NBA 2K serisinin son yıllarda çıkışını gerçekleştiren oyunlarında, oyuncuların mevcut yetenekleriyle birlikte bu oyuncuların yeteneklerini arttıran bazı etmenlerle karşılaşıyoruz. Bahsi geçen etmenlerden bir tanesinin de bu oyunda yer alan rozetler olduğunu söyleyebiliriz. Oyuncuların farklı noktalardaki özelliklerini ve yeteneklerini arttıran bu rozetler, bazı zamanlarda maç kazandıracak seviyede önemli olabiliyorlar. Okumakta olduğunu rehber yazısında da sizlere NBA 2K21 oyununda yer alan rozetlerin nasıl kazanıldığını ve bu rozetlerin Türkçe karşılıklarının neler olduğunu anlatacağız. Bu arada, bahsi geçen oyunun inceleme yazısına internet sitemizden göz atabilirsiniz.


NBA 2K23 hakkında internet sitemizde farklı rehberler de bulunuyor. Bu rehberlerden bazılarını hemen aşağıdaki maddelerimizden, tamamını ise bu kategorimizden görebilirsiniz.


NBA 2K21

NBA 2K21 oyunundaki rozetler ne işe yarar ve nerelerde kullanılır?

Basketbol sporuyla ilgileniyorsanız, bazı oyuncuların belirli özellikleriyle birlikte sahip oldukları özel yeteneklerin olduklarını bilirsiniz. Bu yetenekler bazen, bu oyuncularla anılan hareketler, bazen de daha fazla katkı sağladıkları alan olarak ele alınabilir. NBA 2K serisinin oyunlarında da rozetler bu özel yetenekleri ve onları kullanım başarısını işaret eden unvanlardır. NBA 2K21 oyununda da rozetler bulunur ve 4 farklı seviye olarak oyuncularda mevcut olabilir.

Bu seviyeler; bronz, gümüş, altın ve bu oyundaki orijinal adıyla Hall of Fame olarak adlandırılır. Rozetlerin, oyunculara belli başlı bazı katkıları bulunur ve bu katkılar rozetin rengiyle orantılı olarak daha baskın bir biçimde kendisini gösterebilir. Örnek vermek gerekirse, Catch & Shoot isimli rozete sahip olan bir oyuncunun, pas aldıktan sonra doğrudan şut attığında isabet oranı yükselir. Rozetin seviyesine göre bu başarı oranında artış görülür.

Geçtiğimiz yıl çıkışını gerçekleştiren NBA 2K20 oyunundan bahsediyor olsaydık, rozet kazanımının yalnızca MyCareer modu için önemli olduğunu söylerdik. Oysa, NBA 2K21 oyunu söz konusu olduğunda rozetleri kazanacağımız ve bunları geliştirebileceğimiz alanların sayısının ikiye çıktığını görüyoruz. Bu yıl, tıpkı bu oyundaki MyCareer modunda olduğu gibi, MyTeam modunda da rozetleri kazanma ve geliştirme imkanımız yer alıyor.

MyTeam modunda, geçtiğimiz yıllarda oyuncu kartlarında rozetler hazır halde bulunurdu. NBA 2K21 oyunuyla birlikte rozetleri kazanabilme, oyuncu ekleyebilme ve bunları geliştirebilme imkanı kazandık. MyCareer modunda ise NBA 2K20 oyunundaki sistemin aynen devam ettiğini söyleyebiliriz. Oyuncu oluştururken kazanılabilen rozet sayısı belirlenirken, ilerlemeler doğrultusunda oyuncumuza rozet ekleyebilir ve bu oyuncunun yeteneklerini arttırabiliriz.

Rozetler nasıl kazanılır ve nasıl uygulanır?

Üstteki bölümde belirttiğimiz gibi NBA 2K21 oyunundaki iki oyun modunda da rozetler aktif rol oynar ve bu oyun modlarında bu rozetler kazanılıp geliştirilebilirler. Bu iki oyun modunda da rozetleri kazanma yöntemleri birbirinden farklıdır. MyCareer oyununda, yalnızca oluşturulan oyuncuya rozet uygulanabilirken, MyTeam modunda uygun olan her oyuncuya rozetler uygulanabilir. Ayrıca, rozeti bulunan oyuncuların rozetleri geliştirilebilir.

MyCareer modundaki rozetler nasıl kazanılır ve nasıl uygulanır?

