Yıllara meydan okuyan basketbol oyunu serisi yeni oyunu olan NBA 2K24 ile yeniden karşımıza çıktı. Kariyerinin ikinci yarısında 24 numaralı formayla terletmiş ve erken yaşta aramızdan ayrılmış olan Kobe Bryant ile 2024 senesi arasında bir bağ bu oyunda kurulmuş durumda.24 sayısıyla piyasaya çıkan bir oyun ile 24 numara giyen efsane bir basketbolcuyu anmak gayet güzel bir fikir. Geçtiğimiz sene NBA 2K23 oyununda 23 numaralı formasından ötürü Michael Jordan odak noktası haline getirilirken bu yıl 24 numarasıyla Kobe Bryant ile geçmişe yeniden bir merhaba diyoruz. Kobe Bryant temasını en belirgin olarak Mamba Moments içeriğinde görsek de bu oyunun diğer sevilen kısımlarının pek çok alanında Kobe Bryant ögeleri bizleri karşılıyor.
Birazdan anlatacağım MyCareer ve MyTeam modlarında da Kobe Bryant formalarını, ayakkabılarını, oyuncu kartlarını ve çeşitli ödülleri görebiliyoruz. Mamba Moments aslında NBA 2K24 oyununun en ilgi çekici tarafı değil ama bahsettiğim gibi bir anma özelliği taşıyor. Bu kısımda, Kobe Bryant ile özdeşleşen ve bu oyuncunun özel performanslarının olduğu 7 adet maça çıkabiliyoruz. Her maçta 3 yıldız kazanabildiğimiz meydan okumalar var ve bu yıldızları topladıkça diğer oyun modları için ödüller kazanılıyor. MyCareer ve MyCareer için ayrı ayrı 3 ödül mevcut. Mamba Moments kısmındaki maçları yaparken oluşturulan atmosferi beğendiğimi söyleyebilirim. Geçmişe dair videolar ile o maçların oynandığı zamanın temalarının kullanıldığı saha detaylarını çok beğendim. Geçmişte izlediğim maçları ve televizyon jeneriklerini görmek keyifli oluyor.
Yine de bu oyun modundaki görevleri tamamlamak için uzun süre uğraşılır mı diye bir soru aklımda kalmadı değil. NBA 2K serisinin hayranları bu oyunu genelde 2 oyun modu üzerinden oynuyorlar. Vakitlerini Mamba Moments ile harcamak istemeyebilirler. Bu arada Mamba Moments seçeneğinin hemen altında MyNBA Eras adında bir kısım daha bulunuyor ki burada da NBA 2K24 ile gelen ufak bir yenilik mevcut. NBA 2K serisinin geçmişteki oyunlarında MyNBA başlığıyla girilen bir kısım vardı. Bu kısımda sezonlara dayalı menajerlik tadında bir yapıyla karşılaşıyorduk. NBA 2K23 ile değişen durum içinde bulunduğumuz sene de sürdürülüyor ve MyNBA Eras kısmını bir kez daha görüyoruz.
MyNBA Eras, geçmişteki MyNBA deneyimini zamana yayarak oyunculara zamanda geriye doğru yolculuk yapma şansı tanıyor. Şöyle ki, MyNBA Eras, günümüzdeki NBA takımlarının güncel halleriyle de uzun bir menajerlik tadı sunduğu gibi 10’ar yıllık periyodlarla kendi sezonlarımızı ve istersek takımlarımızı oluşturma şansını tanıyor. Larry Bird ve Magic Johnson çekişmesinin başladığı 1980’li yıllardan başlayıp, günümüze kadar geçen 10’ar yıllık bölümlerde takımlar yönetebiliyoruz. Her 10 yıl için ayrı bir başlangıç yapmamız gerekiyor. Geçtiğimiz sene çıkan NBA 2K23 oyununda LeBron James ile özdeşleşen 2010’lu yıllar eksikti. NBA 2K24 ile bu eksiklik de giderilmiş durumda.
NBA 2K24 ile gelen ProPlay mekanikleri nasıl hissettiriyor?
Oynanış mekanikleri konusu özellikle spor oyunları için yorumlanması zor bir konudur. Bazı mekanikler zaman içerisinde değiştirilebiliyor. Her yıl piyasaya sürülen oyunlarda çok büyük farklılıklar olmasa da oynanış mekaniklerinde çeşitli yenilikler ve değişimlerin yapıldığı hissedilir. Bu oyunun da geliştirici ekibi tarafından oynanış kısmına dair ProPlay teknolojisi ile geliştirmeler getirileceği söylenmişti. Bahsedilen farklılıkların olumlu ve olumsuz anlamda sahaya yansıdığını gördüm. Ayrıca NBA 2K24 oyununun çıkış dönemi itibariyle ben yeni mekaniklerine pek alışamadığımı da itiraf etmek istiyorum.
