Video oyunu dünyasının hiçbir zaman çıkmayacak şeklinde sürekli olarak esprisi yapılan nadir yapıtlarından olan Half-Life 3, Valve tarafından birçok kez geliştirmeyi denenmiş gibi görünüyor. Bu bilgileri Kotaku ekibinin aracılığı ile Valve şirketinin tasarımcılarından olan Robin Walker ve yine aynı şirketin sanatçılarından olan Tristan Reidford tarafından alıyoruz. Bu iki ismin söylediğine göre bahsi geçen ana serinin üçüncü oyunu için Valve, birçok kez adım atmayı denedi ama hiçbir zaman, hiçbir projeden sonuç alınamadı.

Half-Life 3

Valve, nasıl bir Half-Life 3 oyunu yapmak istiyordu?

Robin Walker tarafından yapılan açıklamalara göre birçok kişi ve birçok takım, zamanında Half-Life serisinin devamı için projeler üzerinde çalışıyordu. Bu seri, teknolojinin sürekli ileriye adım atması ile oluşturuldu ve üçüncü oyun için de benzer bir adım hiçbir zaman atılamadı. Ayrıca Valve, zamanında üçüncü oyunun basit bir bölüm olarak çıkamayacağının da farkında idi ve bu yüzden sürekli olarak çok daha büyük çaplı projeler denendi. Bir süre sonra ise denenebilecek teknolojinin sanal gerçekçilik olduğu anlaşıldı.

Valve, sanal gerçekçilik teknolojisini keşfettikten sonra Half-Life serisinin devamının bu teknoloji ile sunulabileceğini düşündü. Sonuçta bu durum, markanın sürekli olarak teknoloji üzerinden kendisini geliştirmesine de uyuyordu. Bu düşüncenin sonucunda ise oyuncuların karşısına tabii ki Half-Life: Alyx oyunu çıktı. Valve, daha önce bu seri üzerinde çalışmaya devam etmek istediğini belirtmişti. Bu cümle, Robin Walker tarafından da tekrarlandı. Ayrıca bahsi geçen oyunun finalinde de buna çok açık göndermeler yapıldı.

Yani, Valve aslında bölümlük video oyunlarını Half-Life 2 ile denediği zaman geliştirilme süreçlerinden şikayetçi idi. Sonuçta, bu serinin ikinci oyunu 6 sene içerisinde yapılmıştı. Bölümlük çıkışlar, birkaç senede hazırlanabiliyordu ama bu sayede de Valve, seri ile istediği etkiyi yaratamıyordu. Tüm kafa karışıklığı da burada başladı ve şirket, üçüncü oyunun bir bölüm mü olması gerektiğini, ana bir oyun mu olması gerektiğini bilemedi. İki seçenek de şirkete yanlış göründü ve sonucunda da bir sanal gerçekçilik oyunu geliştirildi.

Etiketler:

,