Sanal dünyada basketbolcu olabilmek için NBA 2K serisinin MyCareer modu oldukça yoğun bir şekilde tercih edilir. NBA 2K21 oyununda da bu oyun modu yer alıyor ve MyPlayer olarak adlandırılan sanal karakterleri oluşturmamıza izin veriliyor. Okumakta olduğunuz rehber yazısında, MyPlayer oluşturmak için nelere dikkat edilmesinin gerektiğinden, atılacak adımların öneminden bahsedeceğiz. İnternet sitemizde bir inceleme yazısının da yer aldığı bu yapımdaki MyCareer modunda başarılı olmak istiyorsanız, alt satırlara göz atmanızı öneririz.


NBA 2K23 hakkında internet sitemizde farklı rehberler de bulunuyor. Bu rehberlerden bazılarını hemen aşağıdaki maddelerimizden, tamamını ise bu kategorimizden görebilirsiniz.


NBA 2K21

NBA 2K21 oyununda MyPlayer, nereden oluşturulur?

Henüz NBA 2K serisinin oyunlarını deneyimlemeyen okurlarımız için öncelikle NBA 2K21 oyununda MyPlayer üzerinden karakter oluşturma alanının nerede olduğunu söyleyelim. NBA 2K21 oyununa sahipseniz, ana menüdeki MyCareer moduna girdiğiniz anda MyPlayer isimli karakter oluşturma ekranına yönlendirilirsiniz. Aynı zamanda, NBA 2K21 oyununun deneme sürümünü indirdiğinizde de bir MyPlayer oluşturma imkanını kazanırsınız.

Deneme sürümünde oluşturduğunuz oyuncu, NBA 2K21 oyununun tam sürümünü satın aldığınızda doğrudan oyuna aktarılır. Ayrıca, demo sürümde bir ilerleme durumu söz konusu olmadığından ötürü, o konuda hiçbir sıkıntı oluşmaz. Özetle, MyPlayer oluşturmak için en temel adımları atmak için deneme sürüme girmek veya bahsi geçen oyunun tam sürümündeki MyCareer moduna giriş yapmak yeterlidir. Bu hamlelerin ardından, NBA 2K20 oyunundaki sistemin tamamen aynısı olan bir düzenekle karakterimizi oluşturmaya başlarız.

NBA 2K21 oyununda, MyPlayer oluştururken ne istediğini bilmek çok önemlidir

Başarıya ulaşma için önce nasıl ulaşacağımızı çözmemiz gerekebilir. MyPlayer oluştururken de bu karakteri nasıl şekillendirmek istediğimizi önceden düşünmemizde fayda vardır. NBA 2K21 oyununda MyPlayer oluştururken de oluşturulacak olan karakterin neler yapmasını istediğimizi bilerek adımları ona göre atarız. Çözmemiz gereken ilk sorun da oluşturacağımız oyuncunun hangi pozisyonda oynayacağıdır.

Basketbol sporunda bilindiği üzere 5 temel oyuncu pozisyonu vardır. Bu pozisyonlardan haberdarsanız, kendinize en uygun olanı tercih ederek yolunuza devam edebilirsiniz. Konuya uzaksanız, başarılı oyuncuların hangi pozisyonda ve nasıl oynadıklarına dair bilgiler edinmeniz faydalı olacaktır. Pozisyonunuzu seçtikten sonra da oyun tarzınızı şekillendirmelisiniz.

Örneğin, LeBron James gibi SF pozisyonunda oymayı tercih edebilirsiniz. Bu pozisyonda, içeri kat eden bir oyuncu mu, yoksa bir nokta şutör mü olmak istediğiniz yapacağınız tercihler doğrultusunda ortaya çıkacaktır. Skor yapabilen bir oyuncu olmak veya takım arkadaşlarına destek vermeyi önemseyen bir oyuncu olmak sizin elinizdedir. Karakterinizi oluştururken, tüm bu kararları vermiş olmanız, yolun büyük bir kısmını aşmanız anlamına gelir. Ne yapacağınızı hiç bilmiyorsanız da size bazı tavsiyelerde bulunabiliriz.

Gard pozisyonlarında oynayan bir oyuncu için nelere dikkat edilmelidir?

Gard olarak nitelendirilen PG ve SG pozisyonları, 1 ve 2 numaralı pozisyonlar olarak adlandırılmasına karşın birbirleriyle önemli farklılıklar içerir. Oyun kurucu olarak nitelendirilen PG pozisyonu, topu elinde fazlaca tutarak sayı yada asist yapmaya çalışırken, SG pozisyonu daha çok skora odaklıdır. Eğer oyunun skor alanında yer almak istiyorsanız bu iki pozisyonu da tercih edebilirsiniz. Bu seçenekleri tercih ettiğinizde, kısa boylu fakat topla karar veren bir oyuncu olursunuz.