Olumlu anlamda, topun daha rastlantısal hareket ettiğini, oyuncuların gerçek hayatta olduğu gibi hatalar yapabildiğini gördüm. Örneğin, kesin ribaunt aldım dediği anlarda top oyuncumun elinden kayıp gidebildi. Sıkışık alanlara girdiğimde doğrudan top elimden rakibe geçmek yerine ortada kaldı ve karmaşa yaşandı. Yanlış tercihlerde top kesin kaybedilmiyor veya kazanılmıyor. Rastlantısal olarak bir yere düşüyor ve oyuncular yeni bir mücadeleye daha giriyorlar. Serbest atışlarda doğru nokta tutturamadığında bile rastlantısal olarak atışlar girebiliyor yada kaçabiliyor. Oyuncu animasyonlarının da genelde gayet gerçekçi olduğunu gördüm ama geçtiğimiz senelere göre gözle bir farklılık da dikkatimi çekmedi.
Tüm bunların yanında NBA 2K24 oyununun mekaniklerinde gözüme çarpan pek çok olumsuz da oldu. Özellikle ikili mücadelelerde rastlantısallıktan uzak, animasyon tamamlanmaya yönelik hareketlilik olabiliyor. Tam potaya giderken rakip oyuncu neredeyse ışınlanıp blok yaptığına çokça şahit oldum. Top oyuncumuzdayken, pota altında fizik kurallarına büyük ölçüde aykırı biçimde smaçlar yapılıyor. ProPlay desteğiyle yıldız oyuncuların özel hareketlerinin oyunda bulunması güzel bir gelişme fakat bu oyuncuların kayıtlı animasyonlarının tamamlanması için mantıksız derecede güçleri oyuna yansıyabiliyor. Örneğin, MyNBA Eras modunda 2010’larda oynayan LeBron James ile ilerlerken turnikeye nasıl gireceğini denemek isterken bu duruma şahit oldum.
Önündeki adamın kenarından geçmek yerine sanki rakibi yokmuşçasına üzerinden smaç bastı ki pek bu hareketin yapılacağı hızda ve pozisyonda değildi. Bir diğer oynanış şikâyetim ise 3’lük atışlarla ilgili olacak. Bir oyuncu bomboş değilse neredeyse hiç 3’lük atılamıyor. Boş kalması için üzerine oyuncu çekmeye çalışmak biraz zor ve uzaklaşan oyuncu çok çabuk yakınına geliyor. Savunma oyuncusu biraz uzaktaysa bile 3’lük atışı deneyen oyuncunun konsantrasyonunu bozmuş sayılıyor. Gerçekçilik ve zorlayıcılık adına olumlu olsa da bu durum oynanış çeşitliliğini azaltıyor. Ayrıca, zorluk seviyesi yükseldikçe milimetrik olarak doğru anda topu bırakmazsak o sayı kesinlikle girmiyor. NBA 2K24 oyununun oynanış mekanikleri zaman içerisinde yerine oturacaktır ama şu haliyle göze batan pek çok detayı barındırdığını söylemek isterim.
NBA 2K24 ile MyCareer deneyimi yaşamak için zengin olmak gerekiyor
NBA 2K serisinin en sevilen oyun modlarından birisi de yıllardır MyCareer olarak gösteriliyor. Kendi karakterimizi oluşturarak bir NBA efsanesi olmak adına adımlar attığımız bu kısımda çok büyük bir yenilik göremedim. Bunun aksine, en azından MyCareer macerasına başlarken karşılaştığımız hikaye kısmı NBA 2K23 oyununda olduğu gibi NBA 2K24 ile bir hayli arka plana atılmış durumda. Kendimizi, geçtiğimiz yılkine benzer şekilde The City olarak adlandırılmış küçük açık dünya alanında buluyoruz. Şehirdeki etkinliklerle uğraşmak veya NBA kariyerimizi ilerletmek daha en başta tercihimize bırakılıyor. Hikaye ise şehir içerisinde karşılaştığımız yapay zeka karakterlerle gerçekleştirdiğimiz diyaloglarla ilerliyor.
