Ubisoft, oyun geliştirmeye yönelik mevcut yaklaşımının çok geniş, spesifik olmayan bir kalabalığa hitap etmeye çalışmak yerine, her oyunun hedef kitlesine odaklanmasını sağlamak için projelere “odak” ile yaklaşmak olduğunu söyledi. Yakın tarihli bir basın açıklamasında, yayından sorumlu başkan yardımcısı olan Fawzi Mesmar, sunumun bir parçası olarak geniş fikirlerden ziyade odaklanmanın yayın kurulunun mevcut geliştirme sürecinin önemli bir parçası olduğu hakkında konuştu. IGN ile yaptığı bir röportajda şirketin “her şeyi tek bir oyunun yapmasını istemediğini” söyleyerek bu fikri genişletti.
Gizlilik konusuna odaklanan Assassin’s Creed Mirage oyununun buna bir örnek olup, olmadığı sorulduğunda ise Fawzi Mesmar, serinin bu stratejinin bir parçası olduğunu ve markanın genel olarak yaklaşımın iyi bir örneği olduğunu doğruladı: “Assassin’s Creed serisinden zevk alabilecek birçok farklı oyuncu türü var ve biz her potansiyel hayrana hitap etmesi gereken tek bir oyun yapmak yerine hepsine odaklanıyoruz. Bu yüzden eskilere geri dönmek isteyenler için bir oyun yapıyoruz. Ayrıca bir çok oyunculu deneyim, mobil deneyim, büyük bir rol yapma oyunu deneyimi yapıyoruz. Hizmet verdiğimiz pek çok farklı öğe türü var.”
Bu odaklanma arzusu Ubisoft şirketinin bir başka hedefine bağlanıyor: Oynanan her saatin sayılması gerektiği. Fawzi Mesmar, “Öyleyse genişlik, hedeflediğimiz şey oyuncularımız için her saatin önemli olduğunu ve zamanın iyi harcandığını hissetmelerini sağlamaya yönelik deneyimin derinliği kadar değil.” diyor. Fawzi Mesmar, devam eden inovasyonun, iyi harcanan zaman hissini artırmaya yardımcı olacağını söylemeye devam etti ve bu konuda, “Gelecekteki tüm oyunlarımız için temel bir dayanak olarak inovasyona sahibiz ki bu ilginç yeni bir sanat tarzından, bir türe nispeten yeni bir bakış açısına ve hatta yeni oyun mekaniğine kadar her şey olabilir. Yani her projemiz bu yönlere bakacak ve farklılaşmaya, derinlik sağlamaya ve daha yüksek kalite standartları sağlamaya çalışacak ve aynı zamanda oyuncuların bağlantı kurabilmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleri için yeni yollar sunacak.” dendi.