Nintendo, oyuncuların karşısına birbirinden farklı oyun konseptleri ile çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de aslında Nintendo Switch konsolunda bolca kullanılmış olan mini oyunlardan oluşan parti deneyimleri. İşte bu konsept altında piyasaya sürülen son video oyunu ise WarioWare: Get It Together! oldu. Kendi serisinin 10. oyunu olan bu yapıt, aslında kendi türündeki birçok oyun gibi size panik aşılamaya çalışıyor ve sonucunda kaotik bir mini oyun deneyimi yaşıyorsunuz. Bu oyunlar, size olabildiğince az açıklama yapıyor ve tepki vermek için süreniz de olabildiğince en kısa olarak belirleniyor. Sonucunda ise yüksek tempolu bir deneyim oluşuyor.
WarioWare: Get It Together!, video oyunu dünyasının en basit etkileşimlerini sunuyor. Yani, mini oyunlarda genelde şunu kesip, bunu buluyorsunuz veya benzer şeyler yapıyorsunuz. Bu oyunun size meydan okuma şekli, sürekli olarak hızlanması ve artık sizin etkileşimleri takip etmekte zorlanmanız. Bunun sonucunda da panik oluyorsunuz ve hata yapmaya daha açık bir hale düşüyorsunuz. Ayrıca bu mini oyunlar, serinin önceki yapıtlarında olduğu gibi tematik bir şekilde sunuluyor. Mesela, 9-Volt tarafından Nintendo temalı mini oyunlar veriliyor. Ayrıca, oyunların içinde de bu karakterleri kontrol ediyorsunuz.
WarioWare: Get It Together! oyununda kontrol edilebilir olarak sunulan her karakterin farklı oynanış temelli avantajları ve dezavantajları oluyor. Bu sayede de aslında her mini oyunda farklı deneyimler yaşıyorsunuz. Hatta, aynı mini oyunu farklı karakterlerle deneyerek de bir noktaya kadar farklı bir oyun deneyimi elde edebiliyorsunuz. Bu arada, yeni karakterler hızlı bir tempoda sunuluyor ve bu durum sizi bir süre boyunca da meşgul edebiliyor. En azından bu oyunu denediğiniz önemli bir süre boyunca sürekli olarak yeni karakterlerle ödüllendiriliyorsunuz. Bu arada, tüm karakterleri kullanarak, tüm mini oyunları bitirebilmek de mümkün.
Örnek vermek gerekirse Wario karakterini kullanırken, kendisiyle omuz vuruşları yapabiliyorsunuz ve sırt roketlerini kullanabiliyorsunuz. Ashley ise etrafta uçup, bombalar bırakabiliyor. Bu sayede de oyun içerisinde farklı mini oyunlar karşınıza çıktığı zaman sürekli olarak farklı düşünmeniz gerekiyor. Yani, bu karakterin özellikleri ne, mini oyun benden ne istiyor ve bu karakterle mini oyunu nasıl tamamlayabiliriz. Yeni karakter ve yeni mini oyun karşınıza her çıktığında bunları düşünmeniz gerekiyor. Yalnız, tüm bu söylediklerimin bir öneminin olması için mikro ödemelerin kaliteli olması, eğlenceli olması gerekiyor.
WarioWare: Get It Together!, kaotik ve kaliteli mini oyunlar sunuyor
WarioWare: Get It Together! oyununda yer alan mini oyunların neredeyse tamamı kaliteli ve eğlenceli. Özellikle de işin içine gerçekçi fizikler girdiği zaman daha da eğlenceli bir hal alıyor mini oyunlar. Ayrıca, Nintendo temalı mini oyunlar içerisinde artık Donkey Kong ve Splatoon markalarına ait yeni deneyimler görmek de ayrı bir güzellik oluyor. Oyunda ayrıca bölüm sonu canavarları da karşınıza çıkıyor ki onlar da mini oyunlar kadar kaotik ve kaliteli bir şekilde sunuluyor. Tüm bunları, oyunun hikaye modu içerisinde deneyebiliyorsunuz ama onu bitirdiğinizde, oyundaki maceranız daha yeni başlıyor olacak.
Hikaye modunu bitirdikten sonra, keşfettiğiniz mini oyunları özel olarak seçip, tek tek deneyebiliyorsunuz. Ayrıca, karakterlerinize seviye atlatıp, onlar için kozmetik ögeler de satın alabiliyorsunuz. Ben bütün video oyunlarında karakter özelleştirme ögelerini çok seviyorum ve WarioWare: Get It Together! içerisinde de benzer bir sistemi görmek beni oldukça mutlu etti. En azından, oyunu oynamaya devam edebilmem için büyük bir sebep oldu kendisi. Bunun haricinde, özel olarak görevler yapabiliyorsunuz ve görevlerde de belli mini oyunları, belli yolları kullanarak oynamanız gerekiyor. Oyun size farklı şekillerde meydan okuyor yani.