Bahsi geçen pozisyonlardan bir tanesini oynayabilen bir oyuncu oluşturduğunuzda, üç sayı yeteneği, pas yeteneği, turnike atabilme yeteneği gibi özelliklere öncelik verebilirsiniz. Aynı zamanda hızınız da bu pozisyonlarda başarılı olmak için önem taşır. Tabii, oyuncu oluştururken tüm özelliklerin yüksek olmasına önem veremeyeceğiniz için bazı yeteneklerde ödün vermeniz gerekecektir. Ödün vereceğiniz yeteneklere birkaç örnek vermek istiyoruz.

PG veya SG pozisyonundaysanız post oyunu ve post savunması gibi seçenekleri yükseltmeseniz de olur. Bu durumlarla çok fazla karşılaşmazsınız. Aynı zamanda, hücum ve savunma alanlarındaki ribaund özelliklerinizin de çok yüksek olması gerekmez. Olursa bir avantajdır ama bu işlemleri yapmadığınızda eksik bir oyuncu olmazsınız. Öte yandan, karakterinizin vücut ölçülerini belirlerken amaçlarınıza uygun bir ayarlama yapmayı unutmamanız önemlidir.

Üç sayı atmaya odaklı bir oyuncu oluşturmak istiyorsanız, kolları çok uzun olan bir oyuncunuzun olması sizi olumsuz etkiler. Hızlı bir oyuncu olmak istiyorsanız da oluşturduğunuz karakterin kilosunun ve kaslarının fazla olması size dezavantaj oluşturur. Yapacağınız değişikliklerin karakterinizin yeteneklerini ne yönde etkilediği, bu ayarlamaları yaptığınız sırada ekranda görülecektir.

Pivot pozisyonunda oynayan bir oyuncu için nelere dikkat edilmelidir?

Bir basketbol takımında genellikle en uzun oyuncular pivot pozisyonunda oynarlar. Bu pozisyonda oynayan bir oyuncu, NBA 2K21 oyununca C olarak gösterilir. MyPlayer olarak bir pivot oluşturmak istiyorsanız, uzun bir oyuncuyla baş etmeniz gerekecektir. Böyle bir oyuncu oluştururken de pek çok kriteri göze almak durumunda kalırsınız. Örneğin, oyuncunuzun boyunu gereğinden fazla yapmanız durumunda, bu oyuncunun hareket kabiliyetiniz düşürürsünüz.

Zaten, pozisyonu gereği bir PG veya SG kadar hareketli olamayan bu pozisyonun oyuncularını daha hantal hale getirmek çok büyük avantaj sağlamaz. Fazla kısa yapmanız durumunda ise rakip takımın pivot pozisyonundaki oyuncusuyla rekabet anlamında geriye düşebilirsiniz. Bu nedenden ötürü pivotlarınızı en fazla 7.1 ft ile en az ize 6.10 ft birimlerinde olması idealdir. Aynı zamanda, pivot oyuncunuzun özelliklerini belirlemek de yine üst kısımda anlattıklarımız gibi sizin isteklerinize bağlıdır.

Pivot pozisyonundaki karakterinizi isterseniz çok güçlü yapabilirsiniz. Bu durumda, post oyunlarında fayda görürken, potadan uzak noktalardaki işleviniz azalacaktır. Üç sayı atmaya uygun bir oyuncu da oluşturabilirsiniz ama bunun için diğer güç değerlerinden ödün vermeniz gerekir. Aynı zamanda pivot pozisyonunun oyuncuları, savunmadaki son noktada sıklıkla bulunacakları için bazı savunma özelliklerinin de iyi olmasında fayda vardır.

Bu savunma özelliklerinin arasında blok, ribaund, post savunması gibi özellik türlerini sayabiliriz. Pivot oyuncunuzun çok fazla hızlı olmasının etkisini bir gard oyuncusu kadar görmezsiniz. Aynı zamanda, bire bir savunma, top çalma gibi özelliklerinin de çok yüksek değerlerde olmasının faydası belirli miktardadır. Bahsi geçen yetenekleri arka plana atarak, oyun tarzınıza göre bir MyPlayer oluşturabilirsiniz.

Forvet pozisyonlarında oynayan bir oyuncu için nelere dikkat edilmelidir?

Forvet pozisyonunda oynayan oyuncular 3 ile 4 numara olarak nitelendirilir. NBA 2K21 oyununda bu oyuncuları SF ve PF olarak görürüz. Bu pozisyondaki oyuncular, kanat oyuncusu olarak görev alabildiği gibi PF pozisyonundaki oyuncular sıklıkla pivot pozisyonunun özelliklerini gösterebilir. Bununla birlikte, günümüzün NBA koşullarında PF pozisyonundaki oyuncuların biraz daha atletik özelliklere sahip olması beklenir.

Forvet olarak adlandırılan bu iki pozisyonu seçtiğinizde, temel olarak bir nokta şutör veya potaya kat eder nitelikte bir hücum tarafını geliştirebilirsiniz. Oyuncularınızın smaç yapabilme, hız gibi özelliklerini arttırmanızda fayda vardır. Savunma tarafındaysa, forvet oyuncusu oluşturduysanız ribaund ve blok özelliklerini arttırabilirsiniz. Oyuncunuzun güçlü olması da hem savunma, hem de hücumda size katkı sağlayacaktır.

Etiketler:

, ,