Gündelik ve eğlenceli parti oyunlarının hareketli türüne katılan Party Animals, sevimli hayvanlar olarak oynadığınız ve ölümüne savaştığınız yeni bir deneyim olarak karşımıza çıkıyor. Kediler, köpekler, yarasalar, baykuşlar ve benim favorim olan köpekbalıklarından oluşan bir listeyle, bu oyunda size hitap eden bir hayvan bulmanız kaçınılmaz. Hatta belirli bir çiftçilik simülatöründen bazı tanıdık karakterleri bile görebilirsiniz! Recreate Games stüdyosunun geliştiricileri kendi şirket içi fizik motorlarını da geliştirdiler; bu nedenle arkadaşlarınızla savaşmak söz konusu olduğunda, fizik tabanlı karakter hareketleri oldukça komik anlar yaratabiliyor.

Party Animals, bir oturumda 8 oyuncuya kadar hem yerel, hem de çevrim içi tipi oyun deneyimini destekliyor. İsterseniz boşlukları yapay zeka ile de doldurabiliyorsunuz; illa gerçek oyunculara karşı oyun oynamanız gerekmiyor. Çevrim içi olan arkadaşlarınızla oyunu oynamak da oldukça kolay ve çevrim dışı olarak yerel bir şekilde bölünmüş ekran ile bu oyunu oynama seçeneği de var. Oyun ayrıca çapraz platform desteği de sunuyor, böylece PC ve Xbox üzerindeki arkadaşlarınızın oyunu özellikle tek bir grupta oynama konusunda endişelenmelerine gerek kalmıyor.

Party Animals, oynamanız için üç farklı oyun modu sunuyor. Last Stand; iki, dört veya serbest takımlar halinde oyunu oynamanıza izin veriyor. Last Stand modunda, kazanan son hayatta kalandır… Team Score ise başka bir oyun modu. Burada, dört oyuncudan oluşan iki takım, bir hedefi tamamlamak için birbirleriyle yarışır. Son olarak, dört kişilik takımların 10 canla başladığı ve kazanmanın tek yolunun bir takımın canını 0’a indirmek olduğu Arcade modu da var.

Party Animals içerisindeki haritalar inanılmaz derecede detaylı ve benzersiz, ayrıca çok da çeşitliler. Yeni bir haritayı ilk kez deneyimlemenin büyük bir cazibesi var ve yakın zamanda piyasaya sürülen bir oyun için bu yapıtın harita çeşitliliği inanılmaz derecede umut verici. Alan türlerindeki farklılığı görmek harika. Benzer biyomlara (kış/soğuk/su) sahip olabilirsiniz, ancak gerçek ortamlar çok farklı hissettiriyor. Bir haritada, bir kamp ateşi yavaşça yanarken, donarak ölmemeye çalışacaksınız, bir diğerinde ise parçalar kopmaya başlarken bir buzdağının üzerinde duracaksınız.

Party Animals

Nakavt olduktan sonra bile savaş devam ediyor

Party Animals oyunundaki karşılaşmalar yaklaşık 10 ila 15 dakika sürüyor. Bu süre tamamen mod türüne veya arkadaşlarınızın bu süreyi uzatmaya çalışıp, çalışmayacağına bağlıdır. Bununla birlikte, belirli bir süreden sonra, çevresel tehlikeler kaçınılmaz hale geldikçe oyun akıllıca işleri zorlayacaktır. Bazı haritalarda zehirli gaz içeri sızabilir veya çubukları kırılabilir, hatta belki de üzerinde savaşmanız gereken köprü yıkılabilir. Bir zamanlayıcıya sahip olmanın ancak bunu çok belirgin hale getirmemenin oldukça yaratıcı bir yolunu kullanıyor oyun.

Last Stand modunun uzunluğu özellikle değişkenlik gösterebiliyor. Bazı rauntlar inanılmaz derecede hızlı geçebiliyor, göz kırparsanız kaçırıyorsunuz, diğerleri ise oyuncular üstünlük için savaşırken bayağı zaman alabiliyor. Eğer nakavt olursanız, kalan yarışmacılar için tehlike olarak sahneye farklı nesneler atarak oyuna katılmaya devam edebiliyorsunuz. Bunlar zamanla şarj oluyor, bu yüzden “spam” yapamıyorsunuz ama benim zevkime göre biraz fazla yavaş ilerliyor. Yeterince sabırlıysanız, savaşçıların arasına bir bomba atmak oldukça tatmin edici. Öldükten sonra bile oyunla etkileşime geçmenin harika bir yolu bu. Fırlatılan nesneler bir sonraki turda sahnede kalıyor ve onları avantajınıza veya dezavantajınıza kullanmanıza izin veriyor.

