Lazy Bear Games orijinal Punch Club oyununu 2016 yılında ilk oyunları olarak piyasaya sürdü. O zamandan beri, esas olarak simülasyon ve bir RYO olan Graveyard Keeper yapıtına ve söz konusu o oyun için çok sayıda ek paketi geliştirmeye odaklandılar. Şimdi, yedi yıldan fazla bir süre sonra aynı stüdyo, Punch Club evrenini ikinci bir oyun olan Punch Club 2: Fast Forward ile devam ettirdi. Bu oyun, ilk oyunun hikayesinden yaklaşık 20 yıl kadar sonra başlıyor. Önceki oyundaki karakterlere de yoğun bir şekilde yer veriyor. Orijinal isimsiz kahraman, dünyanın en büyük dövüş turnuvasında yarışmak için yola çıkmış ancak iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur.

Bu sırada, ilk oyundaki isimsiz kahramanın kız arkadaşı olan Adriana’yı da doğmamış oğullarını büyütmek için yalnız bırakmıştır. Çocuk büyürken, tıpkı babası gibi büyük bir atlet olmak için eğitim aldı ama annesi onun mahalleden ayrılmasını yasakladı. Sessiz bir günde, evde yiyecek kalmamıştır. Adriana, tüm bu süre boyunca hırsızlık yaptığını ve kahramanın yemek yemesi için dışarı çıkmaları gerektiğini açıklar. Genç kahraman kısa süre sonra kendini Apu’nun köşedeki dükkanında bulur ve alışveriş yapmaya hazırdır. Dükkân ise eski haydut Big Bobo’nun oğlu olan Lil Bobo tarafından soyulmaktadır. İkili bir kavgaya tutuşur ancak kısa süre sonra polis tarafından tutuklanırlar.

Çavuş, karakterleri tutuklamak yerine kahramanı serbest bırakır ve ona babasının hala hayatta olabileceğine dair bazı ipuçları verir. Daha sonra size son derece fütüristik olan Upper City keşfetme özgürlüğü verilir. Bobo ailesini araştırmak, kapı komşusu Henry adına Apu’dan isteklerde bulunmak veya mafya için tuhaf işler üstlenmek serbesttir. Şehirde dolaşmak ve çeşitli eylemler birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürer. Ulaşım bir otobüs aracılığıyla anlık olarak yapılabilir, ancak her yolculuk paralıdır. Önemli olan, birçok iş ve fırsatın yalnızca günün belirli saatlerinde gerçekleşmesidir. Bu yüzden oyunda dikkat edecek çok fazla şey bulunur.

Punch Club 2: Fast Forward içerisindeki ana karakterin ya uyuyarak ya da takviye alarak sağlığını, açlığını ve enerjisini koruması gerekir. Uyku evde yapılabilirken, çoğu gıda maddesi Apu’nun dükkanı gibi dışarıdaki yerlerden veya sümüklü böcek çiftliğinden satın alınır. Bu tür yemekleri karşılayabilmek için farklı işverenlerden tuhaf işler almanız gerekecektir. Bu işler arasında erişte pişirmek, metal çubukları bükmek ve hatta polislik bile var. Daha ağır işler insanı acıktırır ve yorar, bu nedenle sadece ödeme alabilecek kadar uzun süre bir işte çalışmak önemlidir. Yemek için para bulamamak insanı hızla neredeyse dibe vurduran bir eziyete dönüşebilir. Adrian ve Henry, tedbir olarak patlamış mısır ya da çürük sandviç gibi yetersiz atıştırmalıklar sunacaktır.

Punch Club 2: Fast Forward

Punch Club 2: Fast Forward ile kendimizi uzak bir gelecekte buluyoruz

İşler temel ihtiyaçları sağlarken, kahramanın asıl amacı babasının izini sürmektir. Bu, esas olarak Silver’s Gym tarafının dövüş turuna katılarak yapılır. En alt basamaktan başlarsınız ve sınıftaki bir sonraki dövüşçüye meydan okuyarak rütbeleri yükseltirsiniz. Bununla birlikte, bu dövüşler de belirli zamanlarda planlanır ve gelmemek bir yenilgi olarak kabul edilir. Bu nedenle, savaşın gerçekleştiği arenaya gitmek için her zaman yeterli zamanınız olması önemlidir. Bir dövüşte, bireysel saldırıları seçmezsiniz. Bunun yerine, her turda uygulamak için bir dizi yumruk, tekme ve gecikme programlıyorsunuz. Daha fazla inisiyatife sahip olan savaşçı önce başlar, ardından savunmacı gelir.

Bazı saldırılar her kullanımda dayanıklılığı azaltırken, diğerleri metreyi geri kazandırır ve savunma güçlendirmeleri verir. Rakibin sırası da görülebilir ve her tur arasında programı değiştirmek mümkündür; hilelerini yenmek veya daha korumalı bir stratejiye geçmek mümkün. Her dövüşçünün kendi dövüş stiline odaklanmasına yardımcı olan bir okulu vardır. Geniş ve çok yönlü temel okul, son derece agresif Somba, kaçamak Yogoeira, düşük enerji maliyetli Arrrkido, son derece isabetli VR Fighter, tekme merkezli Taekwond-Yo ve kilidini açabileceğiniz çok daha fazlası var. Ek olarak, dövüş performansını artırmak için güç, dayanıklılık ve çeviklik gibi çeşitli istatistikler geliştirilebilir.

Aslında, bir yapı ve rutin planlamak, tanımlanmış bir dövüş stiline sahip gerçek bir güçlü savaşçı yapmak için çok önemlidir; ana karakteri her konuda eğitmeye çalışmak, genel olarak zayıf kalacaktır. En zorlu düşmanları alt eden kaba kuvvete veya daha sık vuran yıldırım hızında bir stile odaklanılabilir. Diğerleri bunun yerine farklı hareketleri serbest bırakmak için neredeyse sonsuz bir dayanıklılık havuzu isteyebilir. Çoğu durumda, bazı insanlar eziyet etmek yerine senaryoyu tamamen yeniden başlatmak isteyebilir. Punch Club 2: Fast Forward; tamamen iş, hedefler ve boş zaman arasında bir denge sağlamakla ilgilidir.

Kişi genellikle sürekli işe gidip gelmenin, maaş çeki için çabalamanın ve ardından yemek yemek, biraz antrenman yapmak ve uyumak için eve gitmenin monotonluğu içinde sıkışıp kalacaktır. The Sims 4 yapıtının devam eden günlük rutininden hoşlananlar kendilerini evlerinde hissedecekler. Ancak aksiyon dolu bir macera isteyenler bunalmış hissedebilir. Yeni bir oyuna başlarken kolay modu seçerek eziyeti azaltabilirsiniz, ancak bu ayar yarı yolda değiştirilemez. Kolay ayar doğrudan işleri hızlandırmaz, ancak spor salonundaki düşmanları zayıflatır. Bu da belirli bir ligde ilerlemek için daha düşük istatistikler ve daha az beceri gerektiği anlamına gelir.

Punch Club 2: Fast Forward

İlk oyun için geliştirilmiş başarılı bir genişleme paketi gibi duruyor

Eğer ilk Punch Club oyununu oynadıysanız, bu oynanış döngüsü size çok tanıdık gelebilir ve çoğunlukla, Punch Club 2: Fast Forward, ilk oyunun bir tekrarıdır; bilimkurgu kılıfı giydirilmiş bir tekrarı aslında. Ancak bu yeni kozmetik değişiklik önemli bir özellik. Upper City, bir kenar mahalleden, Cyberpunk 2077 oyunundan fırlamış, genişleyen bir mega şehre dönüştü. Bu, tonu Blade Runner ve The Matrix gibi medyadan daha fütüristik referanslara kaydırıyor.

Ne yazık ki, bu referanslar hala sadece yüzeysel düzeyde ve aslında zorlayıcı ve ilginç bir dünya inşa etmek için fazla bir şey yapmıyor. Lazy Bear Games basitçe bu dış markaları görmenizi ve nostalji hissetmenizi istiyor gibi görünüyor. Tek fark, referansların artık Rocky ve Mortal Kombat gibi aksiyon medyasını daha bilimkurgu şovları ve oyunlarıyla birleştirmesi. Punch Club 2: Fast Forward oyununun parodiden düpedüz telif hakkı ihlaline geçip geçmediği de belirsiz.

Bir noktada, Yakuza 0 oyunundan Goro Majima ile dövüşmek gerekiyor. İsim değişikliği yok, tasarım filan aynı. Başka bir yerde, Kill Bill projesinden Gogo Yubari, konuşulabilecek bir NPC olarak tesadüfen etrafta oturuyor olacak. Punch Club 2: Fast Forward oyununun fantastik bir yönü de müzikleri. Oyun hala midi-odaklı bir soundtrack kullanıyor ancak distopik ortamı da kucaklıyor. Mega Drive veya Lazerhawk benzeri tekno ve synthwave ritimleri neredeyse her mekanı güzelleştiriyor. Ek olarak, JT Music tarafından bestelenen bir ana tema da var ama orijinal oyunun daha 1980’ler ortamına daha iyi uyacak gibi görünüyor.

Punch Club 2: Fast Forward, ilk oyuna göre sadece küçük iyileştirmelerle daha çok aynı. Kendi başına bir oyundan çok bir genişleme gibi hissettiriyor. Eğer orijinal Punch Club oyununu sevdiyseniz ve yakın zamanda bitirdiyseniz: Punch Club 2: Fast Forward oyununa atlamaya yine de değer. Ancak ikinci oyun iyi bir başlangıç noktası değil ve orijinal oyun hakkında iyi bilgi sahibi olmadan oynanmamalı. Bu yüzden öncelikle ilk oyunu oynamanızı öneriyoruz.

Punch Club 2: Fast Forward
Olumlu
Daha tatmin edici ve stratejik oynanış elementleri var.
Diyalog yazımı ve anlatılan hikaye çok iyi.
İlk oyuna kıyasla her açıdan çok daha iyi.
Popüler kültüre yapılan referanslar güzel.
Olumsuz
Oyunun belli başlı kısımları çok sıkıcı geçebiliyor.
Hikaye güzel olsa bile anlatımı basit görevlerle yapılıyor.
8