Basketbolu seven pek çok kişinin hayalinde iyi bir basketbolcu olmak ve belki bir gün bir NBA takımında oynayabilmek yer alır. Bu zorlu hayali gerçekleştirmenin sanal dünyadaki en kolay yolu ise NBA 2K serisinde yer alan MyCareer modunu deneyimlemektir. Bahsi geçen serinin diğer oyunlarında olduğu gibi NBA 2K21 oyunundaki MyCareer modunda da ilgi çekici bir hikaye takip edilerek oyuncular NBA macerasında yer almak için mücadele ederler.

İşte bu rehber yazısında sizlere, MyCareer modundaki maceranızda bilinmesi gereken taktiklerden ve ipuçlarından bahsedeceğiz. Böylelikle, hayallerinize sanal alemde daha çabuk ulaşmanızın yollarını göstermeye çalışacağız. Arzu ederseniz, NBA 2K21 oyununun inceleme yazısına da internet sitemiz üzerinden göz atabilir ve oyunun tamamına dair daha geniş bilgileri edinebilirsiniz.


NBA 2K23 hakkında internet sitemizde farklı rehberler de bulunuyor. Bu rehberlerden bazılarını hemen aşağıdaki maddelerimizden, tamamını ise bu kategorimizden görebilirsiniz.


NBA 2K21

NBA 2K21 oyunundaki MyCareer modu nedir ve burada neler yapılır?

Rehber yazımızın giriş kısmında değindiğimiz gibi MyCareer modu, bir oyuncunun şahsi NBA macerasını konu alır. Serinin her bir oyununda ayrı bir tema işlenir ve ayrı bir hikayeyle karşılaşılır. NBA 2K21 oyunundaki hikayede, lise takımlarından başlayıp, NCAA olarak adlandırılan kolej ligine ve sonrasında NBA statüsüne yükselişimiz konu edilir. Bu anlattığımız kısım, oyunun tamamı değil, yalnızca başlangıç kısmıdır.

Bir NBA takımı tarafından seçildiğimizde ise oyunun asıl akışı başlamış olur. Unutmadan, bu maceraya başlamadan önce bizden bir karakter oluşturmamız istenir. Karakter oluştururken, sahip olacağımız yeteneklerden, karakterimizin fiziksek özelliklerine kadar pek çok tercih yaparız. Bu tercihler doğrultusunda bir NBA kariyerinde ilerlemek ise bizim elimizdedir. Bu arada, MyCareer modunda yalnızca müsabakalar hedefimiz değildir.

Bu oyun modunda pek çok özelleştirme ve sosyalleşme seçenekleri bulunur. Sosyalleşme için mahalle adı verilen ve diğer oyuncuların yer aldığı çevrim içi bir dünyada hareket edebiliriz. Mahalle alanında ilgi çekici yarışmalar, oyunlar ve antrenman seçenekleri de yer alır. Aynı zamanda, oyuncumuza dair çeşitli teknik ve görsel özelleştirme seçeneklerimizi MyCareer modunda gerçekleştirebiliriz. Dilerseniz, her bilgiyi ardı ardına sıralamayalım ve bilmeniz gereken pek çok unsuru alt satırlarımızda detaylıca, bölümler halinde masaya yatırarak görelim.

MyCareer moduna başlarken karakter nasıl oluşturulur?

Sanal alemde de olsa bir basketbolcu olacaksak, öncelikle hangi özelliklere sahip olduğumuzu seçmemiz gerekir. NBA 2K21 oyununun MyCareer moduna başlarken de bizlere detaylı bir seçim şansı sunulur. Bu seçimler vasıtasıyla; oynayacağımız pozisyonu, fiziksel özelliklerimizi, hangi yeteneklerimizin ön plana çıkacağını, oyun tarzımızı tayin ederiz. Tabii bu seçimlerin sonucunda bir süper yıldız olmayız ama ilerlediğimize nasıl özelliklere sahip bir oyuncu olacağımız tayin edilir.

Karakter oluştururken öncelikle pozisyonumuzu belirleriz. Eğer basketbolla ilgileniyorsanız, NBA 2K21 oyununda bizlere sunulan; PG, SG, SF, PF ve C pozisyonlarının ne anlama geleceğini bilirsiniz. Bilmiyorsanız kısaca bilgi edinmenizi öneririz. Pozisyonunuzu belirledikten sonra oyun türünüzü ve fiziksel özelliklerinizi tayin edersiniz. Fiziksel özelliklerin yalnızca görüntünüzü değiştirmediğini unutmamanız gerekir. Fiziksel değişim adına attığınız her bir adımda, yetenekleriniz belirli ölçülerde artar yada azalırlar.

Bahsettiğimiz tercihleri yaptıktan sonra, oyuncunuzun basketbolculuk adına özelliklerinin ne şekilde olacağını ve hangi doğrultuda gelişeceğini belirlemeniz gerekir. Bizlere sunulan tercih ekranından, belirli temel sınıflar kapsamında verilen puanların dağılımı yapılır. Örneğin, bu dağılımda 3 sayı atma, iyi ribaund alma, hızlanma gibi birbirinden farklı özelliklerin gelişme kapasiteleri belirlenir.

Hangi özelliklerinizi daha fazla geliştirmek istiyorsanız, elinizdeki puanları o özelliklere dağıtır, kalanları da oyuncunuzda olmasını istediğiniz diğer özelliklere aktarırsınız. Bu tercihlerin ardından yapılacak olan oyun tarzına dair birkaç seçimin ardından genç oyuncunuz hikayeye başlamaya hazır olur. Bundan sonra atacağınız adımlarda, oyuncu oluştururken yaptığınız bu tercihlerin etkisi büyük olacaktır.

Oyuncumuzu geliştirmek için neler yapmamız gerekir?

Karakterinizi oluşturduktan sonra NBA 2K21 için hazırlanan hikayenin içerisine girersiniz. Bu hikaye gereği bir süre lise liginde oynadıktan sonra kolej ligi ve sonrasında bir NBA takımına geçmenizle macera devam eder. Üst kısımda hızlıca anlattığımız seçimlerin doğrultusunda oluşturduğunuz oyuncunuz bir lise oyuncusu özelliklerini taşır. Bu oyuncunun ortalama puanı yaklaşık olarak 65 civarındadır. Yıldız bir oyuncu olmak için en azından 80 ortalamanın üzerine çıkmamız gerektiğinden ötürü oyuncumuzu geliştirmemiz gereklidir.

MyCareer modunda karakterimizi geliştirmemiz için gerekli olan temel parça VC birimleridir. VC birimi, mikro ödeme yöntemleriyle satın alınabildiği gibi oyundaki ilerleyişlerimiz sayesinde de kazanılabilir. Bir NBA takımında oynamaya başladıktan sonra oynadığımız her maçın sonrasında belirli bir VC birimi kazanırız. Ayrıca, bazı reklam gelirleri ve sponsorluklar sayesinde de VC kazanımımız artış gösterir. Bu birimleri biriktirmek veya elimize geçtikçe oyuncumuzun gelişimi adına kullanmak bizim elimizdedir.

Karakter geliştirme ekranına nasıl girileceğini bilmiyorsanız, hemen onu da söyleyebiliriz. PlayStation 4 kontrolcüsüyle oynuyorsanız, Options tuşuna basarak MyCareer modunun menüsünü açabilirsiniz. Bu menüde yer alan orijinal adıyla Progression seçeneğine girmeniz gerekiyor. Bu kısımda 5 adet seçenek yer alır ve bunlardan bir tanesi yine Progression adıyla anılır. İşte bu kısma girerek karakterinizin özelliklerini ilerletebilirsiniz. İlerletmenizin VC birimindeki değeri ekranın sağ kısmında yer alır. Onayladığınızda, VC birimini öder ve yetenekleri alırsınız.

Geliştirme alanına girildiğinde de bilinmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalardan bir tanesi de ilk geliştirme birimlerinin az VC harcayacak olmasıdır. Karakter geliştirme sistemine sahip olan video oyunların pek çoğunda olduğu gibi NBA 2K21 oyununun MyCareer modundaki gelişim sistemi de başlarda az para harcanarak ilerleme sağlanır. Bir karakterin özelliklerinden herhangi birisini ilke kez 1 birim arttırıyorsanız, bu 100 VC karşılığında olacaktır. Her bir birim artışında istenen VC miktarı kademeli olarak artar.

MyCareer modundaki kozmetik ögeleri nasıl ve nereden elde edebiliriz?

Karakterimizi geliştirme kısmında olduğu gibi onun için yeni kozmetik ögeler satın almak için de ihtiyacımız olan VC birimidir. Elimizde bulunan VC birimleriyle oluşturduğumuz oyuncuya görsel bazı değişiklikler yapabildiğimiz gibi çeşitli alanlarda kullanabileceği kıyafetleri de satın alabiliriz. Çeşitli durumlarda hediye olarak gelebilen bu kozmetik ögeleri satın alabileceğimiz en geniş alan ise MyCareer modundaki mahalle olarak tanımlanan bölgedir.

