Riot Games, Valorant için en çok merak edilen soruları cevaplamaya devam ediyor. Bugün içerisinde de aynı yazı serisinin ikinci sayısı yayımlandı. Bu sayıda çok daha fazla soru, biraz kısa bir şekilde cevaplandı ama oyuncuların merak ettiği bolca soru, net bir şekilde cevaplanmış oldu. Eğer dilerseniz bu sorulara ve cevaplara hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

Valorant

Valorant hakkında merak edilenler ve cevapları

Vurulunca nişangâhın kayması olayını değiştirmekle ilgili bir plan var mı? Mesela her silahın vurulan kişinin üzerinde kendine has bir vuruş etkisi olacak mı?


Şu anda öyle bir plan yok. Yine de tabanca veya pompalıyla uzaktan ateş edildiği için çok az hasar veren ama vurulan oyuncunun nişangâhını aşırı miktarda kayması gibi çok istisnai durumlarda bu vuruş etkisi azaltılabilir.

Ölüm kalım savaşı modu gelecek mi?


Ölüm kalım savaşı modu kesinlikle ileride Valorant oyununa eklenecek. Şu anda modun tasarımı, ince ayarlamaları, prototipleri ve test edilmesi üzerindeki çalışmalar devam ediyor.

Oyunun istemcisinin tam ekran dışında başka bir formatta açılabilmesiyle ilgili herhangi bir plan var mı?


Şu an için menülerin kendine has bir görüntü moduna sahip olması gibi bir plan yok.

Ajanlar ve haritalar için seçim ve yasaklama sistemi gelecek mi?


Ajanlar için bir seçim ekranı düşünüldü ama şu anda yasaklama sistemi eklemek gibi bir düşünce yok.

Oyuna başka bölgelerden girmek mümkün olacak mı? Mesela, Avrupa’dayken Kuzey Amerika sunucularında oynanabilecek miyiz?


Arkadaşlıkların binlerce kilometrelik engellere rağmen ayakta durabileceğinden emin olunsa da aynı şeyi maalesef internet bağlantısı için söylenemez. Valorant oyunundaki karşılaşmalarının her biri, gerçek bir konumda bulunan tek bir oyun sunucusunda oynanıyor.

Mesela, Japonya’daki bir oyuncunun İngiltere’deki arkadaşıyla sıraya girmesine izin verilirse, oyunculardan biri bu durumda çok uzağındaki bir sunucuya bağlanmış olur. Hal böyle olunca oyundaki diğer 8 oyuncu da internet bağlantısı çok kötü olan bir oyuncuyla aynı karşılaşmada oynamak zorunda kalır ki bu onlar için büyük bir talihsizlik olacaktır.

Etiketler: