Nintendo Switch için gelecek olan yeni çevrim içi abonelik servisinden bir önceki içeriğimizde bahsetmiştik. Netflix benzeri bir yapıyla, kütüphanesindeki video oyunlarına ulaşılacak ve her ay yeni oyunların ekleneceği sistemin, başlangıç tarihi ve abonelik fiyatları da açıklandı. Uzun vadeli aboneliklerin daha karlı olduğu sistemin aylara göre değişen fiyat aralıklarını, haberimizin devamında sıraladık. Ayrıca, Nintendo Switch içerisindeki sistem kütüphanesine eklenen oyunların açıklanmasının ardından merak edilen bazı sorular da sanal konsol sisteminin olup olmayacağı idi. Bu soruların yanıtları da Nintendo tarafından verildi.

Nintendo Switch için gelen çevrim içi servisin fiyatları ve başlangıç tarihi açıklandı

Nintendo Switch çevrim içi abonelik fiyatları aydan aya değişiyor

Öncelikle Nintendo Switch çevrim içi abonelik servisinin başlangıç süresini sizlerle paylaşalım. Yapılan açıklamalara göre bu servis Eylül 2018 tarihinde aktifleşmiş olacak. Aktif olana kadar ise çevrim içi oyunlar, ücretsiz olarak oynanmaya devam edilebilecek. Sistemin fiyatlarının belirlendiğini de söylemiştik. Yapılan açıklamalara göre 1 aylık abonelik bedeli 3,99 Dolar, 3 aylık abonelik bedeli 7,99 Dolar ve bir yıllık abonelik bedeli ise 19,99 Dolar olacak.. Yani belirttiğimiz üzere, günler uzadıkça sistem daha ucuza gelmiş oluyor.

Öte yandan, kütüphaneye eklenecek oyunların açıklanmasıyla; Nintendo Switch için sanal konsol sisteminin gelip gelmeyeceği tarzında sorular yöneltildi. Nintendo yetkilileri bu sorulara, sistemin yeni nesil oyun konsoluna gelmeyeceği yönünde yanıt verdiler. Önceki nesil konsolların oyunlarının oynanmasına imkan veren sistemin gelmemesinin açıklanmasıyla birlikte, bazı soru işaretleri daha oluştu. Bu soruları da yanıtlayan Nintendo yetkilileri; sanal konsol sistemi gelmese dahi, klasik oyunlara her zaman değer vereceklerini yanıtlarına eklediler. Nintendo’nun önceki üç oyun konsolunda, yani Wii, 3DS ve Wii U platformlarında; NES, Super Nintendo, Nintendo 64 ve diğer eski platformlardaki bazı klasik oyunlar, sanal konsol adıyla dijital mağazada mevcuttu.