Bu bölgede çeşitli giyim mağazaları yer alır. Bunların arasında, doğrudan NBA takımlarının ürünlerini satan NBA Store gibi yerler olduğu gibi çeşitli spor malzemelerinin de satın alınabildiği yerler vardır. Bir mağazaya girdiğinizde, üzerinizde denemeler de yapabilerek tercih ettiğiniz ürünleri satın alabilirsiniz. Satın alınan ürünlerin bazı kullanım yerleri vardır. Örneğin, ayakkabılarınızın bazılarını maçlarda, bazılarını mahallede gezerken kullanabilirsiniz.

Bu arada satın aldığınız ürünleri giymek istediğinizde izlemeniz gereken yolu da sizlerle paylaşalım. Karakterinizin kıyafetlerini değiştirmek istediğinizde yine MyCareer modunun ana menüsüne girmemiz gerekir. Bu menüde yer alan MyPlayer Appearance kısmı karakterimizle ilgili pek çok özelleştirmeyi yapmamızı sağlayan bölümdür. Bu bölümdeki Clothes sekmesine girerek, oyuncumuzun kıyafetlerinde, mekanlara özel olarak değişiklikler yapabiliriz.

Seçildiğimiz takımdan farklı bir takımda oynayabilir miyiz?

NBA 2K21 oyununun MyCareer modunun hikayesinde başarılı bir ilerleyiş sağlarsak bir NBA takımı tarafından seçiliriz. Bu seçim hakkı bize önceden sorulmasına karşın arzu etmediğimiz bir NBA takımı tarafından da seçilebilme ihtimalimiz yüksektir. Peki, bizi seçen NBA takımının dışında başka bir NBA takımında oynama ihtimalimiz var mıdır? Bu sorunun yanıtını olumlu anlamda verebiliriz. Eğer, bizi seçen takımdan memnun değilsek, başka bir takıma takas olma isteğimizi iletebiliriz.

Takas olma isteğini iletmek için MyCareer modunun ana menüsündeki Progression kısmına girmemiz gerekir. Burada yer alan Request Trade seçeneğine girerek bu isteğimizi gerçekleştirmek adına bir adım daha atarız. Bahsettiğimiz seçeneğe girdiğimizde NBA takımlarının sıralandığını görürüz. Bu sıralamada, hangi takımın bizimle ne kadar ilgilendiği yüzde oranında yazılıdır.

Takas olmak istediğimiz takımı seçerek ihtimalin gerçekleşmesini bekleyebiliriz. Bulunduğumuz NBA takımında 10 maç oynamadan takas olmayı isteyemeyeceğimizi de unutmamak gerekir. Aynı zamanda, NBA sezonundaki takas dönemlerinin dışında takasın gerçekleşemeyeceğini de hesaba katmalısınız. Sizi seçen NBA takımında başarılı performans göstererek, diğer takımların size olan ilgisini arttırabileceğinizi de söylemeden geçmeyelim.

NBA 2K21 oyunundaki mahalle nedir ve burada neler bulunur?

NBA 2K serisinin son birkaç yılında bulunan mahalle kavramı, NBA 2K21 oyununda da The Neighborhood olan orijinal adıyla yer alır. Bu alanı birkaç kelimeyle anlatmak oldukça güçtür. En kısa tanımıyla bu bölge için MyCareer modunun bir açık dünyası tanımlamasını yapabiliriz. Burada; alışveriş yapılabilecek dükkanlar, berber, dövmeci, antrenman alanları, bisiklet gibi çeşitli motorsuz araçlar alabileceğiniz dükkan ve pek çok mağaza bulunuyor.

Tüm bunlarla birlikte, NBA 2K21 oyununda plaj temasına sahip olan mahallede farklı türlerde çevrim içi müsabakalara katılma imkanı mevcut. Oyuncular, ister tekli olarak, isterse de bir takıma dahil olarak buradaki mücadelelere katılabilirler. Öte yandan mahallede çeşitli eğlence alanları da var. Buralarda, oyunlar oynayabilir ve günlük olarak şans çarkı çevirerek çeşitli ödüller kazanabilirsiniz. Uzun lafın kısası mahalle bölümü, MyCareer modunun sosyalleşme ve eğlence alanı olarak tanımlanabilir.

Etiketler:

, ,