beraber giriş bölümünde ilerlediğimizi söyleyebiliriz. Ayrıca NBA 2K19 oyunu, bu kez yenik ve boşluktaki bir basketbolcunun ruh halini de yansıtmak isteğiyle tasarlanmış gibi duruyor. En tepeyi hedefleyen karakterin kendisini Fort Wayne Mad Ants ekibinde bulması ve hayaller ile yapması gerekenler arasındaki gelgitleri hikayeye yön verirken MyCarreer modunun NBA kısmına giriş yapmamız hiç de kolay olmuyor. En önemlisi de artık oyunun başında seçtiğimiz takıma gitmiyoruz.
Bu oyun modunun giriş kısmının sonunda karşımıza bir seçenek listesi çıkıyor. Daha fazla oynayıp, daha fazla VC kazanıp, nispeten daha güçsüz bir takımı tercih edebiliriz. Ya da neredeyse hiç oynamamayı göze alarak NBA şampiyonluğunun favorilerinden birisine gidebiliriz. Tercih yine bize bırakılıyor. Ayrıca oynarken de takas olmamızı isteyebilecek takımların oranlarını listede görebiliyoruz. Öte yandan NBA 2K19 oyunundaki The Neighborhood yani mahallemizin de daha derli toplu bir halde karşımıza çıktığını belirtelim. Öyle metroyla git gel yaparak uğraşmadan, pratik bir biçimde aradıklarımızı bulabiliyoruz.
Grafikler sanki iyileşmiş gibi ama eskisine de benziyor
NBA 2K19 içerisindeki oyun modlarına bu kısımda da uzun uzadıya devam etmek isterdim ama anlatmadığımız kısımda öyle çok büyük bir yenilik bulunmuyor. Oyunun ana ekranında karşımıza çıkan son oyun modu seçeneği MyLeague, aşağı yukarı geçtiğimiz senelerle benzer yapıda tasarlanmış. MyLeague seçeneği; MyLeague, MyGM, MyLeague Online, Start Today, Season ve Playoff olarak bölümlere ayrılmış vaziyette. Bilmeyen okurlarımız için kısaca hatırlatalım. MyLeague, bir nevi kariyer modu olarak karşımızda. Transferler yapıyor, bütçe ayarlıyor, ayarladığımız tarzda sezonlar geçirebiliyoruz.
MyGM ise MyLeague modunun menajerlik anlamında daha fazla detaylandırılmış bir hali. İşin yönetim kısmıyla ilgilenen oyunculara hitap ediyor. Season ve Playoff modlarıysa en bilindik basketbol oyunu modları olarak karşımıza çıkıyor. İstediğimiz bir takım seçerek, bir sezon veya doğrudan NBA playofflarına gidebildiğimiz eğlencelik oyun modları bunlar. Bir de Start Today modu var ki onun da NBA sezonunun başlangıcıyla aktifleşeceğini belirterek hızlıca oyunun grafiklerine geçelim.
NBA 2K19 oyununun menülerine baktığımızda, kabul edelim ki grafik ve görsel anlamda bir hayli zenginleştirilme gerçekleştirilmiş ama iş oyunun grafiklerine geldiğinde akıllarda soru işaretleri kalıyor. Sanki senelerdir aynı oyunu oynuyor gibiyiz. Tabii ki oyuncu fizikleri, bazı detaylarda farklılıklar görüyoruz ama öyle dikkat çekici bir gelişmenin olmadığını da söyleyelim. Geliştirici ekibin hakkını yemeyelim, ponpon kızların nihayet biraz özenli tasarlandığını bu sene görebildik. Geçtiğimiz senelerde, doğduğundan beri saçlarını hiç yıkamamış robot benzeri kızlar dans ediyordu sahada. Bu kez en azından saçlarında uçuşmalar görüyoruz.
Oyunun grafikleri gibi sesleri de aynı şekilde değişmemiş gibi duruyor. Ufak tefek dokunuşlar dışında aynı seslerle karşılaşıyoruz. Aynı demişken, devre arasındaki televizyon programı ve istatistiklerin de aynı kaldığını ekleyelim. Oyunun müzikleri de geçtiğimiz senelere göre biraz silik kalıyor. Uzun süre oynamama rağmen öyle akılda kalıcı bir parçayla karşılaşmadığımı söyleyeyim. Grafikler ve seslerin fazla değişim göstermemesi de oyun adına olumsuz bir yorum olarak kabul edilebilir diyerek, oyunun eksikliklerine de beraberce bir göz artalım.
Zirvede yalnız olmanın tembelliği
Grafiklerin sınırlı bir biçimde yenilenmesini oyunun bir eksisi olarak yazabiliriz. Tabii burada hemen belirteyim, asla kötü görsellerle karşılaşmıyoruz. Oyunu, PlayStation 4 platformunda hem LG marka televizyonda hem de Philips 245C7QJSB model monitörde denedim. Açıkçası, bir oyun monitörü olmamasına rağmen Philips 245C7QJSB, 1080p çözünürlük ve 60 FPS hızı gayet net ve zengin renk çeşitliliğiyle sundu. Televizyondan ziyade monitörde yaptığım deneyimlerde daha fazla keyif aldığımı belirteyim. Grafiklerle beraber seslerin de önceki senelere göre farklılık göstermemesini bu kısımda yazarak oyunun daha önemli eksikliklerine geçelim.