Turlar boyunca, silahlar ve diğer yardımcı nesneler yukarıdan ara sıra fırlatılıyor. Bunlar, başka bir oyuncuya yapıştırabileceğiniz pistonlar veya bir, iki, üç veya daha fazlasını hareketsiz hale getirecek bir şok tabancası gibi şeyler olabiliyor. Ancak en korkunç silahlar tenis raketleri ve kürekler. Çok etkili olabiliyorlar ve bazen oyuncular sizi tek vuruşta yere serebiliyor. Diğer oyuncular ve ben, küreğin en iyi nesne olduğunu anladıktan sonra, gökten ya da başka bir oyuncudan kürekler yağdığında herkes ona saldırmaya başladı.

Party Animals oyununda komik anlar da yaşanabiliyor. Bir haritada, bir tarafta büyük dönen fanlar var ve fanlar çalışmaya başladığında güvende olabilmeniz için bir bariyer getiren bir kolu çekmeniz gerekiyor. Fanlardan korunamazsanız, ölümcül kanatlarının içine çekildiğiniz için hızlıca nakavt oluyorsunuz. Karakterinizin rüzgârdan sallanmasını ya da yuvarlanmasını izlemek eğlenceli. Savaş alanını tehlikeli bir ağırlıksız bölgeye dönüştüren bir kara delik içeren bir harita bile var. Bu gerçekleştiğinde, oyuncular sağlam zemine bağlı tutacak bir şey bulmak için çabalamaya başlıyor. Eğer bunu yapamazlarsa, yavaşça kara deliğe doğru sürüklenirler. Bu oyunun fiziğinin arkasındaki motor fevkalade bir şekilde hazırlanmış. Oyuncuların saatler sonra bile gülecekleri bir oyun.

Party Animals

Party Animals, her modunda ve haritasında farklı

Tamamen beceriye dayanmak yerine Party Animals, genellikle birinin nasıl kazandığı konusunda da komik olabiliyor. Bir oyuncunun harita tarafından ölüme savrulması ve benzeri sürprizler her zaman eğlencesini koruyabiliyor. Düşerken genellikle diğer oyuncuları da kendinizle birlikte aşağı çekebilirsiniz. Herkesle savaşmasanız bile kazanmak harika bir duygu. Oyunun üst ekranında kazanan oyuncu, etrafındaki kaybedenlerle birlikte bir kaidenin üzerinde dururken görülüyor ama bu bir fotoğraf karesi değil; oyuncular, fotoğraf çekilmeden önce keyifli bir şekilde tekrar dövüşüyor. Oyun ayrıca bu komik fotoğrafları kaydetmenize de olanak tanıyor. Bu arada, bir sonraki karşılaşmaya geçerken yükleme süreleri çok uzun sürebiliyor. Bu, ev sahiplerinin internetinden veya belirli oyun yapısıyla ilgili bir sorun gibi görünüyor.

Arcade modu, rakibinizin takım canını 0’a indirmeye çalışmanızı istiyor. Şu anda bu modda yalnızca iki harita mevcut ve bunlar birbirinden çok farklı. Bir harita karla çevrili bir barda/kabinde, diğeri ise bir tren istasyonunda geçiyor. Bar haritasında, düşman ekibi güzel ve sıcak kabinden dışarı atmanız ve dışarıda bir buz kütlesine dönüşmelerini sağlamanız gerekiyor. Tren istasyonunda ise oyuncuları rayların üzerine fırlatmanız gerekecek. Her ikisi de oldukça acımasız yollar, ancak işleri eğlenceli ve ilginç hale getiriyor. Tamamen farklı deneyimler gibi hissettiriyor.

Son mod ise Team Score. Arcade moduna benzeyen bu modda dört kişilik takımlar halinde diğer takıma karşı mücadele etmeniz ve zafere ulaşmanız gerekiyor ama haritalar, zorluk derecesi ve hedefler oldukça farklı. Bir haritada ayıları üssünüze sürükleyip bir oluğa bırakıyorsunuz. Bir diğerinde ise bir bomba yüklemeniz ve rakibin tarafına fırlatmanız isteniyor. Team Score içerisindeki bazı maçlar kazanmak için kaba kuvvet gerektirmiyor. Mesela, treninizin motoruna kömür küreklediğiniz ve kimin en hızlı gittiğini gördüğünüz bir maç gibi ama kazanmak için gerekli olabilecek bazı maçlar da mevcut modun içerisinde.