WarioWare: Get It Together! gibi bir oyundan belki beklemezdiniz ama rekabetçi bir içerik de sunuluyor. Bu video oyununda, haftalık olarak değişen bazı meydan okuma görevleri var ve bunlar, rekabetçi bir ortamda oyunculara sunuluyor. Oyuncular, bu içeriklerde en iyi performanslarını göstererek, birinci olmaya çalışıyor. Yani, bu video oyunundaki her şeyi bitirdikten sonra bile her hafta oyuna geri dönüp, üzerinde ustalaşmanız gereken içerikler oluyor. Bu arada, bahsetmiş olduğum bu yapıtı yanınızdaki arkadaşınız ile iki kişi olarak da oynayabiliyorsunuz. Yani, arkadaş veya aile ortamı için de birebir bir oyun gibi duruyor.
WarioWare: Get It Together! oyununun hikaye modu iki oyuncuya kadar destek veriyor. Asıl parti ise diğer tüm oyun modlarında ortaya çıkıyor; o içeriklerde dört oyuncuya kadar destek sunuluyor. Bunun haricinde, deneyiminizi genişletebilmeniz adına birden fazla Variety Pack de oyun içerisinde kilidi açılabilir bir şekilde sizi bekliyor. Bunlar da oyuna yeni içerikler ekliyor, mini oyunlar gibi. Yalnız, bahsetmiş olduğum tüm bu içerikler, mini oyunları tekrar ve tekrar oynamaya başladığınız zaman çok kısa bir sürede kendisini tekrar etmeye başlıyor. Bu da oyunun en büyük problemi olarak karşınıza çıkacaktır.
Böyle bir oyunu satın almaya değer mi?
WarioWare: Get It Together!, görsel tarafta biraz ilginç duruyor. Yalnız bu ilginçlik net olarak olumsuz bir oyun değil. Gördükleriniz kesinlikle güzel ve Nintendo Switch konsolundaki diğer birinci parti oyunlara da uyumlu duruyor ama sanat tasarımının sürekli olarak değiştiğini hissedebiliyorsunuz. Bu kesinlikle olumsuz bir şey değil ama sonuç olarak görsellik, güzel olmakla birlikte ilginç duruyor. Zaten karşımızda bir Nintendo Switch oyunu var; görsel kalitenin çok yüksek olmamasını beklemek gerekiyor. İnceleme yazıma eklediğim görsellerden de görebileceğiniz üzere oyun, kendi tarzına göre yeterince kaliteli duruyor.
Performans tarafında da herhangi bir sıkıntının olabildiğini söylemek çok zor. Ben bu oyunu Nintendo Switch Lite konsolumda deneyimledim ve 60 FPS şeklinde bir oynanış elde ettim. Yüklenme süreleri, kontrollerin rahatlığı filan da yeterince iyiydi. Zaten oyunda kontrol şeması olarak pek bir şey yok; en fazla 1-2 farklı tuşa basmanız gerekiyor. Ses ve müzik tarafında da çok bir problem yok. Daha önce de söylediğim gibi bu oyun, biraz kaotik ortamlar oluşturabiliyor ve müzikler de bu ortamı olabildiğince en iyi şekilde desteklemeye çalışıyor. Yalnız, mini oyun temelli herhangi bir oyunda olabileceği gibi bu oyunda da sesler ve müzikler ön plana çıkmıyor.
Daha önce de söylediğim gibi WarioWare: Get It Together! oyununun en kötü yönü, kısa bir süre içerisinde kendisini tekrar etmeye başlaması. Bu yüzden de oyunu özellikle tek başınıza oynuyorsanız, hemen sıkılabilirsiniz. İlgi çekici oyun modlarının hemen açılmıyor olması da bu durumu ne yazık ki olumsuz etkiliyor. Özellikle de arkadaşlarınız ile hızlıca bir deneyim yaşamak istiyorsanız, bunu yapamayacaksınz; parti modlarını açmak biraz zaman istiyor. Ayrıca, karakter özelleştirmeleri de benim adıma güzel bir eklenti ama genel anlamda sadece yer doldurucu içerik gibi hissettiriyorlar. Yani, arkalarında pek bir kalite yok.
Buna karşılık WarioWare: Get It Together!, birbirinden kaliteli ve eğlenceli mini oyunlar sunuyor. Ayrıca, bu serinin eski oyunlarında kullanılmış olan kompleks kontroller artık yer almıyor; onun yerine sadece 1-2 tuş ile her şeyi yapabiliyorsunuz. Oynanışı farklılaştıran kontroller değil, karakter yetenekleri oluyor. Bu da aslında seride atılmış olan en önemli adımlardan bir tanesi. Son olarak, karşımızda bir parti oyunu olduğu için bu oyunu arkadaşlarınız veya aileniz ile oynamak oldukça zevkli bir deneyimi ortaya çıkartabiliyor. Eğer birileriyle birlikte oynayabileceğiniz; hızlı, basit ve kaos dolu bir oyun arıyorsanız, bu yapıtı sizlere önerebiliriz.