Elden Ring oyununun arkasındaki stüdyo olan FromSoftware, Sony ve Tencent şirketlerine hisse sattığını ve bunun şirketin %30’una sahip olmalarını sağlayacağını duyurdu. FromSoftware stüdyosunun ana şirketi olan Kadokawa Corporation tarafından yayımlanan yeni ve resmi bir duyuruda, Sixjoy Hong Kong (Tencent tarafının bir yan kuruluşu) ve Sony taraflarına yeni hisse ihraç edileceği açıklandı. Belgeye göre hisseler ihraç edildikten sonra Sixjoy Hong Kong, stüdyonun %16,25’ine ve Sony, %14,09’una sahip olacak ve Kadokawa Corporation, kalan %69,66’ya sahip olmaya devam edecek.
Kadokawa Corporation, “oyun markalarının yaratılması, geliştirilmesi ve dağıtılması için yeteneklerin geliştirilmesini grubun en yüksek önceliklerinden biri olarak kabul ettiğini” açıklıyor. Bu nedenle, kendi oyunlarını küresel olarak piyasaya sürmesine yardımcı olabilecek ekstra finansman elde etmek için FromSoftware stüdyosunun Sixjoy Hong Kong ve Sony şirketlerine bir “üçüncü taraf tahsisi” düzenlemesine izin vermeye karar verdi. Bu konu hakkında, “Fon alımının uygulanması yoluyla FromSoftware, geliştirme yeteneklerini güçlendirmek için kendisi için daha güçlü oyun markasının geliştirilmesine proaktif olarak yatırım yapmayı hedefleyecek ve kendi yayıncılığının kapsamını önemli ölçüde genişletmeye izin veren bir çerçeve oluşturmaya çalışacaktır.” deniyor.
FromSoftware genellikle Japonya sınırları içerisinde kendi oyunlarını piyasaya sürer, ancak diğer bölgelerde oyunların tamamı diğer dağıtımcı şirketler tarafından yönetilir. Örneğin, Sekiro: Shadows Die Twice oyunu Activision tarafından piyasaya sürülürken, Elden Ring ve Dark Souls oyunları Bandai Namco Entertainment tarafından yönetiliyor. Geçen hafta da Bandai Namco Entertainment şirketinin yöneticilerinden biri olan Arnaud Muller, şirketin kendini endüstri konsolidasyonunun etkisinden korumak amacıyla marka ve geliştiricilerle ortaklıkları güvence altına almak için perde arkasında çok çalıştığını söyledi.
Arnaud Muller, şunları söyledi: “Bulduğum şey, ortak olduğumuz stüdyolarla oluşturduğumuz markaları güvence altına almamız gerektiği. Marka oluşturmaya yatırım yaptığımızda, bu markalar için pazarlamaya yatırım yaptığımızda, marka geliştirmezse, bu markayı geliştiren stüdyonun geleceğine yönelik bir tür güvenlik almamız gerektiğini de aklımızda tutmalıyız. Yani, bu üzerinde çalıştığımız bir şey. Biliyorsunuz, gördüğümüz bu satın alma yaygınlığı, dünyanın en iyi stüdyolarına erişme kapasiteleri bakımından bazı küçük yayıncıları etkiliyor. Bandai Namco Entertainment içerisinde bu ortaklıkları güvence altına alacak finansal araçlara sahibiz. Bu ortaklıkları güvence altına almak için bir dizi önlem üzerinde çalışıyoruz – ilk seçenek haklarından bahsediyorsunuz, marka sahipliğinden bahsediyorsunuz, bu stüdyolardaki azınlık hisselerinden bahsediyorsunuz. Dolayısıyla ilişkileri güvence altına almanın yolları var.”