Gerçek oyuncu yerine yapay zeka ile oyunu oynarken, gerçekten çok acımasız rakiplere sahip olabiliyorsunuz. Özellikle de zorluk seviyesini en yükseğe çektiğiniz zaman… Yine de normal ayarlarda bile sert olabiliyorlar yapay zekalar. Kendileri sizi bulmak için biraz hızlı ve eforsuz hareket ediyorlar; bu da bazı oyuncular için rahatsız edici olabilir. Bölünmüş ekranda dövüşürken de, yapay zekaların hareketleri, zıplamalarında veya yumruklarında daha akıcı olabilen bir insan oyuncuya kıyasla daha katı hissettiriyor.

Party Animals

Mikro ödemeler burada da karşımıza çıkıyor

Party Animals tam klavye/fare işlevselliğinin yanı sıra kontrolcü desteğine de sahip. Bununla birlikte, PC üzerinde bir kontrol cihazı kullanılması tavsiye ediyorum ve bu ifadeyi sayısız kere söyleyebilirim. Oyunu bir DualSense veya başka bir kontrolcü ile oynamak çok daha kolay olsa da yine de ustalaşması ve kontrolleri doğru şekilde yapması zor bir oyun gibi hissettiriyor. Kesinlikle klavye/fare ikilisinden kaynaklanan herhangi bir ek karmaşıklık veya beceriksizlik istemezsiniz. Tuş değiştirme desteği var; böylece klavye veya kontrol cihazı düzenini değiştirebiliyorsunuz. Bununla birlikte, Party Animals oyununun erişilebilirlik özellikleri açısından başka pek bir özelliği yok. Yumruklama sesleri veya patlamalar için altyazılar, renk körü modu veya hatta yazı tipini disleksi dostu bir yazı tipiyle değiştirebilmek gibi şeyler görmek güzel olurdu.

En hayal kırıklığı yaratan şeylerden biri de Party Animals oyununun ganimet kutuları/gacha mekaniğine sahip olması. Geliştiriciler, para biriminin çoğunun oyun sırasında kazanılabileceğini vurguluyor, bu harika ama yine de gerçek parayla satın alınabilecek bir para birimi yüzdesi var ve bu endişe verici. Bu gözünüzün önünde olan bir şey değil ama oynaması ücretsiz olmayan bir oyun için biraz endişe verici. Gereksiz yere açgözlü hissettiren bir tasarım tercihi gibi duruyor kendisi.

Party Animals oyununun ses tasarımı, turlar arasındaki ve menülerdeki müzikler gibi kesinlikle çok güzel ve oyun havasına girmenize yardımcı oluyor. Her hayvanın sesinde bir farklılık olmasa da her yumruk, kafa vuruşu ve punt için sesler etkileyici. Oyunda bir gacha makinesi fikrinden nefret etsem de, çıkardığı sesler gerçekçi ve tatmin edici. Grafikler de gerçekten canlı ve benzersiz. Karakterler ve her aşama arasında iyi miktarda kontrast ile çok sayıda sarı ve turuncu. Hayvanların tasarımları, “meme” karakterleri ve orijinal konseptlerin bir karışımı ile mükemmel. Burada bazı harika tasarım seçimleri olduğunu görmek çok açık ve onlara isim vermek sadece çekiciliği artırıyor.

Party Animals yapıtının endişe verici bazı uzun süreli sorunları olabilir ama şu an için sevimli karakterleri ve harika tasarımıyla eğlenceli bir oyun. Oyun, herkesi havaya sokmak için harika bir deneyim sunuyor. Sadece sanat tasarımı zenginleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda ses tasarımı da gerçekten bir etki yaratıyor. Liderlik için savaşırken her maç sizi güldürecek. İçinde bulunan mikro ödeme ekonomisinin yanı sıra ihtiyaç duyan insanlar için erişilebilirlik seçeneklerinin eksikliğiyle ilgili bazı ciddi endişeler var. Ancak en azından oyun, arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirmenin ve saatlerin nasıl geçtiğini anlamamanın kolay bir yolu olduğunu kanıtlıyor.

Party Animals
Olumlu
Birbirinden farklı haritalar, birbirinden farklı deneyimler yaşatmayı başarıyor.
Silahlar ve diğer ekipmanlar akıllıca oyuna entegre edilmiş ve kullanması eğlenceli.
Oyunun genel teması oldukça komik ve eğlenceli; tam bir arkadaş grubu ve parti oyunu.
Görsellik, sesler, müzikler ve performans tarafında hiçbir problem bulunmuyor.
Olumsuz
Haritaların benzersiz yapısını oyun modları pek de başarıyla tekrarlayamıyor.
Nakavt edildikten sonra karşılaşma ile etkileşime geçmek çok yavaş hissettiriyor.
Biraz daha fazla erişilebilirlik ayarı böyle bir oyunda hiç de fena olmazdı.
Mikro ödemelerin eklenme şekli biraz gereksiz hissettiriyor; keyif kaçırıyor.
6

Etiketler: