Hepimizin bildiği üzere Razer, oyuncu ekipmanları dalında hatırı sayılır derecede bilinen ve başarılı olarak görülen firmalardan bir tanesidir. Fakat bilindiği üzere Razer sadece oyuncu ekipmanı üretim ve satımı yapmıyor. Markanın aynı zamanda açtığı aynı Steam platformuna benzer bir dijital oyun mağazası da mevcut. Razer Game Store, doğrudan satış yapan bir dijital oyun mağazası değildi. Mağaza, Steam ve Uplay üzerindeki oyunları, oyunculara belli ödüller ve zaman zaman indirimler ile satıyordu. Lakin henüz 10 ay önce açılan Razer Game Store isimli bu mağaza, 27 Şubat 2019 tarihi itibariyle kapanacak. Bu kapanma kararının ardından da kitlelerin aklına, “Razer Game Store üzerinden alınan oyunlar silinecek mi?” ve, “Razer markası batışta mı?” gibi sorular geldi.
Razer Game Store, rekabete dayanamadı
Bilindiği üzere dijital oyun mağazalarının sayısı gün geçtikçe artıyor. 2017 senesinde Valve, Steam sayesinde 4,7 milyar dolar kazandı. 2018 senesinde ise dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Fortnite sayesinde Epic Games, 3 milyar dolar gelir elde etti. Bu rakamlara bakınca yakında geçmişte çıkmış olan dijital oyun mağazalarının işinin bir hayli zor olduğunu anlamak güç değil. Geçtiğimiz günler de bu zorluğa boyun eğmek zorunda olan Razer, dijital mağazası için kapanış kararını aldı.
Razer, bu kararı tam olarak neden aldıklarını açıklamasa da işlerin onlar için pek iyi gitmediğini anlamak güç değil. Markaya en sık sorulan sorulardan birisi de Razer Game Store kapandığında kullanıcıların ön siparişleri ve sahip oldukları oyunlara ne olacak oldu. Bu soruya oldukça net cevap veren Razer, oyuncularının oyunlarına hiç bir şey olmayacağını ve yaptıkları ön siparişlerin ellerine teslim edeceğini duyurdu. Marka, bir açıklama yaptı ve, “Size harika dijital oyun teklifleri önermek ve sunmak bizim için önemli bir ayrıcalık oldu. Topluluğumuzun bir parçası olarak size sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Desteğiniz için çok teşekkür ederiz.” dedi.
Razer Game Store mağazasının kapanma haberi, sosyal medyaya yayıldıktan sonra çoğu kişinin ağzında, “Böyle bir şey mi vardı?” lafı oldu. Bu lafın üzerine Razer markasının açtığı mağaza için yeterli bir şekilde reklamını yapmadığını tahmin edebiliriz. Eğer yeni markalar, her platformda durmaksızın reklamını yapan Epic Games ve piyasanın köklü markası olmuş olan Steam ile baş etmek istiyorsa kendilerine sağlam bir rota çizseler iyi ederler ve bu rotanın en önemli duraklarının da mağazayı pazarlama ve oyuncuları çekecek oyun seçimleri olması gerek. Aksi takdirde aynı bu markanın dijital oyun mağazası gibi ismi sadece kapanırken anılarak camiaya veda ederler.