Serinin bir önceki oyunundaki aynı kısaltma ismi kullanan karakterimiz bu seneki hikayeye göre 3 nesildir NBA basketbolcusu olan bir ailenin üyesi. Babasıyla yaptığı konuşmalardan bunu anlıyoruz. Bir NBA efsanesi olmak adına önemli oyuncuların bulunduğu bir listeye göre hareket ediyoruz lakin ondan sonrası biraz parayı veren düdüğü çalan sisteminde ilerliyor. Şehir, geçen seneye göre daha eğlenceli ve detaylı. Miami teması kullanılan bir atmosferde eğlenceli etkinliklerle uğraşabiliyoruz ama karakterimizi geliştirmezsek bu eğlenceli ortam kursağımızda kalıyor. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi yalnızca VC ile karakterimizi geliştirebiliyoruz ve VC kazanmak öyle kolay bir iş değil. Burada işin içerisine yoğun bir para harcama mecburiyeti giriyor.
Oyunun standart sürümüyle başlayacaksanız önünüzde uzun bir yol olduğunu şimdiden söyleyeyim. Zaten NBA 2K serisindeki MyCareer modu her sene VC satın alımı üzerine ilerliyordu. NBA 2K24 ile bu durum devam ediyor fakat yeni oyun mekanikleriyle birlikte sahada gerçekten güçsüz bir oyuncu olduğunuzu hissediyorsunuz. Oyuncunuzu geliştirmek ise gerçekten önemli bir zaman gerektiriyor. Eğlenmeden, sürekli kaybederek bu zamanın nasıl geçirileceğini ise tam olarak bilemiyorum. Mecburen pamuk eller cebe diyerek VC takviyesine gitmek şart olmuş diyebilirim. Bir de MyCareer modunun açık dünyasında, özellikle de çevrim içi olan diğer oyuncularla rekabet etmek istiyorsanız para harcamanız tamamen zaruri bir hale gelecektir.
Aksi halde 85 – 90 gücündeki rakiplerin top toplayıcısı olmak için kendinizi hazırlayın. Çevrimiçi maçlardan uzak duracağım derseniz de durum değişmiyor. Çok fazla maç yapsanız bile başarısız sonuçlar alınca hevesiniz kaçabilir. Üstüne üstlük bu başarısızlıkla sürekli olarak üzerinizden GOAT tartışmasının yapılıyor olması da hikaye adına tuhaf bir durumu ortaya çıkaracaktır. The City içerisinde pek çok mağaza ile karakterimizi farklı alanlarda özelleştirebiliyoruz ama zar zor kazanılan parayı karakteri geliştirmek yerine süslenmek için kolaylıkla harcayamıyorsunuz. Tüm bunlarla birlikte The City içerisinde dolaşırken yaşanan FPS kayıpları da oyunun akışkanlığını olumsuz anlamda etkiliyor.
NBA 2K24 ile MyTeam moduna önemli farklılıklar getiriliyor
Bir başka NBA 2K efsanesi bölümün de MyTeam olduğunu söyleyebilirim. Bir yılımın en az 500 saati bu oyun modunu oynamakla geçiyor ve yeni oyun geldiğinde o takım sıfırlanıp en başa dönüyorum. Ben bunu neden her sene yapıyorum diye kendime sorduğumda açıkçası mantıklı bir yanıt bulamıyorum. NBA 2K24 oyununun MyTeam modunda nelerin değiştiğine sözü fazla uzatmadan geçeyim isterseniz. Öncelikle bu yıl oyuncuların başlangıç seviyelerini beğendim. NBA takımlarındaki oyuncular en fazla 85 ortalama değere sahipler. Birden ilerlemek yerine güçsüz takımlardan yola çıkarak çabalamak benim hoşuma gidiyor.
Ömründe bir maçta 20 sayıyı hiç atamamış adamların 95 üstü ortalama değerlerdeki oyuncu kartlarında bulunmasından hiç hazzetmiyorum. Düşük seviyeden bir takım kurarak adım adım yükseltme çabası ise NBA 2K serisinde en sevdiğim şey. Bu sebepten ötürü oyuncu seviyesi tavanının alçak tutulmasına sevindim. Bu arada günümüzün takımları 85 ortalama değerdeki oyuncu kartlarını barındırıyorlar ama daha yüksek seviyedeki kartlar var. Onlar da en fazla 90-91 seviyesinde değişiyor. MyTeam modunda alt seviyelerden başlanması bir yenilik değil ama açık arttırma bölümünün kaldırılması bir yenilik. Artık oyuncuları açık arttırmayla alamıyor ve satamıyoruz.
