PEGI, oyunların doğru kitlelere ulaşması amacıyla Avrupa bölgesinde kutulu oyunların üzerine çeşitli ibareler koyuyor. Gameindustry.biz ekibinin haberine göre PEGI, bu ibareler arasına bir yenisini daha ekleyecek. Bu ibare sayesinde kutulu oyun alan oyuncular veya çocuklarına oyun alan ebeveynler, oyunda oyun içi satın alım olup olmadığını öğrenebilecek. Bu ibarenin görüntüsü ise haberimizdeki resimdeki gibi olacak.

PEGI oyun içi satın alım ibaresi

PEGI, izinsiz oyun içi satın alımların önüne geçmek istiyor

Günümüzde Battlefield serisi gibi çok oyunculu olan oyunların çoğunda artık oyun içi satın alımlar bulunuyor. Bu oyun içi satın alımlar genelde oyunda size bir avantaj sağlamayan, sadece görsel olarak oyun tecrübenizi değiştiren kozmetik ögeler oluyor. Bu sayede yapımcılar; hem oyunun oynanabilirlik süresini arttırmış oluyor, hem de oyun satışlarına ek olarak kendilerine bir gelir kaynağı sağlıyor. Nadiren de olsa oyun içi satın alımlar ile ilgili, ebeveynler ve çocukları sorun yaşayabiliyorlar. PEGI de bu sorunların önüne geçmek için 2019 yılı itibarıyla ile kutulu oyunların üzerine oyun içi satın alım ibaresi koyacak.

PEGI; Ipsos aracılığıyla, ebeveynlerin çocuklarıyla yaşadığı bu sorunlar ile ilgili bir de anket yaptı. Yapılan ankete göre oyun oynayan çocukların %40 kadarı oyun içi satın alım yapıyor. Bu oyun içi satın alım yapan kitlenin %80 kadarı da bu konu ile ilgili ebeveynleri ile anlaşabiliyor. Ancak %20 kadar oyuncu, ebeveynleri ile bu konuda anlaşamıyor ve onlardan gizlice oyun içi satın alımlara harcama yapıyor. PEGI de ekleyeceği oyun içi satın alım ibaresi ile bu durumun önüne geçmeyi planlıyor.

PEGI’nin genel müdürü Simon Little ise konuyla ilgili olarak, “Oyun içi satın alımlar günümüzün vazgeçilmezi. Bu konuda oyuncuları, gerek dijital satın alımlarda gerekse kutulu satın alımlarda yeteri kadar bilgilendirmek gerekiyor. Kutulu satın alımlar piyasada azımsanmayacak kadar yer kaplıyor. Ayrıca kutulu oyunlarda oyunda oyun içi satın alım olup olmadığıyla ilgili bir bilgi verilmiyor. Bu da bizim düzeltmemiz gereken bir sorun.” diyor.

Etiketler: