Son birkaç aydır ortalıkta çok ilginç söylentiler dönüyor. Bu söylentilere göre Sony ve Konami, birlikte çalışarak ortaya iki farklı Silent Hill oyunu çıkartmak istiyor. Hatta, bu oyunlarından bir tanesinde Hideo Kojima ve ekibi de alıyordu aynı söylentilere göre. Bugün ise 4chan isimli aslında güvenemeyeceğimiz bir kaynakta bazı eski bilgiler keşfedildi. Bu bilgilere göre Sony; Metal Gear, Silent Hill ve Castlevania markalarını satın alabilir. Normalde bu söylentiyi sizlere aktarmazdık ama bilgi, Ocak 2020 döneminden geliyor.
Bilgilerin Ocak 2020 içerisinden geliyor olması, birazdan size sunacağımız noktaları birkaç tık inanılabilir veya güvenilir yapıyor; bu bilgiler, Ocak 2020’den beri karşımıza çıkan diğer güvenilir kaynakların verdiği bilgiler ile örtüşmeyi başarıyor. Eğer aynı bilgiler 4chan üzerinde bugün yayımlanmış olsaydı, sahte olduğu oldukça belli idi ama durumun geçmişte yaşanmış olması ve zamanında hiç dikkat çekmemiş olması, bizim ilgimizi çekti. Bakalım bu kaynağa göre bahsi geçen şirket ve oyun markaları arasında neler yaşanıyormuş?
Sony, Konami tarafına milyarlar mı ödeyecek?
Konami şirketinin aktif bir çalışanı olduğunu iddia eden bir kişi, Ocak 2020 içerisinde Konami ile Sony arasında önemli iletişimlerin olduğunu belirtti. Bu iletişimlere göre bahsi geçen şirket; Metal Gear, Silent Hill ve Castlevania markalarını satın almak istiyordu. Mesela, bahsi geçen dev şirketin Castlevania için planı, tamamen yeni ve büyük bir Reboot projesi yapmaktı. Yani, bu oyun markası tamamen baştan başlatılacaktı ve bu proje üzerinde de SIE Japan Studio çalışacaktı. Bu oyun, Bloodborne tadında olacaktı.
Yalnız, bu söylentiler güvenilir bir kaynaktan geliyor olsa bile Konami şirketinin bu üç oyun markasını da direkt olarak satması bize pek imkan dahilinde bir şey gibi gelmiyor. Sonuçta, Konami bu markalarını satarsa, çok büyük bir geçmişini de kaybedecektir ve bunun para ile de hemen doldurulabileceğini sanmıyoruz. Yalnız, direkt olarak satın almak yerine Sony şirketine gerekli lisansların verilebileceğini ve bu lisanslar ile yeni oyunların geliştirilebileceğini düşünebiliriz. Satın almak yerine lisanslama yapmak, daha inanılabilir geliyor.