MyCareer modundaki rozet uygulaması, belirttiğimiz üzere NBA 2K20 oyunundaki sistemle tamamen aynıdır. Bir karakterle müsabakalar yaptıkça, belirli deneyim puanları kazanırız. Bu puanlarla birlikte bir gelişim çizelgesi dolar ve rozetlerimiz uygulanabilir hale gelir. MyCareer modundaki rozetlerin gelişimi 4 sınıfta gerçekleşir. Bu sınıfları; bitiricilik yetenekleri, şutör yetenekleri, oyun kurucu yetenekleri, savunma ile ribaund yetenekleri olarak sıralayabiliriz.

Bahsi geçen alanlarda yaşanan gelişimler sayesinde, her bir alan için ayrı ayrı rozet kazanma ve geliştirme hakkı elde edilir. MyCareer modunun henüz başında karakter oluştururken bu alanların gelişme hızlarını ve kapasitelerini kendimiz belirleriz. Belirlediğimiz ölçüler doğrultusunda kazanılan puanlarla da rozet alma hakkı kazanılır. Kazanılan rozetler bronz renkli olarak oyuncuya eklenir.

Sonrasında, müsabakalar yaptıkça kazanılan rozet hakkıyla ise yeni bir bronz rozet alma veya alınan rozeti gümüş seviyesine çıkartma tercihi oyuncuya bırakılır. Oyuncular, deneyim kazandıkça bu gelişimi tekrar ettirirler ve kendi tercihlerine göre rozetlerinin seviyelerini yükseltebilir veya fazla sayıda rozete sahip olabilirler. Özetlemek gerekirse, MyCareer modunda rozet kazanma durumu oyuncuların maçlardaki başarılarıyla ve fazla sayıda maç yapmalarıyla doğru orantılıdır.

MyTeam modundaki rozetler nasıl kazanılır ve nasıl uygulanır?

MyTeam modundaysa, MyCareer modunun aksine oyuncular rozetlerden yoksun bir biçimde bulunmazlar. Her bir karttaki oyuncunun, kendine özgü bir rozet dağılımı vardır. Bu kartlardaki rozetler, karta göre çok sayıda ve farklı renklerdedirler. Rozetleri kazanmak ve geliştirmek için gerekli olan unsurlar ise MyTeam modundaki paketler veya çeşitli başarımlar vasıtasıyla kazanılır. Kazanılan rozet ögeleri, koleksiyon kısmında görülür.

Bu rozetleri uygulamak için koleksiyon kısmına girmek ve rozetleri işaretlemek yeterlidir. Bir rozeti işaretlediğimizde, o rozetin uygulanabileceği oyuncuların listesi karşımıza çıkar. Listede çıkanların arasından dilediğimiz oyuncuyu benzer yöntemle seçerek gerekli rozeti uygulayabiliriz. MyTeam modundaki rozetlerin uygulanma işlemi, bir geliştirme aşamasıyla devam ettirilebilir. Örneğin, bir oyuncuya gümüş renkli bir rozet uyguladıktan sonra eğer mümkünse ayrı rozetin altın renkli sürümünü de uygulayabilirsiniz.

NBA 2K21 oyunundaki rozetlerin Türkçe karşılıkları nelerdir?

NBA 2K21 oyununda bulunan rozetler, bir tanesi dışında NBA 2K20 oyunundakilerle aynıdır. Alt kısımda, geçtiğimiz yıl hazırladığımız bir listeyi sizlerle yeniden paylaşacağız. Bu listede olmayan rozet ise Quick Draw olarak adlandırılan rozet olacaktır. Bu rozet, bir oyuncunun topu aldıktan sonra daha hızlı şut atmasını sağlayan bir özelliği geliştiriyordu. 2K Games ekibi, bu rozetin bir yarar sağlamadığına kanaat getirmiş olacak ki bahsi geçen rozet, serinin yeni oyunundan kaldırıldı. Diğer rozetlerin ne işe yaradıklarını ise tam liste halinde alt kısımda hazırladığımız bölümlerden rahatlıkla görebilirsiniz.