Özgür bir satın alma sistemi yerine Player Market isminde bir alandan paketlerdeki kartlardan istediğimizi VC veya MT Point ödeyerek satın alabiliyoruz yalnız bu biraz maliyetli oluyor. İşin kötü tarafı ise alınan oyuncu kartlarının aynı fiyattan satılamaması. Satılabilir olan oyuncu kartları, alış fiyatının %40’ı bir değerle doğrudan satılarak MT Point kazancı veriyorlar. Böylelikle çok sayıda maç yapmak veya mikro ödeme yöntemine başvurma gibi bir zorunluluk ortaya çıkıyor. NBA 2K24 ile değişen bir diğer kısım ise sezon ilerleyişi sistemi. MyTeam modunda geçtiğimiz senelerdeki gibi belirli görevleri yaparak sezon seviyesini ilerletemiyoruz. Bunun yerine maç yapmamız yeterli oluyor.
Sezonda seviye atlamadaki sıkıntılı kısım ise her bir seviye için daha fazla zaman harcanmamızın gerekmesi. Eski NBA 2K oyunlarında birkaç görevi aynı maça denk getirip bir anda çok sayıda seviye atlayabilirken şimdi en çok uzun süreli maçlar olmak üzere yavaş yavaş sezonlarda ilerleyebiliyoruz. Para harcamak isteyenler ise belirledikleri kadar ilerleyişi, seviye başına para ödeyerek geçebiliyorlar. Ayrıca, NBA 2K24 ile gelen Pro Season Pass ve Hall of Fame Pass paketleri sadece gerçek parayla satılıyor. Bu paketleri satın alanlar MyCareer ve MyTeam modlarında çeşitli hediyeleri edinebildikleri gibi Sezon çizelgesinin Premium tarafındaki ödüllere de sahip olabiliyor. Bahsi geçen paketlerin oyundaki puanlarla satın alınmaması da oynaması ücretsiz oyunlardaki sistemlerin bile üstüne çıkan bir para harcamama gereksinimini doğuruyor.
MyTeam modu da öncelikle oyuncunun cebine göz dikiyor
Hemen her sene NBA 2K serisi için açgözlülük yönünde eleştiriler gelirdi ki bunları incelemelerde fazla dile getirmezdim. Yalnız bu yıl durum bir hayli göze batıyor ve belki de NBA 2K24 oyununun temelini fazladan yapılan ödemeler oluşturuyor. Üst kısımda belirttiğim gibi sezon ilerleyişine Premium diye bir kısım eklenmiş durumda. Büyük ödül değişmese de gerçek parayla buradan sezon geçişi satın alanların hediye kazanma şansları bir hayli artıyor. Kart paketleri, Player Market kısmından satın alınıyor ama en güçlü oyuncu kartını almak için tüm koleksiyonun tamamlanması isteniyor. Ayrıca, Player Market içerisindeki kartlar hem VC, hem de MT Point ile satın alınabiliyor ki bu yıl MT Point de gerçek para ödeyerek doğrudan satın alınabilir hale getirilmiş.
NBA 2K serisinin eski oyunlarında yalnızca VC satın alınabilir, MT Point yalnızca oyunda yapılan emeklerin neticesinde kazanılabilirdi. NBA 2K24 ile bu emekler de bir kenara atılarak parayı ver, kartı al mantığına geçilmiş ki bu çok büyük bir sorun oluşturabilir. Bazı MyTeam maçlarında kazanılan MT Point miktarı arttırılmış ama satın almak için yine fazla sayıda maçlar yapmaya gerek duyuluyor. Uzun lafın kısası MyTeam modunun eğlenceli yapısının üzerinde paranın gücünün uçuştuğunu gördüm. Bu arada MyTeam içerisinde bulunan pek çok seçeneğin de geçtiğimiz senelere göre aynı kaldığını sizlerle paylaşayım. Göze çarpan neredeyse tek yenilik ise Salary Cap isimli çevrimiçi bir kısım. Her bir oyuncu kartının belli bir değeri bulunuyor. Salary Cap kısmında belirlenen tutarı geçmeyen takımlar kurularak çevrimiçi maçlar yapılıyor ve ilerleme kaydediliyor.
