Oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve açıklanan mikro ödeme kazançlarıyla dudak uçuklatan NBA 2K serisiyle ilgili, büyük patron tarafından açıklamalarda bulunuldu. Ayrıca, Take-Two Interactive bünyesindeki 2K Games tarafından geliştirilen NBA 2K19 oyunundaki mikro ödeme temelli işlemlerle ilgili de bazı fikirler edinebileceğimiz bilgilere ulaştık. Tüm bu bilgileri, Take-Two Interactive şirketinin CEO’su Strauss Zelnick tarafından yapılan bir röportaj sayesinde edindiğimizi de haberimizin asıl içeriğine geçmeden verelim. Bakalım, bu seneki basketbol macerasında; nasıl bir mikro ödeme işleyişi kurulacak, serinin hayranları neler istiyor ve Take-Two Interactive yönetimi bu istekleri nasıl karşılıyor?
NBA 2K19, oyuncuların cüzdanını sömürecek mi?
Take-Two Interactive şirketinin CEO’su Strauss Zelnick; öncelikle, tüketicilerin taleplerine önem verdiklerini, tüketicilere ilgi çekici ve eğlendirici içerikler sunmaya odaklandıklarını belirtiyor. Aldıkları geri bildirimler neticesinde, geliştirici ekiple birlikte izlenecek yolun değerlendirildiğini dile getiren Strauss Zelnick; küçük bir oyuncu kitlesinin, her şeyi bedava olarak görmek istediğini ama büyük bir kısmın, adil bir yöntemi tercih ettiğini söylüyor. NBA 2K19 bünyesindeki mikro işlemler konusunda da adil olmak için odaklandıklarını ifade eden Take-Two Interactive şirketinin CEO’su, oyuncuların ödedikleri ücretin çok daha fazlasını onlara vermek istediklerini sözlerine ekliyor.
Strauss Zelnick tarafından sarf edilen sözlere baktığımızda, NBA 2K oyunlarında adil bir mikro ödeme sistemi kullanıldığı görüşü çıkarılabilir ama açıkçası; yıllar geçtikçe, oyuncuların mikro ödemeye yönelmelerinin daha çok zorunlu kılındığını ekleyelim. Oyundaki ister MyTeam modu olsun, isterse My Career modu olsun, ilerlemek için muhakkak bir miktar oyun içi paraya ihtiyaç duyuruyorlar. Şöyle ki, MyTeam modundan örnek verirsek; oyuna zayıf bir takımla başlanarak ilerlenmesi isteniyor, oyuncular çabalarıyla bir şeyler yapmak isteseler bile, bir süre sonra biten kontratlar yüzünden oyun tıkanma noktasına gelebiliyor. Bu sıkıntılar, özellikle oyunun çıkış zamanlarında daha fazla ortaya çıkıyor.
Bir de karşımızda ücretsiz bir oyunun bulunmadığını eklemeden geçmeyelim. Dünya genelinde ortalama 60 Dolar bedelle satılan bir yapımın, daha fazla ücret ödemeden tıkanma seviyesine gelmesi de çokça eleştiriliyordu. Bakalım 12 Eylül 2018 tarihinde PC, PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch platformları için çıkışını gerçekleştirecek olan oyunda, adil bir sistem uygulanabilecek mi? Yoksa, bahsedilen adalet kavramı, oyuna fazladan para vermeyenlerden ziyade, para ödeyen oyuncuların arasındaki bir adalet mi, bekleyip göreceğiz.