NBA 2K21: Bitiricilik özelliği barındıran rozetlerinin çeşitleri ve görevleri

  • Acrobat: Turnike atışları sırasında oyuncunun yeteneklerini arttırır ve akrobatik hareketler yapmasını sağlar.
  • Backdown Punisher: Oyuncuların post hareketiyle rakibini geriletmesini sağlar.
  • Consistent Finisher: Oyuncuların kötü zamanlamalı turnikelerinin sayı olma oranını arttırıyor.
  • Contract Finisher: Oyuncunun, kalabalık savunma arasından smaç ve turnike atma başarısını fazlalaştırıyor.
  • Cross-Key Scorer: Oyuncunun, boyalı alandaki şut isabetini yükseltiyor.
  • Deep Hooks: Özellikle uzun oyuncuların, uzak mesafeden hook atışı atma başarısını arttırıyor.
  • Dropstepper: Post oyunu yapan oyuncunun topu sektirmeden attığı adımlarda savunmanın dengesinin bozulma oranını fazlalaştırır.
  • Fancy Footwork: Özel turnike hareketlerinin daha başarılı biçimde yapılmasını sağlıyor.
  • Fastbreak Finisher: Hızlı hücumlarda atılan sayılarda takeover ibresini daha hızlı arttırır.
  • Giant Slayer: Uzun oyuncuların üzerinden daha başarılı turnike ve smaçlar yapılmasını sağlıyor.
  • Lob City Finisher: Aley-oop pozisyonlarının başarı oranını arttırıyor.
  • Pick & Roller: Oyuncunun Pick & Roll oyununu daha başarılı oynamasını ve bu oyunun sonunda kazanıldığında takeover ibreninin daha hızlı dolmasını sağlıyor.
  • Pro Touch: İyi zamanlamayla atılan turnikelerin sayı olmama ihtimalini azaltıyor.
  • Putback Boss: Hücum ribaundu alındıktan sonra tamamlama becerisini arttırıyor.
  • Relentless Finisher: Savunma oyuncusunun zorlamasına karşın potaya yönelince sayı ihtimalini arttırıyor.
  • Showtime: Oyuncunun başarılı ve farklı bir hareket yapmasından sonra tüm takımın takeover ibresini arttırıyor.
  • Slithery Finisher: Oyuncunun savunma oyuncularının arasından sıyrılmasını sağlıyor.  
  • Tear Dropper: Topu havaya bırakarak turnike atabilmeyi sağlıyor ve isabet oranını arttırıyor.

Şutör özelliği barındıran rozetlerinin çeşitleri ve görevleri

  • Catch & Shoot: Pası alıp doğrudan atılan şutların isabet oranını fazlalaştırıyor.
  • Clutch Shooter: Maçın kritik anlarında şut ortalamasını arttırır.
  • Corner Specialist: Köşe noktalardan atılan şutun yüzdesini çoğaltır.
  • Deadeye: Önde savunmacı varken, üzerinden atılan şutların sayı olma oranını arttırır.
  • Deep Fades: Pota altındayken, geriye çekilerek uzaktan atılan şutların isabetini çoğaltıyor.
  • Difficult Shots: Hareketli ve dengesiz anlardaki şutların isabet oranını arttırıyor.
  • Flexible Release: Başarılı olmayacak atışların, sayı olma oranını arttırıyor.
  • Green Machine: Ark arkaya iki kusursuz sayı atınca, oyunun devamındaki şutların en üst seviyede atılmasını sağlıyor.  
  • Hot Start: Maçın başında ilk şut isabetli olursa, devamındaki şutların isabetini arttırıyor.
  • Hot Zone Hunter: Başarılı şut attığınız noktalardan atılan şutların isabet oranını çoğaltıyor.  
  • Ice In Veins: Maçın kritik anlarındaki serbest atış başarı yüzdesini arttırıyor.
  • Pick & Popper: Perdeden faydalanarak atılan şutların yüzdesini çoğaltıyor.
  • Pump Fake Maestro: Fake attıktan sonraki atılan şutların yüzdesini arttırıyor.
  • Range Extender: Potaya uzak noktalardan atışan şutların başarı oranını yükseltiyor.  
  • Slippery Off-Ball: Topsuzken, boş alana kaçmaya fayda sağlıyor.
  • Steady Shooter: Savunmanın bulunmadığı, boş şutların isabet oranını fazlalaştırıyor.
  • Tireless Shooter: Oyuncu eğer yorgunsa, düşen şut yüzdesini arttırıyor.
  • Volume Shooter: Oyuncunun maçın genelindeki şut temposunu çoğaltıyor.