Salary Cap dışında da tabii ki küçük dokunuşlar yapılmış bu sene. Kadrolar artık Manage kısmından yalnızla 13’lü olarak değil, 5’li ve 3’lü olarak da düzenlenip, taktiksel anlamda düzen sağlanabiliyor. Oyuncuların edit kısmına Evolution sekmesinin eklenmesi ve edit seçeneğinin geliştirilmesi de gözüme çarpan bir etken oldu. Geliştirilebilir olan kartlar için ayrı bir bölüm yok ve bu sekme üzerinden gelişim için yapılması gereken meydan okumalar ve geliştirme işlemi doğrudan yapılabiliyor. Kazanılan ayakkabı kartları ise bomboş değiller ve kendilerine has değerlerle geliyorlar. Bu özelliğe sevindim çünkü sıfırdan ayakkabı yükseltme işlemi yapmak bir hayli zaman alıyordu. Tabii dileyenler, ayakkabı yükseltme kartlarıyla mevcut düzeni değiştirebilir.
Şahsım için çok önemli olan MyTeam modunun da para harcama temeline fazlaca yaslandığını görmek üzücü oldu. Yine de sezon ilerleyişi adına oynanan her maçın tecrübe puanı vermesi, boşuna emek harcanmadığını gösteriyor. Görevler kısmı da yıl içerisinde farklılık gösterecektir. Çıkış dönemindeki haliyle görevlere dikkat ederek buralardan oyuncu kazanmanın yollarına gittikçe daha eğlenceli bir MyTeam deneyimi yaşanabilir. Yine de geçtiğimiz yıllara göre NBA 2K24 oyununda MyTeam modu bile bana biraz sıkıcı ve yorucu geldi. Çevrimiçi maçlardaki sunucu problemlerinin devam ettiğini de söylemeden geçmeyeyim. Alt kısımda biraz daha detaylı anlatacağım fakat çevrimiçi olarak ülkemizden girerek rekabet etmek neredeyse imkansız ki bu durum da alınan eğlenceye önemli bir engel konumunda.
NBA 2K24 de her sene olduğu gibi çevrimiçi kısımlarda sorun yaşatıyor
Çevrimiçi mücadeleler NBA 2K serisi için kronikleşen bir sorun halini aldı. Yurt dışında benzer sorunlar görülüyor mu bilemiyorum ama ülkemizden bu oyunu çevrimiçi olarak oynamak neredeyse imkansız. NBA 2K24 ile sunuculardaki yavaşlık sorunu da devam ediyor. Üst kısımda MyTeam modundaki maçlardan bahsetmiştim. Bazı görevleri tamamlamak için çevrimiçi maçlar yapmamız gerekiyor. Şanslıysak bu maçlardan sonuç alabiliyoruz ama çok fazla çaba sarf etmek gerekiyor. Özellikle de şutların milimetrik olarak atılması gereken bu oyunda neredeyse hiç uzun mesafeli şut isabeti sağlayamadım. Benzer durum MyCareer modu için de geçerli.
Oyunun genel eğlencesini büyük ölçüde çalan bu durumla ilgili yıllardır bir ilerleme kaydedilmedi. Yalnızca NBA 2K24 oyununun ilk duyurusunda çapraz platform desteği ön plana çıkarılmıştı. Evet, serinin bu yeni üyesinde PlayStation 5 ile Xbox Series X/S konsollarının kullanıcıları birbirleriyle çevrimiçi olarak eşleşebiliyorlar. Rakip çokluğu açısından bir fayda sağlasa da bahsettiğim çevrimiçi sunucu problemlerinden ötürü gelişmenin tadına varamıyoruz. Ayrıca, PC tarafı bu gelişmeden mahrum bırakılıyor çünkü NBA 2K24 oyununun PC sürümü yeni nesil konsollarla aynı değil. PlayStation 4 ve Xbox One kullanıcılarıyla aynı oyunu oynamak zorunda kalan PC kullanıcıları için hakaret sayılabilecek bir durum bu.
Grafikler konusunda gözüme büyük bir yeniliğin çarpmadığını söyleyebilirim. Geçtiğimiz seneye oranla NBA 2K24 bu sene şahane grafiklerle gelmiş diyemeyeceğim. Xbox Series X konsolumdaki deneyimlerimde görsel açıdan sorun yaşamadım. Daha iyi olabilir miydi, evet ama oyunun akışına göre çok hissedilmiyor. Performans açısından da benzer cümleleri sarf edebilirim. Yalnızca, üst kısımlarda bahsettiğim gibi MyCareer tarafında The City içerisinde gezerken bariz bir zorlanma ve FPS düşüşü gözledim. Böyle durumlarla karşılaşmak da pek mutlu etmiyor insanı kabul edersiniz ki. Yine de grafikler ve performans açısından büyük sorunların olduğunu söyleyemediğim gibi hayranlık verici gelişmeler de yok.
NBA 2K serisinin müzikler açısından bir hayli etkili olduğunu biliyorum. Serinin geçmiş yıllardaki oyunlarında bayıldığım, oyun sayesinde keşfettiğim pek çok şarkı olmuştu. NBA 2K24 ile henüz beni etkileyecek bir şarkıyla karşılaşmasam da müziklerin oyunun atmosferine uygun seçildiğini söyleyebilirim. Yıl içerisinde eklenen şarkılarla umarım hayran olacağım bir parçaya rastlayabilirim. Oyundaki ses efektleri de geçtiğimiz yıllara benzer biçimdeler. Yenilikler yapılmış olsa da dikkatimi çeken duyusal patlamalar bulamadım.
NBA 2K24 güldürürken, ağlatıyor
İnceleme yazısında dikkat çeken oyun modlarından bahsettim ve bazılarını atladım, kabul ediyorum. Atladığım kısımlardan bir tanesi ise The W ismiyle gelen kadın basketbolu kısmıydı. Buradaki oyun mekanikleri kadınlara özgü bir biçimde farklılık gösteriyor ama genel anlamda pek ilgimi çekmediği de bir gerçek. Diğer oyun modları da sürükleyicilikten uzak, arkadaşlarla eğlenceli vakit geçirmek için tasarlanan kısımlar ki çoğu karşılıklı maç yapmak üzerine hazırlanmış durumda. Kısaca, NBA 2K24 oyunundaki diğer oyun modlarında geçtiğimiz senelerin NBA 2K oyunlarının üzerine koyabilen gelişmeler gözüme çarpmadı.
Toparlamak gerekirse NBA 2K24 yine yüzlerce saat oynanabilecek bir oyun ama eğlence kısmını bana pek geçiremedi. Sürükleyici yapısı devam ediyor. MyCareer, MyTeam ve MyNBA Eras gibi kısımların herhangi birisiyle bile yüz saatin üzerinde vakit tüketilecektir. Bunun yanında MyNBA Eras dışındaki bu oyun modlarının doğrudan oyunu deneyimleyenlerin ceplerine göz dikmesi üzücü bir durum. NBA 2K24 için gelen neredeyse her yenilik oyuncuları fazladan para harcamaya itmek için hazırlanmış gibi görünüyor. Ülkemizin koşullarına göre zaten yüksek fiyatlarla oyunlar alınıyorken bir de oyunların fazladan talep etmesi önemli bir sorun.
Tecrübelerime dayanarak bahsettiğim maddi durumların tüm yıl boyunca sürmeyeceği fikrindeyim. MyCareer modu için para kazandıracak görevler gelecektir. MyTeam modunda da başlangıçtaki zorluğu aşacak ödüllerin dağıtılacağını, takımımızı güçlendirmek adına bazı ücretsiz oyuncu kartlarıyla destek verileceğini tahmin ediyorum. Tabii ki tüm bunlara rağmen başlangıç aşaması için biraz acımasız bir girişin gerçekleştiğini de göz ardı edemeyiz. Benim gibi MyTeam modunda yüzlerce saat geçirmekten keyif alıyorsanız, zaten attığınız her adımda takımınızı geliştirecek unsurlara yaklaştığınızı göreceksiniz. Oyunun başlarında atılacak adımlara ve yapılacak harcamalara dikkat etmeyi unutmayın derim yine de.
Saydığım tüm olumsuzluklara rağmen NBA 2K24 oyununu yüzlerce saat oynayacağımı biliyorum ve kendimi engelleyemiyorum. Geliştirici ekip de yıl boyunca desteklemeye, bazı yanlışlarından dönmeye dikkat edecektir. Sadece gerçek parayla satın alınabilen Pro Season Pass ve Hall of Fame Pass için bir adım atılır mı, bilemiyorum. Belki ilerleyen sezonlarda en azından oyundan kazanılabilecek para miktarlarıyla satın alınabilecek hale gelebilirler. Oynanışta yaşanan aksilikler de gelecek güncellemelerle düzelecektir lakin çıkış günü itibariyle NBA 2K24, serinin hayranlarını biraz üzen bir yapıyla bizlere sunuldu. Bu gerçeği de ne yazık ki değiştiremiyoruz.