Serindeki mikro ödemelerin yoğunluğu yine devam ediyor. Zaten 2K Games ve onu bünyesinde bulunduran Take-Two Interactive tarafından da defalarca biz mikro ödemelerden, oyun satışına göre daha fazla kazanıyoruz, diye açıklama geldi. NBA 2K19 oynarken, MyCareer ve MyTeam modlarını tercih ediyorsanız oyunun yüksek bir sürümünü almanızı öneriyorum. Eğer elinizde bir miktaar VC yoksa, MyCareer modunda uzun süre 60 ortalamalarda bir oyuncu olarak kalacaksınız. MyTeam modunda durum biraz daha farklı.
MyTeam modu, yukarıda da uzun uzadıya anlattığım gibi sizi güçsüz bir takımla kurtların arasına atıyor. Standart NBA 2K19 sürümüyle, 80 seviyenin altındaki oyuncularla yol almanız gerekiyor. Onun da zevki başka tabii, güçsüz bir takımı ilerletmek daha eğlenceli olabilir ama özellikle çevrim içi rakiplere karşı kedi fare ilişkisine girebilme ihtimaliniz yüksek. Ayrıca güçsüz takımla, çevrim dışı maçlar yaparak ilerlemek istersek de oyuncu kontratları gibi etkenlerle karşılaşıyoruz. Eğer MyTeam ve MyCareer modlarını uzun süreli oynama niyetiniz varsa NBA 2K19 20th Anniversary Edition paketini almanız, bir hayli ilerlemenizi sağlayacaktır.
Tabii bu durumda öde ve kazan sistemini akıllara getiriyor. Parayı veren oyuncular, kesinlikle çok daha büyük avantaj sağlayacaklardır. Öte yandan oyun modlarına getirilen yeniliklerin az olmasını, değişimin sınırlı tutulmasını da oyunun eksilerine yazabiliriz. Ayrıca oyuna yeni eklenen turnikelerde çıkan şut barı dinamiğinin de oynanışın gerçekliğine olumsuz yönde etkisi oluyor. Şahsen ben eski oyunlardaki, şut barı olmadan topu en uygun seviyede bırakılarak atılan şutları hala özlüyorum.
NBA 2K19 yine tüm sene boyunca oynanacak mı?
İnceleme yazımızın son kısmına gelirken yazdıklarımıza kısaca bir göz atalım ve son değerlendirmeleri yapalım. Bir video oyunu için uzun süre oynanabilir olması önemli bir unsurdur. NBA 2K19, eğer basket bol hayranıysanız, NBA ile ilgileniyorsanız ve basketbol türündeki video oyunlarına aşina iseniz sizi 1 sene boyunca bir türlü oyalamayı başaracaktır. Fizik motorundaki değişim, görsel olarak çok belli olmasa da yapılan farklılıklarla yine ayakları yere basan bir basketbol oyunu karşımızda duruyor. Şut barları ve oynanış konusuna alışıldığı takdirde, özellikle MyCareer ve MyTeam modları sayesinde uzun süre eğlenceli bir biçimde oynanmayı sürdürecektir.
Öte yandan taktiksel açıdan her sene gerçeğe daha yaklaşan oyunun bariz bir gelişim gösterememesi, özellikle şut barlarının kattığı yapaylıkla basketbol keyfine zarar veriyor. Ayrıca mikro ödemelere mahkum bırakması, zaten ucuz olmayan bir video oyunu için daha fazla ödeme yapmaya zorluyor. Oyunun standart sürümünü de alsanız, toparlanmanız için en azından bir 35.000 VC almanız gerekebilir. Tüm bu etkenlere rağmen NBA 2K19, yine basketbol oyunu deyince akla gelen ilk oyun olmaya devam edecek gibi görünüyor.
Merhaba. Hocam bu oyunla ilgili birkaç sorum olacak. Yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum. Öncelikle oyunu pc’de klavye ile oynadığımı belirteyim. İlk sorum potaya bomboş bir şekilde ulaşsam dahi bir türlü smaç basamıyorum. Bunu nasıl halledebilirim. Rakip pota altından oyuncuların arasından durduğu yerden sıçrayıp smaç basabilirken benim hızlıca potaya koşup turnikeyle sayı bulmam canımı sıkıyor bazen 🙂 Bir de sizin de belirttiğiniz gibi serbest atışlarda oldukça sıkıntı yaşıyorum. Neredeyse hiçbiri girmiyor. Ama belirttiğiniz el atış barı benim ekranımda görünmüyor. Onu nasıl açabilirim? Son olarak da yeni bir sezona başlamak istediğimde öncekileri temizlememiz mümkün değil mi? Çok sayıda tek maçı oynanmış sezon birikti MyLeague kısmında. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhabalar, Emrah Bey ne yazık ki artık Mavi Kol ile çalışmıyor. Ben de NBA 2K19 oyununu oynamadığım için sorularınıza doğru bir şekilde cevap verebilmem mümkün değil.