NBA 2K20: Oyun kurucu özelliği barındıran rozetlerinin çeşitleri ve özellikleri

  • Ankle Breaker: Oyuncu top sürerken karşısındaki savunma oyuncusunun şaşırma ihtimalini arttırır.
  • Bail Out: Oyuncunun, şut atarken aniden pas verme yeteneğini arttırıyor.
  • Break Starter: Uzun pasların yerini bulmasına yardımcı oluyor.
  • Dimer: Oyuncunun pas attığı takım arkadaşının şut yüzdesini arttırıyor.
  • DownHill: Hızlı hücum yaparken oyuncunun daha hızlı olmasını sağlıyor.
  • Dream Shake: Oyuncunuzun post durumundaki fakelerinin, savunma tarafından şaşırmasını arttırıyor.
  • Flashy Passer: Oyuncunun asist yaptığında Takeover ibresinin daha hızlı dolmasını sağlar.
  • Floor General: Tüm takımın hücum özelliklerini arttırıyor.
  • Handles for Days: Top sizdeyken gücünüzün daha az azalmasını sağlar.
  • Lob City Passer: Atılan pasların savunma tarafından kesilme ihtimalini azaltıyor.
  • Needle Threader: Genel anlamda daha iyi pas atmayı sağlıyor.
  • Pass Fake Maestro: Pas atarken atılan fakelerin, rakip oyuncuyu şaşırtma oranını arttırıyor.
  • Post Spin Technician: Durarak yada hareketli haldeki dönüş hareketleri yeteneğini fazlalaştırıyor.
  • Quick First Step: Oyuncunun aniden fırlamasını, süratli hareketlenmesini sağlıyor.
  • Space Creator: Topun oyuncudan çalınma olasılığını azaltıyor.
  • Stop & Go: Oyuncunun yavaşlayıp birden hızlanmasını sağlıyor.  
  • Tight Handles: Oyuncunun performansına göre rakibinizin oyundan düşmesini sağlıyor.
  • Unpluckable: Topun oyuncudan çalınmasının ve top kayıplarının oranını düşürüyor.

Savunma ve ribaunt özelliği barındıran rozetlerinin çeşitleri ve özellikleri

  • Box: Rakibin önünde daha sağlam durmayı sağlıyor.       
  • Brick Wall: Oyuncunun daha güçlü perdeleme yapmasını sağlıyor.           
  • Chase Down Artist: Koşan oyuncunun arkasından gelerek blok vurma yeteneğini arttırıyor.         
  • Clamps: Savunma yaparken, rakibin ön tarafında kalmayı ve önüne geçebilmeyi sağlıyor.             
  • Heart Crusher: Savunmada yapılan başarılı hareketler rakip takımın takeover seviyelerini düşürüyor.
  • Interceptor: Rakip pas yaparken, oyuncunun araya girerek topu çalma oranını arttırıyor.              
  • Intimidator: Rakibin yakınında olunduğunda, rakip oyuncunun şut isabeti oranını azaltır.             
  • Lighting Reflexes: Savunma yaparken daha hızlı müdahale etmeyi sağlıyor.         
  • Moving Truck: Rakip post oyunu yaparken, oyuncunun daha başarılı hareket etmesine yarıyor.
  • Off-Ball Pest: Topsuz alandaki savunma hareketlerinin çeşitlenmesini sağlıyor.  
  • Pick Dodger: Savunmadayken perdelemelerden kaçınma becerisini fazlalaştırır.               
  • Pick Pocket: Top çalma gücünün artmasını sağlıyor.        
  • Pogo Stick: Savunmadayken, oyuncunun daha sık aralıklarla sıçramasına yarıyor.             
  • Post Move Lockdown: Rakip post hareketi yaparken, oyuncuyu daha güçlü yapıyor.
  • Rebound Chaser: Ribaunt alma yeteneğini arttırıyor.
  • Rim Protector: Pata altı savunmasının daha aktif ve zorlu hale getiriyor.               
  • Tireless Defender: Oyuncunun, yorgun olduğu anlarda savunma gücünün azalmasını engelliyor.              
  • Trapper: Oyuncu kalabalık savunma yaparken, rakip hücum oyuncusunu top kaybına zorluyor.
  • Worm: Oyuncunun, box out pozisyonlarından daha kolay kurtulmasını sağlıyor.

Etiketler:

, ,